Omlet bloggen

9 ting, du måske ikke vidste om hamster-kindposer

Hamster spiser hjemmelavet godbid

Hamstere er kendt for yndigt at proppe mad i deres kinder og give dem et hævet, fanget-med-deres-poter-i-kagedåsen-look. Men hvad er det egentlig, der gør dem i stand til at bære mad i munden, og hvad gør de med den, når den først er der? Vi deler 9 ting, du måske ikke vidste om hamster-kindposer, så du kan forstå din pelsede vens ejendommelige adfærd en lille smule bedre.

9 ting, du måske ikke vidste om hamster-kindposer

Alle hamstere har kindposer, men hvad er de til, og hvordan fungerer de? Lad os dykke ned i de dybe kindposer – hvis der stadig er plads!

Kindposer er en del af hamsterens anatomi

Det, vi kalder en “kindpung”, er faktisk udvidelige dele af din hamsters mundslimhinde eller slimhinden i kinderne. Når de er tomme, ligner din hamsters kindpose en lille, tømt ballon. Når din hamster begynder at fylde sine poser, kan den udvide dem helt tilbage til skuldrende. Faktisk kan en hamster proppe op til 20 % af dens kropsvægt i dens kindposer. Det ville være som et menneske på 54 kilo, der bærer 10 kilo ekstra mad i munden.

De fungerer som en indbygget madkasse

Hovedformålet med deres kindposer er at opbevare mad. I naturen bruger hamstere deres kinder til at bære mad tilbage til deres hjem for at nyde det på et sikkert, roligt sted. Domesticerede hamstere udviser samme adfærd. Du kan se din hamster anbringe sine tilbudte kindpung-genstande i deres gemmested, legetunneler eller hamsterens soveområde.

Takeaway

Hamstere kan både løbe og spise med kinderne fulde. Faktisk kan hamstere stadig spise, når deres kindposer er fulde. De fylder kinderne og spiser derefter nogle bidder, inden de bringer deres madpakke tilbage til deres destination. Og selv med al den ekstra vægt af fulde kindposer, bliver hamstere ikke bremset af deres takeaway-måltider.

Tør opbevaring

Vil du høre et sjovt fakta? Hamstere udløser ikke spyt i deres kindposer. Dette holder deres madkasser fine og tørre og forhindrer, at bakterier ophobes i munden. Hamstertandlæger er en mangelvare, så det er vigtigt for den overordnede mundhygiejne at holde deres tænder fri for fugtig mad.

Backup-bæresele

Dette er ikke noget, du sandsynligvis vil se hos din tamme hamster, men hunhamstere kan faktisk sikre deres babyer i deres kindposer, hvis de skal flygte hurtigt eller hvis de skal bruge et nødgemmested. At gemme deres babyer væk på denne måde bruges kun som en sidste udvej, når deres rede er truet.

Tag skraldet ud

Hamstere er faktisk ret ryddelige væsner, der ikke sætter pris på fordærvet mad i deres spisekammer. De vil bruge deres poser til at fylde og transportere fordærvet mad væk fra deres friske mad. Dette er ikke almindeligt hos tamme hamstere, der har et rent bur, så at have et hamsterbur, der er let at rengøre vil hjælpe din pelsede ven med dens husholdningsbestræbelser.

 

En trillebør eller indkøbskurv

Ville du bære dine nyeste indretnings- eller sengetøjsfund med hjem i munden? Det er præcis sådan hamstere nogle gange bruger deres kindposer – som fartøjer til at transportere sengetøj og rede- eller byggematerialer til hjemmet.

Legefavoritter

Nogle hamstere foretrækker den ene side af munden frem for den anden, mens nogle med glæde fylder begge kinder. Hold øje med, om din hamster opbevarer til venstre eller højre, eller lige meget i begge sider.

Et potentielt problem

Det er muligt, at kindposer punkterer eller at der dannes bylder i dem. Du bør holde øje med din hamsters generelle helbred, med særlig opmærksomhed på munden. Hvis du bemærker nogle klumper, der hænger i mere end et døgn, skal du kontakte din dyrlæge.

Omlet og dine hamstere

Hamstere er fantastiske dyr, som er en fornøjelse at dele hjem med. Deres skæve, men elskelige personligheder er det, der inspirerede Qute hamsterburet. Vi ønskede, at hamstere skulle have deres ideelle hjem, men et hjem, der var nemt for deres ejere at holde rent, mens de så godt ud i ethvert rum i huset. Med et Qute hamsterbur fra Omlet vil du være i stand til at se din hamster proppe dens kinder sammen med dens yderligere yndige adfærd tæt på og personligt.

Hamster med pote op mod Omlet Qute hamsterbur

 

This entry was posted in Hamstere


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *