Omlet bloggen

Hvad er den bedste kanin for dig?

Brun kanin hopper ind i Omlet Eglu Go-kaninhus

Kaniner er gode familiekæledyr, og der er mange forskellige racer at vælge imellem. Nogle er nemmere at passe end andre, hvilket gør dem ideelle valg for begyndere eller børn. Andre racer kan vise sig at være mere udfordrende at passe, men kan nydes af mere erfarne kaninejere. Så, hvilken kanin er den bedste for dig? Vi vil præsentere vores bedste valg.

Børn og kaniner

Selv om de er gode kæledyr til børn, kan kaniner være skuffende som førstegangskæledyr for små børn. Dette skyldes, at de fleste kaniner ikke er glade for at blive samlet op og båret rundt og kan forårsage utilsigtet skade på både dem selv og børn på grund af deres kraftige bagben og skarpe kløer. Men dette betyder ikke, at kaniner ikke kan være gode kæledyr til børn.

Fordi kaniner har brug for en blid og øvet hånd, er det bedst for forældre eller ældre søskende at være dem, der håndterer dem. Yngre børn kan nyde at sidde med, klappe, hjælpe med at fodre og observere kæledyrskaniner, hvilket gør kaniner gode kæledyr til børn i alle aldre.

De 5 bedste kaninracer, du kan holde

Vi forsøger ikke at udpege favoritter, men der er nogle få kaninracer der skiller sig ud som ideelle valg for førstegangskaninejere. Deres overordnede personligheder, plejebehov med lav vedligeholdelse og grundlæggende boligkrav gør disse racer til gode valg for familier.

Mini Lops

Med deres store, lange ører, men med en kompakt statur, der er nem at huse, er Mini Lops en favorit blandt både førstegangskaninejere og opdrættere. De har udadvendte personligheder, og er kendt for at være gode med børn. Mini Lops har kort-mellemlag, der ikke kræver meget pleje, og vejer mellem 2-2,6 kilo. De er lette at træne og er sociale med andre kaniner og mennesker.

Holland Lops

I lighed med kaniner i naturen, har Holland Lops lange ører og små kroppe. Deres ansigter er mere flade end Mini Lops, og deres ører er kortere og mere afrundede. Holland Lops vejer 1,8 kilo eller mindre, når de er fuldvoksne, men har masser af energi. De er sociale og nyder at interagere med mennesker og andre kaniner, men har brug for masser af plads til at motionere. På grund af deres energiske natur foretrækker Holland Lops at lege med deres ejere i stedet for at blive båret rundt – men de vil nyde at blive forkælet.

Løvehoved-kaniner

Som deres navn antyder, har Løvehoved-kaniner totter af hår, der omkranser deres hoveder, der ligner en løvemanke. Selvom de har ekstra hår, der kræver børstning fra tid til anden, har Løvehoveder små kroppe, der vejer mellem 1 og 1,5 kilo, når de er fuldvoksne, hvilket gør dem til den perfekte håndteringsstørrelse. Faktisk er Løvehoveder kendt som “skødkaniner”, og de nyder at blive holdt og håndteret. Deres søde, tilbagelænede personligheder gør dem til en favorit blandt familier.

Himalaya-kaniner

Himalaya-kaniner har et slående udseende – hvide kroppe med mørke spidser og lyserøde øjne. De vokser til at veje mellem 1,5 og 2,5 kilo, og har kort hår, der er nemt at pleje. Himalayaer har længe været værdsat for deres rolige og tålmodige personligheder. De har ikke noget imod at blive håndteret, og er en af ​​de ældste domesticerede kaninracer, hvilket gør dem godt vant til menneskelig interaktion. Himalayaer er nemme at træne og passe.

Harlekin-kaniner

En medium race, der vejer op til 4 kilo, Harlekin-kaniner er fantastiske i udseende og er nysgerrige og udadvendte. De elsker at lære tricks og reagerer på ros fra deres ejere. Harlekin-kaniner skal have masser af plads til at bruge deres energi og trives med menneskelig interaktion. Deres størrelse kan gøre dem lidt sværere for børn at håndtere, men deres ønske om at behage gør det nemt at træne dem til at komme, når de bliver kaldt og acceptere at blive kælet og holdt.

Grundlæggende kaninpleje

Uanset hvilken race du vælger, har alle kaniner de samme grundlæggende behov. Før du bringer din kanin hjem, skal du sørge for at have:

Alle kaninracer trives bedst, når de får så meget plads til at lege og udforske som muligt. Tilføjelsen af Zippi-tunneller til kaniner og Zippi-legegårde til kaniner udvider dine kaniers territorium og fremmer deres naturlige lyst til at grave sig ned, lave huler og lege.

Kaniner har brug for venner

Ud over deres bolig har kaniner brug for selskab. To kastrerede hanner, en kastreret han med en hun eller to hunner er alle vellykkede kombinationer. Jo yngre kaninen er, jo nemmere vil det være for den at knytte sig til en anden kanin, men det er muligt at introducere to voksne kaniner for at få et varigt forhold. Kaniner er sociale dyr, og deres interaktioner med hinanden vil ikke forstyrre de bånd, der er knyttet til deres mennesker.

Overvej at adoptere et kaninpar eller få to unge kaniner på samme tid, når du starter. En ensom kanin kan blive deprimeret eller afreagere, så at give din kanin en kammerat vil gøre det lettere for dig at knytte bånd med dem.

Omlet og dine kaniner

Opbygning af et bånd mellem dig og dine kaniner er tænkt ind i vores designs. Vores Eglu Go-kaninhus har alt, hvad du og dine kaniner har brug for for at holde dem trygge og glade, mens vores sortiment af Zippi-tunneller til kaniner og Zippi-legegårde til kaniner gør dig i stand til at se og lege med dine kaniner i et miljø, der efterligner naturen – hvilket gør dit forhold til dine kaniner ligeså unikt som deres individuelle personligheder.

To kaniner, der hopper langs Omlet Zippi-platforme

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *