Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Omlet bloggen

Hvilken er den bedste kanin for dig?

Kaniner er gode familiekæledyr, og der er mange forskellige racer at vælge imellem. Nogle er velegnede til førstegangsejere, mens andre kræver lidt mere ekspertise. Følgende liste inkluderer kaniner, der kan holdes af familier eller personer uden tidligere erfaring med kaniner.

Der er én gylden regel, der gælder for alle kaniner – de er ikke egnede til små børn. De fleste kaniner kan ikke lide at blive løftet konstant, de er nervøse af natur og har brug for en blid men sikker håndtering. De er også ret skrøbelige dyr og kan let brække lemmer eller endda ryggen, hvis de falder fra dine arme.

Så længe du håndterer dem med omhu og giver dem masser af plads til at løbe rundt på, så vil disse syv vidt tilgængelige racer hurtigt blive faste familiefavoritter.

Hollænder

Mini Lops

Engelsk Schecke

Hollænder

Hvis de ikke er blevet vænnet til mennesker i de første par måneder af deres liv, kan hollændere være meget nervøse og kan finde på at bide og kradse. Når du køber fra en dyrehandel, skal du altid spørge, hvor gammel kaninen er, da dyr over 12 uger kan være vanskelige at tæmme.

Her kommer vi tilbage til en vigtig pointe – de fleste kaniner kan ikke lide at blive samlet op. Hvis dine kæledyr vil tilbringe deres tid i en løbegård, uden hele tiden at blive håndteret, så er alder ikke et problem.

Mini Lop

Fordi de er små, var disse kaniner førhen populære gaver til børn. At være lille er dog ikke ensbetydende med at være lettere at håndtere eller lettere at passe – hverken for kaniner eller andre kæledyr. Mini lop kaniner er fine til børn, der er i stand til at lære at håndtere dem korrekt, og som er glade for at pleje deres kæledyr regelmæssigt, så den lange pels ikke bliver filtret. De er dog ikke velegnede til små børn.

Engelsk Schecke

Den engelske schecke er en sort og hvid skønhed, der straks kan genkendes på grund af de dalmatiner-lignende pletter. De er rolige kaniner, og hvis de aes og klappes fra en ung alder, bliver de meget glade for menneskeligt selskab. Børn skal stadig være under opsyn, når de er sammen med disse kaniner, da selv en afslappet race som den engelske schecke kan reagere nervøst, hvis der er for meget støj eller uhåndterlig håndtering.

Belgisk Kæmpe

Hollandsk Dværgkanin

Rex kanin

Belgisk Kæmpe

En af de fremragende ting ved den belgiske kæmpe – og den er virkelig enorm – er dens afslappede temperament. Hvis de socialiseres, mens de stadig er meget unge, kan de lære at bruge en toiletbakke og kan bo i et hus ligesom en hund. De skal dog stadig behandles med respekt og håndteres korrekt for at forhindre dem i at gå i panik og bruge deres store tænder.

Hollandsk Dværgkanin

Denne race bliver stadig mere populær, og meget af den popularitet er baseret på kaninens supersøde udseende. Uanset hvor gammel den bliver, vil den altid ligne en baby. Den købes derfor ofte til børn, men dette kan resultere i et meget nervøst og anspændt kæledyr, der aldrig rigtigt falder til. Dette skyldes, at kaninen er naturligt sky, og utilsigtet voldsom, støjende, ophidset håndtering kan gøre den til et nervøst vrag.

Den hollandske dværgkanin er dog en intelligent race og reagerer godt på forsigtig håndtering. Det er derfor vigtigt, at børn håndterer kaninen forsigtigt, og en voksen skal være til stede under håndtering. Tålmodigheden lønner sig i sidste ende, da denne kloge lille kanin kan toilettrænes og endda kan læres at reagere på enkle kommandoer.

Rex

Der er flere forskellige typer Rex kaniner, alle med en genetisk finurlighed, der får deres korte pels til at stå op i stedet for at ligge fladt. Dette gør dem dejlige at ae, og heldigvis er Rex en kaninrace, der virkelig ikke har noget imod at blive aet meget. Deres rolige natur gør dem til populære familiekæledyr – skønt yngre børn endnu en gang har brug for tilsyn, mens de bliver venner med disse kaniner.

De vigtigste pointer her er, at kaniner ikke er de nemmeste kæledyr at passe, men med tålmodighed og passende håndtering kan de blive meget knyttet til deres menneskelige venner. Det er også værd at huske på, at i modsætning til mindre kæledyr som ørkenrotter og hamstere kan kaniner leve i otte til 14 år, så det er en stor forpligtelse at være ejer.

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *