Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Omlet bloggen

Hvordan finder og køber man høns for tiden?

Vi får i øjeblikket masser af spørgsmål fra folk, der er klar til at starte deres hønseeventyr. De ved, hvor de kan købe deres nye hønsehus, hønsegård, foder og tilbehør (hint!), men ikke hvordan de finder deres nye kæledyr. Som i de fleste tilfælde i disse dage, vil internettet være det bedste sted at begynde!

En af de bedste måder at finde folk, der sælger høns, på er at google ”køb høns + dit lokalområde”. Der er flere hjemmesider online, der giver folk mulighed for at annoncerer med høns, eller du kan finde hjemmesider og kontaktoplysninger for gårde eller forretninger, der sælger kyllinger eller høns. Mange af disse vil ikke udruge kyllinger i øjeblikket, så du bliver muligvis nødt til at ringe til et par stykker før du finder nogen, der stadig tager imod bestillinger.

Du vil også kunne finde fjerkræsforum og Facebook-grupper, hvor entusiastiske hønseejere diskuterer alt om høns, og i disse grupper kan du ofte opleve at folk forsøger at sælge eller finde nye hjem til høns.

Normalt er det altid bedst at kontakte den person, du planlægger at købe hønsene fra, og ideelt set besøge dem for at se, hvordan deres opsætning er, og under hvilke forhold hønsene lever. Dette vil hjælpe dig med at vælge en god opdrætter, der behandler deres dyr godt, så du kan være sikker på, at dine høns er glade og sunde når du modtager dem. Under de nuværende omstændigheder er dette dog ikke noget vi anbefaler, men du kan stadig stille spørgsmål via e-mail og telefon, der kan give dig en idé om personens ekspertise.

Hvis du beslutter dig for at købe, skal du sørge for at arrangere noget, der føles passende, og som er sikkert for både dig og den person, du køber dine høns af.

Her er nogle gode søgeudtryk at bruge:

Høns til salg

Simpelt men effektivt. Hvis du bare vil have høns og er ligeglad med, hvor gamle de er, hvilken race de er, eller hvor mange æg de vil give dig, skal du bare google høns til salg og det område, du befinder dig i.

Racehøns til salg

Disse høns opdrættes fra udstillingsfugle, og opdrættere er ofte tilknyttet en fjerkræklub. Hønsene er blevet passet godt, og opdrætteren vil have en god viden om racen og hønsehold generelt, så du vil kunne stille dem mange spørgsmål om fuglene.

Disse høns er ofte lidt dyrere end læggehøns, men du ved hvad du får. Dette er især nyttigt, hvis du har en klar idé om, hvilken type høne du gerne vil have. Fjerkræsklubber kan muligvis også hjælpe dig med at finde nogen i dit lokalområde, der vil sælge dig høns.

Her er det vigtigt at være ude i god tid, og sandsynligvis endnu mere når det kommer til sjældnere hønseracer. Du skal muligvis booke flere uger eller endda måneder i forvejen, afhængigt af hvilken race du vælger.

Hvis du kæmper med at finde nogen, der vil sælge dig høns, kan du altid tage sagen i egen hånd og begynde at udruge kyllinger fra æg.

Hvis du er klar på en udfordring og kan finde en god rugemaskine, er udrugning en rigtig spændende oplevelse og kan være en god og lærerig oplevelse for børn i huset. Det skal dog siges, at det kræver mere tid, kræfter og udstyr end at købe fuldvoksne høns, og du skal være opmærksom på det faktum, at cirka 50% af æggene vil blive udruget som hanekyllinger, der ikke er glade for at bo sammen. Har du en plan for, hvad du vil gøre med disse?

Hvis du mener, at udrugning i rugemaskine kunne være noget for dig, vil du være i stand til at finde befrugtede æg til salg på internettet. Det kan også være en god idé at læse vores trin-for-trin guide til udrugning af kyllinger – du finder den her.

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *