Omlet bloggen

Sådan minimerer du stress for dit kæledyr, når I skal flytte

Terrier sover på Omlet superblødt hundetæppe i Omlet Fido hundebur

At flytte kan være stressende for alle involverede – også dit kæledyr. Heldigvis er der nogle ting, du kan gøre for at minimere stress hos kæledyr, når I flytter. Fra pelsede til fjerklædte familiemedlemmer, har vi løsninger til at holde dit kæledyrs stressniveau på et minimum i denne store overgangsperiode.

Sådan forbereder du flytningen

At pakke dit kæledyrs væsentlige ting er en uundgåelig del af at flytte – men det er noget, du bør prøve at gore på det helt rigtige tidspunkt for at hjælpe med at reducere mængden af ​​stress for dit kæledyr. Prøv at pakke dit kæledyrs genstande til sidst, så de kommer først ud af flyttebilen, når I ankommer til jeres nye hjem. Hvis det er muligt, kan du beholde nogen ting, som hundesenge og kattesenge tilgængelige for dit kæledyr under hele flytningen.

Små kæledyr som hamstere og parakitter bør holdes i deres bure under hele flytningen, hvis det overhovedet er muligt for at reducere stress. Omlets Qute hamsterbur har en aftagelig møgbakke, der kan fungere som en flyttebeholder, og vores Geo fuglebur kan transporteres uden at blive adskilt (bortset fra at fjerne det fra det valgfrie stativ).

Udendørs kæledyr som høns, kaniner og marsvin er lidt mere udfordrende at flytte. Hønsehuse bør holdes samlet så længe som muligt, så din flok kan holde fast i deres rutine. Store genstande som Omlet walk-in hønsegården bør flyttes til dit nye hjem og samles igen så hurtigt som muligt, så din flok kan blive i deres hønsehus’ forbundne løbegård eller inde i en hønseindhegning i mellemtiden.

Kaniner og marsvin kan opstaldes indendørs eller i små legegårde til kæledyr midlertidigt under en flytning. Omlets legegård til marsvin eller legegård til kaniner kan komfortabelt huse dine kæledyr i en dag eller to, mens du pakker deres ting færdigt.

Midlertidige overnatninger

Hvis jeres flytning er i lokalområdet, kan du også overveje at efterlade dine kæledyr hos en ven eller et familiemedlem eller gøre brug af et dyrehjem, mens du gør alt klart i jeres nye hjem. Hvad høner angår, kan du flytte din flok til dit nye hjem og sørge for en hønsepasser mens du fortsætter med at pakke og flytte resten af dine ejendele.

Vær ekstra forsigtig med katte, da de er mere tilbøjelige til at opleve dybere følelser af stress i forbindelse med en flytning end andre kæledyr. Det kan være en god mulighed at få en kattepasser men kun hvis din kat kan blive i dit nuværende hjem indtil den dag I flytter ind i jeres nye hjem. At have nogen til at passe din kat i et fremmed, nyt hjem uden dig, er en sikker måde at stresse din kat på.

Mand med sine høns i Omlets walk-in løbegård og Eglu Cube hønsehus

Under flytningen

Nogle kæledyr nyder at være på farten – andre vil hellere være hjemme og slappe af. Heldigvis er der nogle måder at hjælpe dit kæledyr god spå vej på turen, om det er din hund, kat, høner eller små kæledyr:

  • Introducer køretursrutiner til dit kæledyr i god tid før flyttedagen. For hunde og katte kan dette være at tage dem hen til bilen og fodre dem med særlige godbidder. Til høns, kaniner og marsvin – kan du øve dig i at håndtere dem og placere dem i deres rejsebeholdere med masser af godbidder. Disse træningssessioner skal være korte og hyggelige og gradvist bygge op til korte bilture.
  • Lad aldrig et dyr gå frit omkring i dit køretøj. Ideelt bør alle dyr transporteres i rejsebure, men især nogle hunde kan være for store til, at dette er en mulighed. Hundesikkerhedsseler og generelle seler er tilgængelige og er en fremragende måde at holde din hund sikkert på plads, der hvor den skal være i dit køretøj.
  • Små kæledyr i kasser eller bure bør være tildækket, så længe de får rigelig ventilation og luftstrøm. Blokering af visuelle stressfaktorer vil hjælpe dine nervøse kæledyr til at rejse bedre.
  • Hvis turen er lang, så tag pauser hver eller hveranden time for at give dine kæledyr vand. Forsøg ikke at give mad til rejsende kæledyr, da dette kan forstyrre deres mave. Hunde bør tages udenfor i snor ved hvert stop for at strække deres ben og aflaste sig selv.

Byd dem velkommen hjem

Når I endelig har foretaget overgangen til jeres nye hjem, skal du prøve at sætte dine kæledyrs ting på plads med det samme og så tæt på, som de var vant til at kunne nå dem. Hvis din hunds vand var i køkkenet, så prøv at sætte vandskålen i dit nye køkken. Hvis dit hønsehus før stod under et træ, så prøv at finde et skyggefuldt sted i din nye have. Idéen er at lave så få ændringer som muligt i dit kæledyrs rutine og præferencer.

Placer indendørs kæledyr i et sikkert rum, mens du læsser deres ting af. Sørg for, at dine katte, kaniner eller marsvin har adgang til en kattebakke i denne tid. Høns bør sættes ind i deres løbegård så hurtigt som muligt. Når alle er på plads, kan du begynde at give dem en lille mængde mad og friskt vand.

Når du er klar til at introducere dit kæledyr til det nye hus eller den nye have, skal du sørge for:

  • At alle udvendige døre og vinduer er lukket for at forhindre utilsigtet flugt
  • At alle porte eller adgangspunkter til din have er lukket
  • At hunde og katte har deres halsbånd og identifikationsmærker på

Hvis din kat er vant til at gå udendørs, skal du forhindre den i at gå udenfor i de første to uger efter at I er flyttet ind i jeres nye hjem. Dette vil slå fast, at denne nye bolig er “hjemme”, og hjælpe med at forhindre at din kat løber væk.

Giv alle kæledyr god tid til at finde sig til rette. Små kæledyr som parakitter og hamstere bør falde tilbage i deres sædvanlige mønstre, når deres bure er på deres permanente placering. Kaniner og marsvin bruger måske mere tid i deres huse, men som dagene går, vil de vove sig ud for at undersøge deres nye omgivelser nærmere. Høns vil måske ikke lægge æg de første par dage efter en flytning, hvilket er helt normalt efter omstændighederne.

Flyt med Omlet

Vores produkter gør det nemt at tage noget hjemmevant med jer, uanset hvor I skal hen. Uanset om det er din hunds yndlingstæppe eller din kats foretrukne seng, kan dine kæledyr få noget komfortabelt med dem under en flytning eller under et midlertidigt ophold hos venner. Fra hønsetraktorer og flytbare kanin- og marsvinehuse som du nemt kan trille op på en trailer og flytte, hamsterbure og fuglebure, gør vi flytning en lille smule lettere, så du kan vende tilbage til det gode liv med dine kæledyr så hurtigt og sikkert som muligt.

Hvid kat ligger på Omlet Maya Donut katteseng

This entry was posted in Kæledyr


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *