Omlet bloggen

Et førstehånds kig på opdræt af kyllinger om efteråret – del 1

Hej alle sammen! Mit navn er Alyssa Holland, og jeg bor på en lille hobbygård i det nordlige centrale Texas. Vi har alle slags dyr på vores gård: Heste, geder, en miniature gris, kaniner, marsvin, hunde, katte, fisk og selvfølgelig – høns! Vi har omkring 25 høns i øjeblikket og passer en blandet flok af mange forskellige racer. Senest har vi tilføjet en redningsdue til vores flok, der tror, ​​hun er en høne!


Alyssa holder en kylling uden for sit Omlet Eglu Go Up hønsehus

Som en lille hobbylandmand har foråret altid været min yndlingsårstid – dyr bliver født, blomster der blomstrer, varmere vejr og selvfølgelig nye kyllinger! Så da jeg tænkte på at opfostre kyllinger ethvert andet tidspunkt af året, virkede idéen lidt fremmed og ærligt talt skræmmende. Men det viste sig, det er en af ​​de bedst bevarede hønseholder-hemmeligheder! Jeg vil give jer et førstehånds indblik i, at opdrætte kyllinger om efteråret, og hvorfor det indtil videre har været en meget nemmere og mere behagelig oplevelse, end jeg havde forestillet mig.

Hvorfor jeg valgte at opdrætte kyllinger om efteråret

Foråret er den naturlige årstid for nye ting. På vores lille gård får vores geder, kaniner og høns normalt deres unger på denne tid af året. Dyr ved instinktivt, hvornår det er bedst at opdrage deres unger, men hvor vi bor, kan vejret i det sene forår og når som helst om sommeren være ubarmhjertigt. Vi bor i det nordlige centrale Texas, og det er ikke ualmindeligt, at vi når 40 grader i juni. Og foråret er primetime for barskt vejr som haglstorme og kraftig nedbør.

Da jeg begyndte at tænke på at sætte en rugemaskine op om efteråret i stedet for om foråret, bemærkede jeg med det samme flere fordele i forhold til forårets kyllingeopdræt:

 • Rugemaskinens temperatur kan holdes meget mere stabil med omgivelsernes køligere temperaturer
 • Fugtighedsniveauerne er lavere, hvilket gør rugemaskinen meget mindre indelukket og ildelugtende
 • Udendørs besøg er nemmere uden overdreven varme eller nedbør
 • Jeg sveder ikke helt vildt efter at have renset rugemaskinen og håndteret mine kyllinger!

Efteråret bringer et kollektivt lettelsens suk til alle på vores gård – et kærkomment pusterum fra den kvælende sommervarme. Men det er også en tid, hvor de planter, der formåede at overleve sommeren, går ind i deres hvilefase, dagslyset svinder ind, og der er en generel følelse af stilhed, der lægger sig over ejendommen. Det er ikke helt ubehageligt, men efter to årstider, der myldrer med liv, kan efteråret være et forvarsel om vinteren (som ingen her omkring nyder!). Så tanken om at skulle opdrætte kyllinger gennem denne overgangsårstid virkede som den perfekte måde at inkorporere ny energi i en verden, der ellers ser ud som om den er ved at falde i søvn.

Hvor jeg fandt kyllinger på denne tid af året

Vi har en stor flok med flere haner, så ofte vil jeg ruge vores æg og udklække kyllinger i vores skolerum. Det udgør en fantastisk biologitime for mine elever i de små klasser. Men efter vores erfaring ender vi med et stort udbytte af haner fra vores hjemmeinkuberede partier. Vi er nødt til at finde hjem til dem og lytte til kakofonien af konkurrerende haner hver morgen… og eftermiddag og aften. Jeg elsker et godt hanegal om morgenen, men ikke hele dagen hver dag! Så for denne gruppe kyllinger vendte jeg tilbage til min gamle standby for at købe hønekyllinger (kønnede høns) for at undgå at få flere haner.

Min go-to for kyllinger er lokale foderbutikker – specifikt vores Tractor Supply Company. De kender mig der (på fornavnsbasis!), og de har altid et sundt udvalg af kyllinger på deres “kyllingedage” om foråret. Tl min store overraskelse (og glæde) bemærkede jeg i år, at de stadig havde kyllinger langt ind i sensommeren, hvor de normalt stopper med at bestille kyllinger omkring midten til slutningen af juni. Jeg spurgte medarbejderne og blev informeret om, at de ville fortsætte med at have kyllinger til slutningen af september. Det var en meget interessant nyhed.

Alyssas opsætning med hendes fuldvoksne flok

Når du bringer kyllinger hjem

Den anden uge af september fik jeg 6 kyllinger med hjem: 3 Plymouth Rocks og 3 Silver Laced Wyandottes. Inden de ankom, besluttede jeg at ændre den måde, jeg plejer at sætte deres rugemaskine op på. Typisk holder vi vores rugemaskine i vores butik, men da vejret stadig var varmt, var jeg bekymret for, at det ville blive for varmt og indelukket. Så udover at prøve at opdrætte kyllinger om efteråret besluttede jeg mig også for at prøve noget andet med deres rugemaskine.

Jeg har en Eglu Go med den forbundne løbegård, som jeg bruger som deres rugemaskine. Omlet anbefaler ikke at placere kyllinger under 12 uger gamle i deres hønsehuse, så jeg bruger bestemt dette produkt på en uofficiel måde. Jeg lavede følgende ændringer for at gøre det behageligt for små kyllinger:

 • Jeg tog siddestativet ud for at rumme små fødder
 • På grund af deres lille størrelse pakkede jeg løbegården ind i volierenet
 • Jeg bruger en rugeplade i stedet for en varmelampe, så huset ikke bliver for varmt
 • Jeg bruger et betræk til løbegården for at beskytte mod regn
 • Jeg har placeret det i et område, hvor vores udekatte og hunde kan patruljere efter rovdyr

Indtil videre har det fungeret fantastisk til mine formål. Mine kyllinger har masser af plads, er i stand til at interagere med naturen og er ikke afhængige af, at jeg tager dem med på udendørs udflugter. Jeg er klar over, at dette ikke er en mulighed for alle, så jeg vil dele, hvilken type aktiviteter mine kyllinger nyder, mens de er uden for deres rugemaskine, for dem, der tager deres yngel på daglige besøg udenfor.

Udflugter og aktiviteter med dine kyllinger

Jeg valgte hønniker, der allerede var 3-4 uger gamle – de så bare så triste ud, da de var de største i deres rugemaskine, mens deres mindre, blødere kyllingevenner blev valgt af deres nye familier! Men da vores temperaturer kan svinge voldsomt på denne tid af året, besluttede jeg, at det ville være en fordel at starte med lidt ældre kyllinger af 3 grunde:

 • De kan gå udenfor før og nyde udendørs udflugter
 • På grund af deres størrelse og agilitet er de mindre tilbøjelige til at blive truet af en af ​​vores største efterårsfjender: slanger
 • Ældre kyllinger kan håndteres mere end nyudklækkede kyllinger

Når de er omkring en måned gamle, elsker mine kyllinger at udforske græsset, blade, snavs og insekter, de kan finde under deres udflugter i Eglu Go-løbegården. Når man fjerner siddestativet, kan de hænge ud inde i Eglu Go under disse udflugter – hvilket også vænner dem til at gå ind i et hus. Uanset hvilken type udendørs legegård eller løbegård du sætter op til dine kyllinger, skal du sørge for, at den er helt overdækket, og at eventuelle åbninger ikke er store nok til, at dine kyllinger kan slippe igennem.

Nogle supplerende ting, jeg har tilføjet til løbegården for yderligere sjov, inkluderer:

 • Trægrene til at klatre over og under
 • “Øve-siddepinde” genbrugt fra en gammel sengegavl – trinene er perfekte til små fødder at øve sig i at gribe fat
 • Bunker af blade til at kradse i
 • Et område til støvbadning
 • En genbrugt palle til at løfte mad og vand op af jorden for at holde det frit for snavs og støv

Vores temperaturer har holdt sig omkring 30 grader i løbet af dagen, så kyllinger i denne alder kan tåle flere timer udenfor uden varmelampe. Deres løbegård er dækket og er placeret på et skyggefuldt sted under vores vinstokke for at holde dem væk fra direkte sollys.

Planlægning af deres fremtid

Kyllingerne vil med tiden flytte ind i vores Eglu Cube og den tilknyttede walk-in løbegård, eller vores hjemmelavede hønsehus, når de er 12 uger gamle. Mens de modnes, vil vi vurdere deres personligheder og se, hvilken flok de vil passe bedst ind i. Jeg er spændt på at dele deres rejse fra kyllinger til høner og deres overgang fra rugemaskinen til deres permanente hjem!

Af: Alyssa Holland

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *