Omlet bloggen

Giv dine undulater og finker den bedst mulige bolig

Hvordan vil du beskrive dit ideelle fuglebur?

Det vigtigste er at give dine fugle et rum, hvor de med glæde kan gøre, hvad en fugl skal gøre – spise, sove, flyve, sidde og slappe af.

Så din tjekliste kan muligvis se nogenlunde således ud:

  • Mulighed for at flyve i hele buret
  • Fantastisk foderstation
  • Masser af siddepinde og anvendelige ‘hjørner’ til at tage en timeout
  • Nem adgang til og fra buret
  • Fantastisk design, der gør det til et fremtrædende element i rummet.

Og det opsummerer stort set det nye Geo – det første store fremspring i 100 år, når det kommer til fugleburdesign.

Geo fugleburet til undulater, finker og kanariefugle

Indtil Geos ankomst havde fugleburene ikke ændret sig meget siden det tidlige 20. århundrede.

Men hvorfor har vi brug for en ny innovation inden for burdesign, spørger du måske? Af den enkle grund, at når man holder et kæledyr, er dets velfærd og lykke de største prioriteter.

Så med det i tankerne, kunne det gamle rektangulære fuglebur så forbedres?

Svaret er ja – og mere til!

Geos unikke geodæsiske kuppelform og dens centrale foderstation er de fremtrædende funktioner. For at forklare, hvordan vi kom dertil, lad os tage dig på en kort sprint igennem tidligere tilgange til burdesign.

Fuglebure – fra små celler til store salg

Fuglebure har en lang historie, og deres grundlæggende form og funktion har udviklet sig igennem årene.

I begyndelsen var et bur simpelthen en celle, hvor den befjedrede indsatte – som regel en finke, værling eller stær – forventedes at synge sit lille hjerte ud. Disse små bure var lavet af flettet lyst, bøjeligt træ. I 1830’erne blev burene lavet af metal og tråd. Det grundlæggende design forblev klokkeformet (den slags ting, der ses i tegnefilmene med Pip og Sylvester).

Dette design holdt til ind i det senere 19. århundrede, da det blev enormt populært at holde fugle som kæledyr, hvor undulater var førstevalget for mange. Bure var ofte udsmykkede, men der blev lagt mere vægt på dekoration snarere end på at holde fuglene glade. Disse bure var høje og normalt uden nogen bredde.

I begyndelsen af det 20. århundrede blev der produceret rektangulære, bredere fuglebure – den slags ting, der stadig sælges som standard fuglebur i de fleste dyrehandler i dag. Endelig var design en del af det overordnede koncept – frøbakker der indsættes i burets sider, vandflasker der fastgøres via klips, bedre og bredere døre, aftagelige sokler til let rengøring.

Med en lang række forskellige størrelser betød det, at du nu kunne sikre dig, at dimensionerne stemte overens med antallet af fugle, du ejede. Så hvad kan der gøres bedre – hvorfor har vi brug for Geo?

Hvorfor Geo fugleburet er bedre for kæledyrsfugle

Geo-burets geodæsiske kuppelform giver de ideelle dimensioner for fugle at bevæge sig rundt i. Når de basker og flyver i et rektangulært bur, har fuglene ikke meget plads til at flyve frem og tilbage – flyveområdet er begrænset til længden af buret. Fugle kan heller ikke manøvrere et 90 graders hjørne: disse er spild af plads, når det kommer til flyvning.

Så hvis du skulle kortlægge det samlede anvendelige flyveområde, vil du måske blive overrasket over at opdage, at i et standard rektangulært bur på 90x60x40cm (220.000 kubikcentimeter) kan en undulat eller finke kun bruge en tiendedel af området til at flyve.

I modsætning hertil er Geos 62x60x60cm (223.200 kubikcentimeter) næsten ALT sammen flyveplads. Der er ingen problemer med begrænse plads til at flyve frem og tilbage og ingen retvinklede hjørner, der forhindrer en fugl i at strække sine vinger.

Fugle er gladere, hvis de kan flyve udenfor buret

I ethvert indendørs bur er en fugl kun i stand til at flyve på et begrænset område. Ideelt set bør alle kæledyrsfugle have lov til at flyve fri i rummet – og vi har et par råd til hvordan du gør dette på en sikker måde her.

Geo gør fri-flyvningen til en leg – den har to brede døre, der giver dine fugle nem adgang til og fra buret.

Hjørner

Har fugle brug for hjørner til at gemme sig i, hvis de er forskrækkede eller bange for noget?

Ja og nej. Det handler mere om burets placering. Hvis fuglene befinder sig midt i et rum, der er omgivet af meget aktivitet, har de ingen steder at gemme sig, hvis de føler sig nervøse. Derfor skal et bur – inklusive Geo – placeres tæt på en væg eller et hjørne i rummet, hvis det er muligt.

Geo har også hjørner – masser og masser af dem, bare ikke de retvinklede hjørner man kender fra et standardbur. Dine fugle vil stadig bruge disse mange hjørner til at hvile sig og gøre status.

Ser godt ud, og fungerer godt

Geos kombination af flot udseende og ultimativt fuglevenligt design adskiller det fra alt andet tilgængeligt.

En af de mest iøjnefaldende funktioner er dens centrale foderstation. Det er en glæde at se fuglene samles og spise, og Geo har en ekstra bonus, idet de fleste af de kasserede skaller og faldne frø falder ned og samles i foderstationens bund for let rengøring.

Geo’s afrundede form – ikke cirkulær, men en samling af mange flade sider – får buret til at skille sig ud i rummet. Men vigtigst af alt er det et smukt stykke design, der fungerer som det perfekte miljø til dine kæledyrsfugle.

This entry was posted in Undulater


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *