Omlet bloggen

Vil du gerne holde høns og kaniner sammen? Her er de ting, du skal overveje først!

En kanin med en Caddi godbidsdispenser bag sig

Kaniner og høns er to af landets foretrukne kæledyr, og selvom der er mange ting, der adskiller dem, har de også en masse ligheder, og hvis du er omhyggelig og formår at imødekomme deres forskellige behov, kan de faktisk godt bo sammen i harmoni.

Både høns og kaniner er meget sociale dyr, der kan lide at tilbringe tid sammen med andre, og det betyder ikke så meget for dem, om deres venner er af en anden dyreart. De har også lignende behov, når det kommer til plads, temperatur og opmærksomhed. Derudover vil det også være mere pladseffektivt for dig at have de to arter boende sammen, da du dermed ikke behøver at oprette to områder, men kan fokusere på ét større område i stedet.

Der er dog et par ting at tænke på, hvis du overvejer at holde kaniner og høns sammen – det vil sandsynligvis ikke ende godt, hvis du bare sætter dem i en løbegård sammen og håber på det bedste. Høns kan bære sygdomme, der er latente og symptomløse hos dem, men som vil gøre kaninerne syge. De er også af natur bange for hurtige ting (inklusive dyr) og kan derfor blive ret stressede af at have hurtigere kaniner rendende rundt om fødderne på dem, hvis de er ikke vant til det.

Så selvom det ikke er helt problemfrit at have de to arter til at leve sammen, er det bestemt muligt. Her er nogle ting at overveje:

  • Det er mere sandsynligt, at dit projekt lykkes, hvis du begynder at introducere dyrene for hinanden mens de er små, så de vokser op uden rigtig at kende et liv uden den anden art. Begynd med at holde dem på forskellige sider af et hegn eller en gård, så de kan vænne sig til hinanden (Omlets skillevægge til den udendørs walk-in gård vil være perfekte her). Fortsæt derefter med at holde dem sammen, men i en meget stor indhegning, så ingen føler sig truet af den anden art. Gør indhegningen gradvist mindre, indtil de alle er i den gård, hvor du planlægger at holde dem permanent.
  • Hønsene vil muligvis prøve at hakke kaninerne, mens de vænner sig til de hurtige bevægelser. Dette skader ikke en fuldvoksen kanin og stopper igen efter et par dage, men sæt aldrig en kaninunge sammen med en flok voksne høns, da de er meget mere sårbare.
  • Giv begge arter et sted de kan trække sig tilbage til. Høns og kaniner er begge nervøse og sårbare dyr, der kan drage fordel af at have deres eget sted at vende tilbage til, når det hele bliver lidt for meget.
  • De har også forskellige behov. Høns har brug for pinde at sidde på om natten, og kaniner har brug for masser af hø i buret, både til at krølle sig sammen i og til at spise. Hold dette væk fra hønsene for at undgå forurening. Du bliver også nødt til at fodre dem separat; høns vil forsøge at spise alt, og kaninfoder vil gøre dem syge.
  • Kaniner er kendt for at være ekstremt renlige dyr, et ry man sjældent hører om høns. For at holde dine kaniner glade skal du derfor rengøre gården og buret og / eller hønsehuset oftere, end du ville have gjort, hvis du kun havde høns. Kaninerne vil ikke blive imponeret over hønsemøg i deres hjem!
  • Sørg for, at der er god plads til alle. At have to arter på ét sted kan være pladseffektiv i det store hele, men sørg for at gården er stor nok og udstyret med legetøj og skjulesteder for at underholde og berolige dine kæledyr. Caddi godbidsdispenseren er et perfekt foderlegetøj til både kaniner og høns, og Zippi shelters er perfekte som et gemmested for en træt kanin eller som et udkigstårn for en nysgerrig høne.
  • Hvis du planlægger at have kaniner og høns boende sammen, vil vi bestemt foreslå at neutralisere hankaniner. Selv hvis han ikke bor sammen med hunkaniner, er ikke-neutraliserede hanner notorisk kendte for at forsøge sig på alt, hvad der kommer i nærheden af dem, inklusive fjerklædte bofæller.
  • Det er aldrig en god ide at holde en enkelt kanin sammen med en flok høns, eller omvendt. På trods af at de er en del af en gruppe, vil de føle sig ensomme og stressede uden en ven af deres egen art.

Kaniner og høns udenfor sammen med deres Caddi godbidsdispenser

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *