Omlet bloggen

Fantastiske facts om hundehaler

Brun hundehale i græs

? Hovedformålet med halen er kommunikation og at sprede personlige oplysninger i form af feromoner. Hunde har analkirtler lige under halen, som frigiver dufte, der kan opsnuses af andre hunde. Når hunden vifter med halen, spændes musklerne rundt om hundens bagende og presser på kirtlerne og sender masser af information af sted. De viftende bevægelser fra halen kan også hjælpe med at sprede duften yderligere.

? I en situation, hvor hunden ønsker at være mere lavmælt og ikke blive bemærket, hvis den for eksempel føler sig bange eller tøvende, vil hunden trække halen mellem benene for at minimere spredningen af deres duft.

? Hunde, der har meget små haler, eller slet ikke har nogen haler, har en begrænset evne til at bruge denne kropsdel til at kommunikere og bliver nødt til at bruge andre kommunikationsformer. Ører kan for eksempel være meget nyttige til at vise andre hunde, hvem du er, og hvordan du har det.

? Forskellige typer halebevægelser betegner forskellige følelser. En lille logren, når man møder nogen for første gang, kan ses som en forsigtig hilsen, mens en bredere, mere fejende bevægelse er super venlig og ikke konkurrerende. En hund, der laver korte frem-og-tilbage bevægelser med halen holdt højt viser muligvis tegn på usikkerhed og vurderer mulige trusler. 

? Hvalpe logrer ikke med halerne, når de bliver født. Den første halvanden måned bruges hovedsageligt på at spise og sove, og de har ingen reel interesse i deres omgivelser. Så snart de begynder at socialisere, omkring 49 dage gamle, vil de begynde at logre.

? Halen kan ses som en forlængelse af rygsøjlen. Ligesom rygraden består halerne af 5-20 ryghvirvler, adskilt af en blød diskus, der gør bevægelse og fleksibilitet mulig. Ryghvirvlerne er bredere ved roden af halen og bliver mindre mod spidsen.

? Halens form på specifikke hunde er blevet bestemt gennem selektiv avl. Gravhundens lange, robuste hale antages for eksempel at have fungeret som et håndtag til at trække dem ud af grævlingehuler, mens en Beagles hale har en hvid spids for at gøre det lettere for jægerne at finde den i det fjerne, og labradorer har en såkaldt “odder hale”, der er tyk og rund og kan fungere som en slags ror, når hunden svømmer.

? Hunde bruger ikke kun halerne til kommunikation, de er også nyttige til at holde balance. Hvis du ser en virkelig hurtigt løbende hund, som en Greyhound eller en Whippet, kan du se, at halen stikker lige ud bag dem. Det fungerer som en modvægt og hjælper hunden med at accelerere, bremse og dreje under høje hastigheder. Find ud af mere om disse super hurtige hunde i Omlets guide om hunderacer!

? Ifølge undersøgelser, der er foretaget på hundehaler, er der bevis for, at den retning en hund vifter med sin hale kan fortælle dig noget om dens følelser. Positiv stimuli (mad eller at se deres ejer) fik hundene til at begynde at bevæge halen mod højre, mens negative stimuli (f.eks. En trussel i form af en aggressiv hund) får halen til at begynde at svæve mod venstre.

Kunne du lide denne blog om hundehaler? Læs mere om kattehaler på denne blog!

Gravhund hopper på Omlet Topology hundeseng - med fokus på halen

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *