Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Omlet bloggen

9 ting du muligvis ikke vidste om hamsteres kindposer

Beige hamster bliver håndteret

1.

Alle hamstere har kindposer. Disse udvidelige dele af mundslimhinden minder om små flade balloner, der kan fyldes op med mad, nogle gange helt tilbage til hoftebenet. 

2.

Hovedformålet med poserne er at transportere mad fra kilden tilbage til hulen. Dette betyder ikke kun, at hamsteren kan spise sin mad i fred, men også at den begrænser antallet af gange, den er nødt til at forlade sit sikre hjem. Hamstere i naturen er byttedyr, der skal spise hver anden time, og hvis de skulle vende tilbage til reden hver gang de fandt et frø eller en nød, ville de potentielt afsløre redens placering for rovdyr. I stedet går de ud for at samle mad om aftenen, og takket være deres kindposer behøver de kun gå ud én eller måske to gange.

3.

Hamstere kan både spise og løbe med deres kinder fyldt. De kan fylde kinderne med op til 20% af deres egen kropsvægt, men da kinderne er ekstremt elastiske og forbliver på plads langs skuldrene, påvirker de hverken hvor hurtigt eller hvor langt hamsteren kan løbe. 

4.

For at holde maden frisk og tør, når den er ude at samle foder, frigiver hamsterens mund ikke noget spyt i poserne. 

5.

Hun-hamstere i naturen bærer eller skjuler nogle gange deres unger i kindposerne, hvis reden af en eller anden grund skal evakueres. Dette er dog sandsynligvis ikke noget du vil se blandt kæledyrshamstere. 

6.

I naturen sorterer hamstere regelmæssigt ud i deres forråd og smider mad der er blevet dårligt ud. Igen vil du sandsynligvis ikke se denne opførsel med en kæledyrshamster, da de ikke behøver at søge efter deres mad på samme måde. Hvis du giver din hamster frisk frugt og grønt, er det derfor vigtigt, at du tjekker, om de har opbevaret disse et eller andet sted i buret, og fjerne dem før de bliver mugne.

7.

Hamstere bærer ikke kun mad i deres kindposer, de kan også bringe strøelse eller byggematerialer med tilbage til hulen, så de kan bygge reder og pynte op. 

8.

Nogle hamstere har en favorit kindpose, som de vil fylde op før den anden, mens andre altid fylder lige store mængder i begge sider.

9.

Kæledyrshamstere kan undertiden få problemer med deres kindposer, inklusive bylder, infektioner og svulster, så det er vigtigt, at ejere holder øje med dem og udfører regelmæssig sundhedstjek. Det eneste du som ejer kan gøre for at undgå disse problemer er at undgår skarp eller klistret mad, der kan komme til at sidde fast i kinderne eller give sår, og kontakte din dyrlæge, hvis du opdager noget, der ikke virker helt rigtigt.

En pige holder sin hamster med Omlet Qute bur til hamstere og ørkenrotter i baggrunden

This entry was posted in Hamstere


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *