Omlet bloggen

Hvilke friske råvarer skal jeg fodre mine kaniner?

Pige, der fodrer kanin frugt i Omlet Eglu Go kaninhus Vidste du, at kaniner kan nyde en række friske råvarer? Ud over deres kosttilskud kan kaniner trygt spise nærende havegrøntsager og små mængder frugt. Find ud af hvilke friske råvarer du skal fodre dine kaniner, hvor meget, og fordelene ved at tilbyde dem friske godbidder.

Hvad skal jeg fodre mine kaniner?

Først og fremmest bør kaniner fodres med kuglefoder af høj kvalitet, der hovedsageligt består af timotejhø. Proteinindholdet bør ligge mellem 12-16 % for de fleste kaninracer, og fiberindholdet skal være mindst 15 %. Nem adgang til løst timotejhø bør altid være tilgængelig for at hjælpe med at holde din kanins fordøjelse i gang og holde dens fortænder trimmet gennem kontinuerlig gnavning. Dine kaniner skal også have adgang til friskt, rent vand til enhver tid, hvilket er gjort nemt, takket være Omlets Eglu Go kaninhus, Du skal blot åbne den store enkeltdør på bagsiden af ​​dine kaniners hus, hvor møgbakken befinder sig, for at få adgang til det gratis høstativ og en vandflaske.

Alt, hvad der tilbydes ud over disse kosttilskud, bør betragtes som godbidder. Friske råvarer er et meget sundere alternativ til færdigpakkede kaningodbidder, der er kommercielt tilgængelige, men som stadig kun bør serveres et par gange om ugen. Kaninsikre frugter kan også tilbydes, men med måde, da de har et højt sukkerindhold. Disse fødevarer er ikke let tilgængelige for vilde kaniner – og selvom dine tamme kaniner kan få alle deres behov leveret af dig, er deres fordøjelsessystem stadig meget lig kaniner i naturen. Ved at gentage den kost, som kaniner holder sig til i naturen, hjælper du dine kæledyrskaniner med at opretholde en sund livsstil.

Kaninsikre friske råvarer

Der er flere kaninsikre fødevarer, der kan findes i købmandsforretninger, hjemmehaver eller endda i din egen baghave. Friske produkter bør serveres i en separat foderautomat i stede for i deres almindelige kost for at holde deres løbegård ren og ryddelig. En hængende godbidsdispenser er perfekt til at servere friske fødevarer for at holde dem væk fra insekter og for at give dine kaniner en ny vinkel på mellemmåltider.

Nogle friske råvarer er sundere end andre, mens nogle bør undgås helt. Denne liste er ikke udtømmende, men den inkluderer de mest almindelige friske råvarer, der kan serveres til kaniner.

Grøntsager

Grøntsager kan gives flere gange om ugen med få undtagelser. Spinat indeholder oxalsyre, som i store mængder kan forårsage fordøjelsesforstyrrelser hos kaniner. Søde kartofler er også en favorit blandt kaniner, men er meget stivelsesholdige, så de bør serveres sparsomt.

Grøntsager, der er sikre og nærende for kaniner inkluderer:

 • Asparges
 • Peberfrugt
 • Broccoli
 • Rosenkål
 • Kål – rød, savoy og grønkål
 • Gulerodstoppe (mere om gulerødder senere)
 • Blomkålsblade og stilke
 • Selleri
 • Cikorie
 • Agurk
 • Salat – romaine eller grønt blad
 • Pastinak
 • Radise
 • Spinat (ikke mere end en gang om ugen)
 • Søde kartofler (sparsomt)
 • Majroer
 • Brøndkarse
 • Zucchini

Gulerødder – ikke en kanins bedste ven

Kaniner er så tæt forbundet med gulerødder, at det er svært at gennemskue, at de måske faktisk ikke er så gode for dem. Fiktive kaniner fra Peter Kanin til Snurre Snup elsker gulerødder – og rigtige kaniner elsker dem også. Men gulerødder indeholder høje mængder sukker og kalorier, men mangler de fibre, der er nødvendige for, at en kanin kan fordøje dem ordentligt. En kost med mange gulerødder kan forårsage forstoppelse hos kaniner, og få blodsukkeret til at stige farligt. Gulerødder bør fodres som frugter – fint som en lejlighedsvis godbid, men skal kun serveres med måde.

Frugter

Frugt bør gives i små mængder, ikke mere end 1-2 gange om ugen. Giv ikke frugt til kaniner under 7 måneder, da deres unge fordøjelsessystem kan blive forstyrret af sukkerindholdet.

Kaninvenlige frugter inkluderer:

 • Æbler
 • Bananer
 • Bær – Blåbær, brombær, hindbær og jordbær
 • Kiwi
 • Melon (uden skal) – cantaloupe, vandmelon og honning
 • Pærer
 • Tomater

Urter og planter

Vilde kaniner spiser et bredt udvalg af planter, og endda træ og bark. Der er mange foderplanter, som du kan fodre dine kæledyrskaniner , men ikke al naturlig fauna er i orden. Giv aldrig en vild plante til dine kaniner, medmindre du er sikker på at kunne identificere sikre slags. Og sørg altid for, at vilde planter ikke er blevet sprøjtet med gødning eller pesticider – hvoraf de fleste er skadelige eller endda dødelige for kaniner.

Urter og planter, der er sikre for kaniner, omfatter:

 • Basilikum
 • Bærblade – brombær, hindbær og jordbær
 • Kløver
 • Mælkebøtter – blomster og stilke
 • Dild
 • Græs – friske stilke, ikke græsplæneafklip, der kan indeholde andet plantemateriale
 • Mynte
 • Oregano
 • Persille
 • Plantain
 • Rose – blade, kronblade og stilke
 • Rosmarin
 • Solsikker
 • Røllike

Farlige planter og grøntsager

Nogle friske fødevarer er dårlige for kaniner. Disse planter påvirker dine kaniner på mange måder, lige fra mildt ubehag til at være giftige selv i små mængder. Hvis du har mistanke om, at din kanin har spist noget af følgende, skal du holde godt øje med den og ringe til din dyrlæge, hvis du bemærker nogen usædvanlig adfærd.

Fodr aldrig dine kaniner med:

 • Auberginer
 • Avocadoer
 • Bambusskud
 • Bønner
 • Purløg
 • Hvidløg
 • Iceberg salat
 • Nødder
 • Løg
 • Ærter
 • Kartofler (søde kartofler er fine)
 • Rabarber
 • Tomatblade (i store mængder)

Fodr dine kaniner med Omlet

At finde friske råvarer til dine kaniner er en sjov måde at diversificere deres kost og uddybe dit bånd til dem. Ved at servere deres friske fødevarer i en Caddi godbidsdispenser til kaniner holder deres kaninhus og løbegård clean and reduces potential waste. ren, og reducerer potentielt spild. Eller byg dine kaniner en skræddersyet hule med vores Zippi tunnelsystem til kaniner og placer deres snacks strategisk undervejs. Men hvis du vælger at forkæle dine kæledyr, er vi her for at understøtte dine kaniners sunde vaner.

To børn udenfor med deres kanin i udendørs Omlet kaninløbegård

This entry was posted in Kaniner


One reply on “Hvilke friske råvarer skal jeg fodre mine kaniner?”

Kamilla says:

Hej kan jeg fodre min datters kaniner med agurk
De elsker det overalt på jorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *