Omlet bloggen

Vil mine kaniner have det godt udenfor om vinteren?

Børn udenfor om vinteren med deres kaniner i deres Omlet Eglu Go kaninhus

Vi får ofte spørgsmål om, hvorvidtkaniner kan have det godt udenfor om vinteren. Det enkle svar er: ja. Men det bliver lidt mere kompliceret, når man tænker på det specifikke klima, individuelle kaniner og deres opsætninger. Vi vil dele, hvordan du sikkert kan holde dine udendørs kaniner udenfor om vinteren, og hvordan du finder ud af, om og hvornår det er tid til at bringe dem indenfor.

Kan kaniner bo udenfor i vintermånederne?

Kaniner, der er vant til at leve udendørs, er godt rustet til at klare vintermånederne. På dette tidspunkt af året har du sikkert bemærket, at dine udendørs kaniners pels ser plettet ud på grund af fældning. Fældning hos kaniner er en naturlig proces, der forbereder deres pels til de kommende vintermåneder og udløses af mængden af ​​dagslys. Så hvis din kanin er udendørs om sommeren og efteråret, signalerer de svindende dagslys, at de begynder at smide deres tyndere sommerpels for at få en mere tæt pels igen til vinteren.

Når de har taget deres vinterpels på, kan dine kaniner klare de koldere udendørstemperaturer ganske godt. Faktisk er kaniner meget mere komfortable i kulden, end de er i varmen. Men for at deres naturlige isolerende lag skal være effektivt, har kaniner brug for tørre, rene områder at søge læ i.

I naturen vil kaniner lune sig i underjordiske huler og klemme sig sammen for at få varme. Tamkaniner har brug for et lignende miljø – et trækfrit, tørt hus at varme op i. Omlets Eglu Go kaninhus blev designet med dette i tankerne. De dobbeltisolerede vægge giver beskyttelse mod træk, mens de holder den naturlige kropsvarme fra dine kaniner inde. Og vores hus er designet til at give rigelig ventilation for at forhindre opbygning af fugt, hvilket er særligt vigtigt i vintermånederne.

Men vil de blive gladere indenfor?

Det kan være fristende at tage dine udendørskaniner med indenfor om vinteren, men problemet med dette er tredelt:

  1. Hvis du tager dine kaniner med indenfor til mere end bare korte besøg, vænner du dem til dit hjems indvendige temperatur. Dette gør det sværere at flytte dem udenfor igen uden at chokere deres system.
  2. Den kunstige belysning i dit hjem vil forstyrre deres biologiske ur, hvilket kan få dem til at smide vinterpelsen for tidligt.
  3. De har brug for indendørs indkvartering væk fra stress og jag i dine hjemmeaktiviteter. Kaniner kan blive stressede af stimuli såsom fjernsyn, radioer, børn, der leger, eller andre høje lyde – især i højtiden med masser af social aktivitet.

Kaniner, der er godt tilpasset deres forhold og tidsplaner udenfor, vil trives meget bedre ved at blive i deres hjem hele året rundt – også om vinteren. Hvis dine kaniner har boet udendørs resten af ​​året, er der et par forbehold.

Hvor koldt er for koldt til kaniner?

Kaniner overholder ikke en bestemt regel, når det gælder temperaturer. Hvad der er sandt for mange kaniner, gælder måske ikke for andre. Observer dine kaniner samt vejret for at måle, hvor koldt er for koldt for dine kaniner. Hvis temperaturen gradvist har været faldende over flere uger, bør dine kaniners pels være tilstrækkelig til at holde dem varme nok i selv minusgrader. Men her kommer den første grund til at bringe dine kaniner indenfor:

  • Hvis temperaturerne har været milde i flere uger, og dit område oplever en pludselig og kortvarig kulde, kan du overveje at tage din kanin med indendørs.

Det skyldes, at et hurtigt og midlertidigt temperaturfald kan være for meget for en kanin, der ikke er færdig med at dyrke sin vinterpels. Men tilføjelsen af vejrbeskyttelse til ekstreme temperature på din kanins hus er nok til at styrke dine kaniner gennem en kold periode. Du kan også flytte dine kaniner til et mere solrigt område i din have eller i læ af en garage eller et skur i tilfælde af koldt nedbør.

Den anden fare ved at lade dine kaniner være udendørs er deres helbred:

  • Ældre kaniner, eller dem med helbredsproblemer, der kan påvirke deres pels eller stofskifte bør tilbringe årstider med ekstreme temperaturer indendørs.

De behøver dog ikke at gå glip af alt det sjove. Kaninløbegård og legegårde kan bruges både indendørs og udendørs til at skabe trygge rum. På milde vinterdage vil dine kaniner sætte pris på at boltre sig udenfor i solskinnet.

Hvad kan jeg gøre for at hjælpe mine kaniner om vinteren?

Dette råd gælder, hvis du holder kaniner i et udendørs kaninhus og en løbegård. Hvis du flytter dit kæledyr indenfor, behøver du ikke bekymre dig for meget om at beskytte dem mod dårligt vejr.

Tjek dine kaniner jævnligt da det er en af ​​de bedste måder at sikre, at de er ved godt helbred og giver dig en idé om, hvor godt de håndterer vejret. Men der er nogle andre måder, du kan hjælpe dine kaniner gennem vinteren på.

Motion

Motion hjælper med at øge dine kaniners stofskifte for at hjælpe med at holde dem varme om vinteren. Sørg for, at de har god plads og mulighed for at strække benene og generere varme. Hvis du forbinder deres kaninhus til en Zippi legegård til kaniner gennem vores Zippi tunnelsystem til kaniner giver det dem masser af plads til at grave, udforske og lege.

Placering

Opbevar dine kaniners hus på et sted, der modtager så meget sol som muligt i løbet af dagen. Anvend gennemsigtige overtræk til kaninløbegårde i vintermånederne for at lade varme solstråler skinne ind, så dine kaniner kan nyde lyset og varmen. Hvis der falder meget sne, kan du tilføje hjul og håndtag til dit kaninhus for at give mulighed for hurtig og nem flytning til læ eller ryddede områder.

Bundmateriale

Du vil opleve, at dine kaniner bruger mere tid i deres hus om vinteren på grund af bådefærre dagslystimer og lavere temperaturer. Sørg for at skifte bundmateriale ofte for at holde dem rene og tørre. Vælg et tykt bundmateriale som halm og læg et tykt lag, som dine kaniner kan grave sig ned i.

Diæt

Dine kaniner skal have ubegrænset adgang til timotejhø året rundt, samt en portion kvalitetskugler dagligt. For at stimulere deres stofskifte i løbet af vinteren skal du gradvist tilføje lucernehø eller kugler til deres kost for at give ekstra energi. Andre lækkerier som bladgrønt kan serveres i en Caddi godbidsbeholder til kaniner for at holde den væk fra den frosne jord.

Du bør også skifte til en krukke eller skål til deres vand i vintermånederne for at forhindre, at flasker går i stykker ved frysepunktet. En fuglebadevarmer eller en opvarmet vandskål kan bruges til at holde deres vand optøet – bare vær sikker på, at kaninerne ikke kan nappe i ledningerne.

Dine udendørs kaniner med Omlet

Stress ikke over dine kaniner i det koldere vejr. Med vores Eglu Go kaninhus, Zippi løbegårde og legegårde til kaniner, og Zippi tunnelsystemer, kan du skabe et vinterlandskab, som både du og dine kaniner kan nyde. Med tørre, isolerede kaninboliger kan dine kaniner roligt gå de kølige temperaturer i møde – og du kan være sikker på, at de er komfortable og glade, ikke bare på denne årstid, men hele året.

En blød brun kanin i sneen

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *