Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Omlet bloggen

12 fascinerende ting du (måske) ikke vidste om hamstere!

En hamster kigger ud af en tunnel

1)

Hamstere (Cricetinae) er gnavere og er en underfamilie til studsmusfamilien. De blev bragt til USA fra Syrien i 1936.

2)

Der findes ca. 25 forskellige hamster arter. De 4 mest almindelige arter at have som kæledyr er: Syrisk guldhamster, vinterhvid dværghamster, kinesisk hamster og roborovskis dværghamster.

3)

Navnet hamster har givet anledning til verbet “at hamstre”. Selv kæledyrshamstere vil hamstre og gemme deres mad, på trods af at de ikke behøver gøre dette.

4)

En hamster bliver næsten to uger gammel inden den åbner sine øjne for første gang.

5)

Hamstere ser ikke særlig godt, de er nærsynede og desuden også farveblinde.

6)
Hamstere bruger deres lugtesans til at finde vej. De har duftkirtler, som de gnubber på forskellige objekter på vejen for at markere den.
7)

Guldhamstere lever 2-3 år som kæledyr – og kortere tid i naturen. Andre populære arter såsom vinterhvide dværghamstere lever ca. 2-4 år som kæledyr.

8)
Der er stor forskel på størrelsen af de forskellige hamster arter, fra den europæiske hamster der er 34cm langt, til de mindste dværghamstere på 5,5-10,5 cm.
9)

Hamsteres tænder holder aldrig op med at vokse. Hamsteres tænder er dog “selv-slibende” ved at tænderne sliber hinanden, når hamsteren gnaver. Det vil sige, at så længe hamsteren har noget at gnave i, kan den selv holde sine tænder nede.

10)

Hamstere yngler i foråret og om sommeren, og de kan få flere kuld unger om året. Et gennemsnitligt kuld består af ca. 7 unger, men nogle hamstere kan få helt op til 24 unger ad gangen!

11)
Hamstere har store kinder hvori de kan transportere mad tilbage til deres huler. Hvis de har kinderne fulde, kan deres hoveder blive dobbelt eller endda 3 gange så store som normalt!
12)

Hamstere spiser typisk frø, nødder, korn og nogle slags frugt og grøntsager. Hamstere i naturen spiser nogle gange små dyr såsom firben eller frøer, men kæledyrshamstere gør ikke!


En sort hamster står op

En hamster holder en snack
En hamster med et forben oppe

 

 

 

 

 

 

 

 

 


This entry was posted in Hamstere


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *