Omlet bloggen

Kan marsvin lide sneen?

Sort og hvidt marsvin i sneen

Vinterlandskaber kan appellere til nogle mennesker og dyr – men marsvin kan ikke lide sne. Faktisk kan sne være farlig for marsvin på grund af deres fysiologi og oprindelse. Se, hvordan du beskytter dine marsvin denne vinter mod sne, og hvordan du hjælper dem med at nyde den kølige årstid.

Hvorfor kan marsvin ikke lide sneen?

Marsvin sporer deres slægt tilbage til vilde marsvin i Sydamerika . Mens vores tamme marsvin er langt væk fra deres vilde fætre og kusiner, der stadig færdes i dette område, har deres fysiologi ikke ændret sig meget. Fordi deres oprindelige levested er et tempereret klima, er marsvin følsomme over for ekstreme temperaturer. De frysende temperaturer, der skaber sne, og sneen i sig selv er begge en trussel mod dine marsvins sundhed og sikkerhed.

Farerne ved sne for marsvin

Selv hvis dine marsvin er vant til at bo udendørs, udgør vinternedbør en stor trussel mod deres sikkerhed. Her er nogle af grundene til, at sne kan skade dine marsvin.

Forfrysninger

Frosset nedbør kan hurtigt forårsage forfrysninger for udækkede kropsdele. Marsvin har nøgne fødder, der er modtagelige for forfrysninger, hvis de skal stå i sneen i længere tid. Alt mere end et par øjeblikke med kontakt kan afkøle dine marsvins fødder til forfrysninger. Hvis du har mistanke om, at dit marsvin har forfrysninger, bør du kontakte din dyrlæge med det samme.

Hypotermi

Selv om det ikke er specifikt for sneen, kan der hurtigt opstå hypotermi hos marsvin, der er både kolde og fugtige. Hypotermi indtræder, når et marsvins kropstemperatur falder til under 35 grader. Symptomer på hypotermi hos marsvin omfatter:

  • Skælven
  • Sløvhed
  • Blege lemmer, der er kølige at røre ved

Marsvin, der er blevet for kolde, bør hurtigt bringes ind i et varmt rum, men man skal være forsigtig med, at de ikke varmes op for hurtigt for at undgå at sende dem i chok. Pak dem ind i et tæppe eller et håndklæde og tag dem med indenfor, mens du gnider deres kroppe kraftigt. Hypotermi er en medicinsk nødsituation hos marsvin, og du bør altid ringe til din dyrlæge, hvis dit marsvin viser symptomer.

Reduceret adgang til mad og vand

En anden udfordring i vintervejret er at holde stien til dine marsvins mad fri for sne og holde deres vand optøet. Frosne stier eller sneklædte vandreture for at komme til deres mad øger dine marsvins risiko for at pådrage sig forfrysninger eller hypotermi.

Foderautomater bør hæves for at forhindre sne i at blæse ind i dine marsvins foder, og vandflasker skal roteres i løbet af dagen og erstattes med varmt vand. Du kan også pakke vandflasker ind for at isolere dem mod kulden. Åbne topbeholdere med vand kan have fuglebadevarmere nedsænket i dem for at forhindre dem i at fryse – men vær sikker på, at eventuelle elektriske ledninger er uden for dine marsvins rækkevidde.

Sikkerhedtips for marsvin i snevejr

Marsvin kan klare sig udenfor i sneen, hvis visse betingelser er opfyldt. Men hvis temperaturerne er under frysepunktet i en længere periode, eller hvis området du bor i får kraftigt snefald, kan det være bedst at bringe dine marsvin indenfor i vinterperioden.

Korrekte boligforhold

Et isoleret, trækfrit marsvinehus kan i høj grad holde dine marsvin sikre i koldt vejr. Omlets Eglu Go marsvinehus er designet til brug og komfort året rundt, samtidig med at den giver en snefri fristelse fra elementerne. Brug dybt bundmateriale som halm og læg fleece-tæpper inde i huset, så dine marsvin kan grave sig ned i dem for at få ekstra varme.

Tilføj lag

Overtræk til ekstreme temperaturer kan tilføjes til Eglu Go marsvinehuset for at give et ekstra lag af isolering. Disse overtræk til marsvinehuse holder sne og is væk fra huset og holder den indvendige temperatur mere stabil. Og med fuld overdækning vil dørene og låsene til huset forblive tilgængelige og frostfrie.

Forstærk deres løbegård

Du kan holde sne ude af dine marsvins løbegård ved at dække taget og siderne. Vores overtræk til marsvineløbegårde er robuste og holder effektivt nedbør ude af løbegården. Vælg gennemsigtige overtræk for at lade varme solstråler skinne ind, mens sneen holdes ude, eller solide overtræk for at give dine marsvin følelsen af ​​privatliv, når de begiver sig ud i vinterluften. Eller kombiner begge typer presenninger for det bedste fra begge verdener.

Klarer nogle marsvin sig bedre end andre?

De samme sikkerhedsforanstaltninger bør træffes for enhver race af marsvin. Mens marsvin har en række forskellige pelse, er der ingen tydelige fordele ved en bestemt type eller tekstur af pels. Længere-hårede marsvin kan være bedre isoleret end korthårede racer, men så længe dine marsvin er vant til at leve udendørs, vil de have fældet og groet en ny vinterpels, der vil hjælpe med at isolere dem mod kulden. Hovedmålet er at holde dine marsvins pels tør, så den er i stand til at bevare dens isolerende egenskaber.

Undtagelsen fra dette er racen Skinny Pig. Disse hårløse marsvin har ingen pels overhovedet, der kan at beskytte dem mod ekstreme temperaturer, og de bør kun opbevares udendørs i moderat vejr.

Omlet og dine marsvin

Marsvin kan måske ikke lide sneen, men de kan nyde deres tid udenfor denne vinter i et Eglu Go marsvinehus. Holder du et vågent øje med dine marsvin i det køligere vejr, hjælper det med at sikre, at de nyder deres tid udenfor og forhindrer sundhedsmæssige forhold forårsaget af sne. Og med Omlet kan dine marsvin putte sig ned i deres isolerede hus – med hyggelige drømme om de kommende dage uden sne.

Marsvin spiser hø i deres Omlet Eglu Go marsvinehus

This entry was posted in Marsvin


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *