Omlet bloggen

Forklaring på “fræk” hundeadfærd

Hund på Omlet hundeseng med Patterpaws-print

Er der noget mere uimodståeligt end hundeøjne? Uanset hvor drilske de kan være, elsker og tilgiver vi vores hunde betingelsesløst, selvom det betyder lejlighedsvis manglende par sokker. Det er ikke altid perfekt at være kæledyrsforældre, men det er vores hundes drilske væremåde og deres sødme, der lyser vores dage op og gør det hele værd. Men hvornår bliver deres adfærd et større problem, og hvad er videnskaben bag deres drillende natur?

Elskværdige slyngler

Det er fint, de er stadig så små, eller måske havde din have brug for et nyt hul alligevel… Uanset hvad din undskyldning for din hund er, har vi alle været der. Men nogle gange er der en god forklaring på, hvorfor din hund opfører sig som den gør. Her er nogle af de mest almindelige typer af fræk hundeadfærd, og hvorfor de forekommer.

Bare en godbid mere, tak

Hunde tigger af flere årsager. Uanset om det er for at hoppe op på sofaen, for en bid af din mad eller bare for lidt mere opmærksomhed, ved de helt sikkert, hvordan de skal gøre opmærksom på, når de vil have noget. Det er let at blive narret af en hunds ynkelige klynk og kælende poter, men denne taktik kan blive til en gene, når det bliver en vane.

Hvis der ikke længere er kontrol over den opmærksomhedssøgende adfærd, er det vigtigt ikke at forstærke den ved at give efter for det, din hund ønsker. Prøv i stedet at omdirigere den til noget andet for at holde den beskæftiget, f.eks et hundelegetøj som de kan være alene med, eller skabe fysiske barrierer såsom en babylåge, hvis din hund tigger ved middagsbordet.

Hunde, der graver

Baghaven skal være et sted som hele familien kan nyde, men det kan hurtigt blive det modsatte, hvis din hund begynder at grave. Gravning er ikke ualmindeligt, især for visse hunderacer såsom Airedale terrier, Border terrier og Australian shepherd. Selvom det måske er en del af deres DNA, kan du afskrække gravemaskinen fra din have og i stedet omdirigere den til et mere kontrolleret indeklima med denne leg, der modvirker kedsomhed, fra vores tidligere blog.

For nogle er det en del af deres genetik, men andre hunde graver for at lindre stress, for at flygte eller for at opbevare deres mad. Sørg for, at du giver dem både fysisk og mental stimulering og udelukker eventuelle medicinske tilstande via din dyrlæge.

Alle poter på gulvet

At blive mødt af en hoppende hvalp er unægtelig sødt, men efterhånden som vores små hvalpe vokser op til at blive meget tungere voksne hunde, kan denne adfærd ikke kun overraske os, men kan også være farlig. For hunde er en ansigt-til-ansigt hilsen med deres yndlingsperson simpelthen en måde at få opmærksomhed på såvel som at vise deres kærlighed, så det bør aldrig straffes.

Men med lidt vedholdenhed kan din hvalp lære, at holde alle poter på gulvet er en meget bedre måde at få det, de ønsker på. Hver gang de beslutter sig for at hoppe op på dig eller nogen anden, skal du vende ryggen til og ignorere dem. Når de har siddet pænt, skal du belønne dem med masser af hundegodbidder og opmærksomhed.

Sko at tygge på

Fra sko til bordben og endda sengerammer er en tyggende hund vedholdende, og denne vane kan snart se til at hele dit hus er gennemgnavet. Før vi behandler dette problem, vil vi først gennemgå, hvad normal tyggeadfærd hos hunde er.

Hvalpe udforsker verden gennem munden, og derfor er de berygtede tyggere. Dette er helt normalt, selvom det er vigtigt, at du giver dem masser af berigelse, herunder tyggelegetøj, så de ikke napper i det, du ikke vil have de skal nappe i.

Ældre hunde kan dog tygge på grund af separationsangst, kedsomhed eller en ubalanceret kost. Som med hvalpe skal du tilbyde dem masser af legetøj og hundepassende tyggeben (ikke råhud), mens du adresserer eventuelle medicinske bekymringer med din dyrlæge, såsom at de bliver stressede, når de efterlades alene.

Hundetyven

At blive jaget rundt med noget i munden, de har stjålet, er en ret sjov leg for hunde. Og hvad der er endnu sjovere for din hund, er jagten, der ender i tovtrækning med den stjålne genstand. Hunde stjæler for at få opmærksomhed, og når vi engagerer os med dem, er det blot at gentage, at de kan tage, hvad de vil, og det vil resultere i en legesession. Genstande, der lugter som os, såsom sokker, er favoritter, men det kan hurtigt blive katastrofalt, hvis noget mere værdifuldt tages.

Det er et godt sted at begynde, at lære din hund kommandoerne “giv slip” og “lad det ligge”. Med konsistens vil de snart lære, at hvis de ikke tager det, du ikke vil have, vil de få en endnu bedre belønning, såsom deres yndlingsgodbid eller spil.

Hund på Omlet hundeseng med Doodle Dog-print

Er din hund fræk af natur eller er det noget den har lært?

Det er ingen hemmelighed, at nogle hunde er mere frække end andre. Alder er for det første en stor medvirkende faktor, hvor hvalpe er de mest frække. Men det er ikke altid mangel på træning, der fører til frækhed.

Hunderacer som den energiske Jack Russell terrier, Siberian husky, Border collie og beagle rangerer også højt på frækhed-skalaen, enten for deres legende natur, tilsyneladende manglende evne til at modstå mad eller blive mest destruktive, når de ikke får tilstrækkelig stimulering.

De bedste senge til frække hunde

Mudrede tæpper. Affald overalt. Men se på det ansigt. De øjne. Vi ville ikke ændre noget. Hvordan kan vi mon fortælle historien om den fantastiske kærlighed og nogen gange græmmelse, der følger med at være hundeforælder? Med Mischief-kollektionen fejrer vi den ‘rysten på hovedet i fortvivlelse’-glæde, som kun hundeelskere forstår.

Vores interne tekstildesigner Victoria gik til tegnebrættet, og sådan begyndte vores seneste, limited edition Mischief-kollektion af hundesenge.

Trendy, men tidløse prints, inspireret af ‘Åh nej, hvad nu’-øjeblikkene, hvor du deler dit rum med et firbenet bundt af ubarmhjertig kærlighed, loyalitet – og nogle gange frustration.

Med sin stemning af halelogrende vandrere med våde poter, bringer Patterpaws vores hundes ubekymrede optimisme til live med en optimistisk energi, der passer til enhver tidsperiode.

Det hektiske, grafiske print i jordfarver på Zoomies går i potesporene på de usynlige spor, din hund følger, når de løber og svinger rundt. Årstidsbestemte nuancer af okkerfarver og chartreuse balancerer perfekt når din hund zigzagger rundt omkring.

Dette minimalistiske sketch-design med enkle linjer har en skandinavisk vibe. Ved nærmere eftersyn, fortæller Doodle Dog en historie om hunde af enhver slags, deres bevægelse og fart levende fanget med vildledende enkelhed.

Er det fræk opførsel eller noget andet?

En legende hvalp, der ved, hvordan den skal charmere dig, er ofte ikke noget at være bekymret for. Men når frækhed går over grænsen, kan det blive et problem. For eksempel kan en hund bevogte ting, hvis den har stjålet en genstand, den anser som værende værdifuld. Tegn på dette inkluderer din hund, der knurrer eller blotter tænder, når du nærmer dig. Eller måske kommer din hund ikke længere, når du kalder på den. Hvis du er bekymret for din hunds adfærd, er det vigtigt at søge træning fra en akkrediteret, professionel hundetræner.

Omlet og din hund

Uanset om din hund er en en lømmel eller en engel, har Omlet de bedste produkter til at understøtte alle hunde og deres ejere. Fra hundesenge, der er lette at rengøre, til hundelegetøj og hundebure, finder du ud af, hvordan det er muligt at passe dit kæledyr på en bedre måde gennem Omlets vidunderlige verden.

Hund på Omlet hundeseng med Zoomies-print

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *