Omlet bloggen

Det her skal man overveje, før man redder en kat

Ragdoll kat ligger og sover på gul katteseng med støttekant

Så du overvejer at tilføje en kat eller killing til din familie? Tillykke! Men før du springer ind i et katteforældreskab, er der flere afgørende faktorer at overveje for at sikre, at du og din fremtidige pelsbold nyder et harmonisk liv sammen. Den vigtigste faktor er, hvor skal du få din nye pelsede ven fra. At redde en kat er ikke bare en venlig gestus, det er en forpligtelse, der kan strække sig over et årti eller mere. Heldigvis for dig har vi samlet alt, hvad du behøver at vide og overveje, før du redder en kat.

Skal jeg købe eller redde en kat?

Før man går i gang med at købe en killing fra en opdrætter, er det vigtigt at huske, at der er masser af katte i internater og kattehjem over hele landet, der venter på deres evige hjem. Hos Omlet opfordrer vi kraftigt til at besøge dit lokale kattehjem, før du træffer en beslutning, da der er en række katte i alle aldre og racer i internater og kattehjem. Her er nogle ting, du skal overveje, når du beslutter dig for, om du skal købe eller redde en kat:

Hvis du vil købe en kat:

 • Racepræference: Når du får din nye pelsede ven fra en opdrætter, har du muligheden for at vælge den specifikke katterace du vil have. Hvis du for eksempel er allergiker og har brug for en hårløs eller hypoallergen kat, så er det måske bedst at gå denne vej.
 • Tilgængelige killinger: Mens mange internater har killinger til adoption, matcher timingen, hvornår du vil have en, og hvornår de er tilgængelige, måske ikke altid. Så hvis en killing er et must for dig, kan det være bedst at købe hos en opdrætter.
 • Forudsigeligt temperament: Ingen kan nogensinde vide noget bestemt dyrs sande temperament, men når du køber en killing eller kat fra en opdrætter får du mere information om deres adfærdstype, da de kender forældrene og hvordan de opfører sig.

Hvis du vil redde en kat:

 • At redde et liv: At adoptere en kat eller killing fra et internat eller et kattehjem giver en hjemløs kat en chance for at få et kærligt hjem, hvilket potentielt kan redde dens liv. Men spørg enhver forælder til en redningskat, og de vil sige, at det var deres pelsede ven, der gav dem en ny påskønnelse for livet.
 • Forskellige muligheder: Når du besøger et internat eller kattehjem, er en af ​​de første ting, du vil bemærke, det brede udvalg af katteracer, aldre og personligheder, der er tilgængelige for at være en del af din familie. Dette giver katteelskere mulighed for virkelig at opdage, hvilken kat der passer bedst til deres præferencer.
 • Lavere omkostninger: Generelt er adoptionsgebyrer for at få en redningskat lavere, end hvis du skulle købe hos en opdrætter. Og de fleste redningsorganisationer leverer essentielle vaccinationer og steriliserings-/kastreringstjenester, hvilket sparer endnu mere i ekstra omkostninger.

Er mit hjem, have og nabolag sikkert for en kat?

Tænk over, hvor dit hjem er placeret. Bor du ved en travl gade? Dette er vigtigt at overveje, da nogle internater faktisk ikke vil tillade adoption, hvis du bor i nærheden af ​​en trafikeret vej – og med god grund. Nogle katte er nervøse og kan ofte bringe sig selv i fare eller i risiko for at komme til skade, når de er i nærheden af ​​en travl gade. Så for at hjælpe med at undgå uønskede tragedier, undgår internater og dyrehjem helt at adoptere til sådanne lokationer.

Dernæst skal du overveje, om dit nuværende hjem virkelig er egnet og sikkert for at en kat kan gå udendørs. Er din have stor nok, indhegnet og langt nok væk fra naboens kæledyr? Hvis du ikke svarede ‘ja’ til alle disse spørgsmål, så frygt ej. Du kan stadig tilbyde et alternativ, sikkert udendørsrum, hvor din kat kan lege og dyrke motion, såsom en udendørs katteindhegning.

Og hvis du bor i lejlighed og vil redde en kat til at være både inde- og udekat, er det også en mulighed. Med Omlets katteindhegning til altanen giver du din kat frihed til at få frisk luft og legetid udenfor uden frygt for flugt eller skade.

Endelig er det tid til at vurdere omgivelserne i dit hjem. Har du andre dyr, der kunne reagere negativt på en ny pelset beboer? Når du overvejer at adoptere en kat fra et internat eller kattehjem, er det vigtigt først at gennemføre et “meet and greet” med de andre kæledyr og børn i din husstand. Dette giver alle mulighed for at få en førstehåndsoplevelse af hinanden og se, om der er nogen personlighedsforskelle, før man byder et nyt medlem velkommen i familien.

Kan jeg tilbyde et sikkert sted, hvor katten kan føle sig godt tilpas?

For redningskatte er det utrolig vigtigt at have deres eget rum til at gemme sig, når de bliver bange eller ængstelige. Har dit hjem masser af gemmesteder, som din nye kat kan forsvinde til, når det hele bliver for meget?

Omlets Maya Nook indendørs kattehus er den ideelle hule for nervøse katte at blive gemt væk i eller bare for at finde dens egen fred og ro. De eksklusivt designede gardiner giver et helt afsondret rum, som giver din kat mulighed for at føle sig sikker, mens den stadig er i stand til at holde øje med omgivelserne.

Kan jeg give en redningskat den støtte, den har brug for?

En af de bedste dele af at redde en kat er at se transformationen i dens personlighed, når den indser, at den nu er en del af et kærligt hjem. Men for at din nye, reddede ven skal føle sig godt tilpas, skal den modtage masser af tålmodighed og støtte fra dig. At finde sig til rette i et nyt miljø og nyt liv tager tid og vil kræve, at du er fleksibel og forstår, at det ikke sker fra den ene dag til den anden.

Overvej først dit job – vil du redde en kat, men du har fuldtidsarbejde? Hvis det er tilfældet, så prøv at planlægge nogle fridage, før du bringer din redningskat med hjem for at give katten den tiltrængte tid til at hjælpe din nye pelsede ven med at finde sig til rette. Brug denne tid på at hjælpe den med at vænne sig til dens nye omgivelser og vide, hvor dens kattebakke og mad- og vandskåle er. Og hvis din husstand har børn, skal du også forberede dem på at være blide og stille med den nye kat.

De fleste redningskatte udskrives fra internater med i godt helbred, men ind imellem kan nogle katte have brug for et par yderligere dyrlægebesøg eller endda medicin. Hvis du redder sådan en kat, skal du være parat til at acceptere de omkostninger og det engagement, der kræves for at yde den sundhedspleje, katten har brug for.

Hvad skal jeg bruge for at gøre en redningskats overgang til mit hjem så glat som muligt?

Mens kærlighed og tålmodighed er de to vigtigste ingredienser i at få din nye redningskat til at tilpasse sig livet i dit hjem, er der nogle essentielle katteprodukter som vil hjælpe med at gøre denne overgang lettere for alle.

 • Toilettid: Kattebakke, kattegrus, foldeskovl
 • Sovetid: Kattesenge
 • Spisetid: Mad- og vandskåle – tal med internatet om, hvilket foder katten har reageret bedst på, fx vådt eller tørt
 • Belønningstid: Kattegodbidder
 • Legetid: Kattelegetøj
 • Rejsetid: Katteholder
 • Zen-tid: Beroligende produkter – f.eks. Feliway
 • Sikker udendørstid: Udendørs kattegård

Omlet og din redningskat

Omlet er en banebrydende virksomhed inden for kattepleje. Vi laver vores produkter for at forenkle redning af katte og for at gøre kæledyrsforældres liv lettere. Ved at forstå katteadfærd og de udfordringer og belønninger, der er forbundet med at redde en kat, er vi i stand til at designe innovative løsninger, der gør processen ubesværet. Fra vores støttende og behagelige kattesenge til vores kattehuse i møbelstil til vores trygge og sikre udendørs kattegård, tænker vi først og fremmest på din kat, så alt du skal gøre er at være den bedste kæledyrsforælder til din redningskat, som du kan være.

To katte leger i en Omlet kattegård med Freestyle udendørs kattetræ

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *