Omlet bloggen

Et førstehånds kig på opdræt af kyllinger om efteråret – del 2

Hej alle sammen! Mit navn er Alyssa Holland, og jeg bor på en lille hobbygård i det nordlige centrale Texas. Vi har alle slags dyr på vores gård: Heste, geder, en miniature gris, kaniner, marsvin, hunde, katte, fisk og selvfølgelig – høns! Vi har i øjeblikket omkring 25 høns og passer en blandet flok af mange forskellige racer. Senest har vi tilføjet en redningsdue til vores flok, der tror, ​​hun er en høne!


Alyssa Holland - opdrætter kyllinger om efteråret - sidder ned med en kylling

Velkommen tilbage til mit efterårseventyr med flokken! Min gruppe på seks kyllinger trives i de kølige(re) temperaturer, og de vokser som ukrudt. Deres personligheder begynder at skinne igennem, og vi er i gang med forberedelserne til deres fremtidige boliger. Se, hvad vi har gjort siden sidst, og hvad jeg forventer i resten af ​​efteråret.

Sikke de kyllinger

vokser hurtigt! Og siden jeg startede med ældre kyllinger, er tiden fløjet. Begge racer havde en fuld fjerpragt da de var omkring 6 uger gamle og vokser med samme hastighed – hvilket har gjort det let at opfostre de to racer sammen!

Kyllingerne er omkring 7-8 uger gamle nu. Silver Laced Wyandottes er begyndt at vise deres smukke farve, og mine Plymouth Rocks’ bjælkemønster vises fuldt ud. Jeg fjernede deres rugeplade i sidste uge, da de var helt fjerklædte. Jeg plejer at have en varmekilde til mine kyllinger, indtil de er tæt på 8 uger gamle, men da vejret stadig er meget varmt om dagen (mellem 25 0g 35) og ikke har dykket under 23 grader om natten endnu, tog jeg en beslutning om at fjerne deres ekstra varmekilde.

Vi har forhåbentligt hønnikerne fra dette parti! Jeg satsede lidt ved at væge Silver Laced Wyandottes – der var vokset ud af deres legegård og som var direkte klar til løbegården. Vores Tractor Supply-butik var så venlig at lade mig håndplukke mine egne kyllinger, så jeg sammenlignede fjer og kamme og valgte, hvad jeg håbede var 3 hunner, men kun tiden vil vise om jeg har ret. Mine Plymouth Rocks var hønniker, men tidligere i år købte jeg, hvad jeg troede var to Plymouth Rock-hønniker, og vi har nu en smuk Plymouth Rock-hane! Det var en god påmindelse om, at medmindre en race er kønsspecifik (der kan kønsidentificeres på udklækningstidspunktet ved hjælp af fjermønstre eller farve), kan man tage fejl. Heldigvis er vores ejendom ikke underlagt dyrerestriktioner, så vi kan holde haner, så længe de lever fredeligt med resten af ​​flokken (og ikke jager mine børn!)

Fremtidige flokkammerater

Normalt tæller jeg ikke mine kyllinger – før eller efter de udklækkes! Jeg er ikke så meget til hønsematematik. Så i stedet for at tælle mine fugle og måle kvadratmeterne på vores hønsehuse og løbegårde, måler jeg vores “hønsemætning” på deres helbred og lykke. Hvis alle trives, er det en stabil og bæredygtig flok!

Vi har to opsætninger: den ene er et meget stort hønsehus, som min mand byggede kort efter vi flyttede ind for over 5 år siden, og den anden er en Omlet Eglu Cube med en forbundet Omlet walk-in hønsegård. Vores hjemmelavede opsætning huser omkring 18 høns og 2 haner, med yderligere 4 høns og 1 hane, der kalder Eglu Cube deres hjem. De kyllinger, jeg opdrætter i øjeblikket, vil blive placeret i den flok, der passer bedst til deres personlighed, med en vis hensyntagen til pladsbehov. Jeg forsøger at beholde mine mindre eller mere føjelige høns i Eglu Cube-opsætningen dels på grund af størrelsen, men også fordi det er nemmere for mine børn at få adgang til både æggene og løbegården for at lege med deres yndlingshøns! Vi prøver ikke at udvælge favoritter, men hver flok har uundgåeligt favoritter, der stjæler deres ejeres hjerter.

Det er svært at afgøre, hvor kyllinger vil være i hakkeordenen, men normalt vil nyindførte kyllinger være i bunden af ​​hierarkiet. Da mine høns holdes i en løbegård, har der andre venner, der holder fritgående høns, der står på standby for at tage i mod flere fugle, der ikke passer ind i mine flokke. Det er en sjælden hændelse, men nogle gange skal en dominerende høne eller en meget lavt rangerende høne flyttes til en ven for at bevare roen. Så der er en mulighed for, at en eller flere af mine ældre høns (eller disse nye kyllinger) vil finde deres hjem på en anden gård. Det er en sejr for mine venner og en sejr for hønsene – vi sørger altid for vores flokkes bedste!

Etablering af en tidsrutine

Kyllinger trives med rutiner – fra en ung alder. Fordi mine kyllinger er i en udendørs legegård, er de i stand til at følge den naturlige tidsplan, der er bestemt af solen. Og fordi vores andre opsætninger er inden for deres synsvidde, bliver de også inspireret af at gå i seng af deres fremtidige flokkammerater.

Tidsplaner og rutiner er også nyttige, når du skal håndtere dine høns. Fra at udføre sundhedstjek til bare at ville tilbringe noget kvalitetstid sammen, så bliver du nødt til at kunne indfange dine kyllinger på et tidspunkt. Tidsrutiner er også vigtige for din voksende floks sikkerhed. For eksempel lukkede vores miniaturegris sig ind i vores kyllingers legegård, og de tog på en lystig udflugt gennem vores blåregnsvinklædte terræn. Men fordi de kendte deres tidsrutine, gik de ind for at sove, når tiden var inden og det sparede mig for besværet med at skulle jage efter dem. Vi besluttede at lade dem få deres (overvågede) fritgående oplevelse, men selv i deres unge alder var de i stand til selv at gå i seng, når det var sovetid.

Hvis det er muligt, anbefaler jeg stærkt at holde dine unger i et område, hvor der er naturligt lys. Dette er endnu en grund til, at jeg elsker at bruge en rugningsplade i stedet for en varmelampe. Rugningspladerne udgør ikke kun en lavere risiko for at forårsage brand, de udsender ikke noget lys. Hvis dine kyllinger kan sove og stå op i overensstemmelse med naturlige mønstre fra en tidlig alder, gør det overgangen til deres evige hjem meget lettere for alle!

Aktiviteter i denne alder

Kyllinger, der er omkring 8 uger gamle er begyndt at ligne miniatureudgaver af en fuldvoksen høne, snarere end luftige udklækkede kyllinger. Deres farver og mønstre er mere levende, og du kan nogle gange begynde at se karakteristika for haner kontra høns i denne alder. Og fordi de er større og mere koordinerede, vil du begynde at se dem vise deres personligheder og lyst til at lege og udforske.

Jeg har justeret vinklen på deres trælemmer og midlertidige siddepinde for at imødekomme deres vækst og færdighedsniveau. Min søn hjalp mig også med at hænge en “kyllingegynge” foran på ​​deres løbegård. Og selvom det skal bemærkes, at det ikke anbefales at give dem andet end deres kyllingefoder i denne alder, er jeg begyndt at give små smagsprøver af tørrede melorme og tørrede krydderurter som godbidder i hånden til mine kyllinger. Dette vænner dem til, at jeg er “godbidsdamen”, og nu kan jeg sagtens få deres opmærksomhed, når jeg ryster godbidposen!

En anden yndlingsaktivitet i denne alder er skraben og støvbadning. De har lavet deres eget støvbad for enden af ​​deres indhegning, men jeg tilføjede noget tørret oregano til området for at give dem ekstra incitament. Jeg giver dem også kysthø, som de kan kradse rundt i, hvilket er en yndlingsaktivitet om eftermiddagen! Jeg har også gemt nogle af deres urter og melorme i høet, som holder deres sind og kroppe beskæftiget, mens jeg rengører deres rugemaskine.

Jeg har også tilføjet min egen yndlingsaktivitet til deres område: et sted at læse! Ved at hænge en hængekøje over for deres indhegning kan jeg nyde at se mine kyllinger lege og fouragere og drage fordel af det køligere vejr. Derudover lader den centrale placering mig se mine andre flokke, så alle er vant til at se deres vicevært hænge ud med en god bog!

Hvad er det næste?

I de kommende uger vil mine kyllinger blive flyttet til deres permanente hjem. Når de fortsætter med at modnes, vil deres køn blive tydeligt, hvilket vil spille en stor rolle for, hvordan de placeres. Deres voksende appetit vil snart kræve specialfoder, og vi vil begynde at introducere dem til at skrabe efter korn og andre proteinfyldte godbidder for at hjælpe dem med at tage på i vægt og bevare en sund fjerdragt gennem de køligere måneder.

Alyssa Holland - opdrætter kyllinger om efteråret - sidder ned med en kylling
Opdræt af kyllinger om efteråret - to kyllinger i teenagestadiet

By: Alyssa Holland

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *