Omlet bloggen

Sådan gør du din kanin glad

Kaniner leger i Zippi legetunneller og på deres Zippi platform i kaningård

Er din kanin en glad kanin? Selvfølgelig vil enhver kæledyrsforælder bare have, at deres elskede pelsede ven skal være glad og sund, så hvordan kan du helt præcist opfylde din kanins behov? Her er vores bedste tips til, hvordan du gør din kanin glad!

God kost og frisk vand

Først og fremmest for at sikre, at din kanin er glad, skal den have en god, afbalanceret kost og en konstant tilførsel af frisk vand. Ligesom vi har det bedst, når vi spiser godt og er hydreret, så har vores kælekaniner det på samme måde! Faktisk kan en stor årsag til sygdom hos disse dyr spores tilbage til farlig eller forkert proportioneret fodring.

Derfor bør en kanins kost bestå af omkring 80% højkvalitetshø, og de bør altid have et ubegrænset udbud til rådighed for dem. Hø alene vil dog ikke give dit kæledyr alle de næringsstoffer, de har brug for. De bør også have pillefoder med ideelt set 20-25% fiberindhold. Müsli-mad bør undgås, når du vælger foder til din kanin. Dette kan desværre føre til komplikationer med en kanins fordøjelsessystem og forårsage problemer med en kanins stadigt voksende tænder. Se Omlets udvalg af kaninfoder for at hjælpe dig med at beslutte, hvad der passer bedst til din kanin.

Din bløde ven bør også forsynes med grønt som en del af deres kost. Vær dog opmærksom på, at grønne bladgrøntsager som spinat, mangold og kål, selvom de er nærende, skal gives med måde. 

Vandflaske eller skål?

Når det kommer til at give dine kaniner vand, er der to muligheder – en flaske eller en skål. Heldigvis har Omlet begge dele at vælge imellem! Vores section om madskåle og vandflasker til kaniner vil hjælpe dig med at vælge et passende valg, der passer til din situation. Det er mere naturligt for en kanin at drikke fra en skål. Skåle kan dog væltes og fugte din kanins bundmateriale. En vandflaske kan hjælpe med at reducere vandspild og med at holde din kanins vandforsyning på én temperatur.

Giv din kanin lækre godbidder

Ud over at give din kanin en sund, afbalanceret kost, er det også godt at give din kanin et par lækre godbidder! De fleste kaniner elsker også friske grøntsager, så du kan endda tilbyde dem som en godbid. For at finde en liste over, hvilke grøntsager der er egnede til din kanin for at forblive glad og sund, kan du læse vores blog Hvilken frugt og grønt kan jeg fodre min kanin? hvor du kan få mere information.

Ingen af ​​os kan lide at føle os utilpas. Det gælder også for vores kaninvenner! Din kanins helbred er altafgørende for at de er glade! Det er vigtigt, at du som ansvarlig ejer er på forkant med alt, hvad de behøver for at beskytte dem mod sygdom og skader.

Omlet har et bredt udvalg af kaninsundheds- og hygiejneprodukter, designet til at holde din kanin i tip-top stand eller hjælpe dem med at komme sig efter mindre lidelser. 

Hvis du er bekymret for, at din kanins normale adfærd har ændret sig, eller du har mistanke om, at de er utilpas, så tøv ikke med at tage dem til dyrlægen.

De har brug for et godt sted at bo

Der er intet sted som hjemme! Kaniner har brug for et sikkert og passende sted at bo, uanset om du holder en kanin inde i dit hus, eller de har deres eget kaninhus som f.eks.Omlets Eglu Go kaninhus outside. The Eglu Go kaninhus er et godt valg til kælekaniner, perfekt til hele året rundt og velegnet til at huse op til to glade kaniner.

Kaniner har selvfølgelig også brug for bundmateriale!  Snavset bundmateriale øger chancen for, at kanin udvikler forfærdelige tilstande såsom myiasis, også kendt som flystrike (spyfluelarver). Din kanin vil heller ikke være glad for at opholde sig i et urent miljø. Generelt kan disse kæledyr godt lide at være rene og vil passe på sig selv ved at slikke snavs væk.

Dit Eglu Go kaninhus fra Omlet kan også nemt udvides for at give din kanin mere udendørs plads. Kaniner skal holdes på tæerne, og med deres kraftige bagben, har de brug for plads til at løbe! Omlets Zippi legegård er ideel til at sikre, at din kanin har plads nok til at hoppe glade rundt, samtidig med den er tryg. Ligeledes vil den udendørs kaningård hold kaniner sikre, når de udforsker, og da den kan forlænges i bredden, længden og højden, er den velegnet til kaniner i alle størrelser! Find ud af alle muligheder for, hvordan du kan give dine kaniner mere plads med Zippi.

Også til huskaniner!

Hvis du vælger at holde tamkaniner som husdyr, så gælder det samme, da din kanins hjem stadig skal være et sted, hvor de føler sig trygge og godt tilpas. Du bliver nødt til at kaninsikre dit hjem. Det betyder, at du skal overveje alle potentielle farer, f.eks. elektriske kabler, møbler og stueplanter, for at sikre, at dit hjem er kanin-egnet. Hvis du planlægger at kuldtræne din kanin, bør du måske overveje at kastrere dem. Kastrerede kaniner er meget nemmere at kuldtræne. Faktisk er en ukastreret kanin næsten umulig at kuldtræne helt!

Giv din kanin masser af opmærksomhed

Kaniner elsker opmærksomhed fra deres ejere, når de har det godt. Og ligesom ethvert andet kæledyr bør du interagere med din kanin for at fortsætte med at opbygge et langvarigt bånd. Du kan gøre dette via leg, træning eller blot at tale med dem! Tal med din kanin i en blød tone, så vil de snart vænne sig til din stemme. Du bør være i stand til at se, om din kanin nyder dit selskab, med et par indikatorer, som vi vil vise om et øjeblik.

Respekt din kanins grænser

Som med ethvert dyr er det vigtigt at respektere en kanins grænser for at sikre, at de lever et lykkeligt liv. Mens kaniner er omgængelige dyr, der elsker at vise deres ejere hengivenhed og er gode kæledyr, er den gennemsnitlige kanin også naturligt nervøs, da den er byttedyr.

En måde at respektere din kanins grænser på er ved at læse deres kropssprog og reagere ud fra dette. For eksempel vil en glad kanin ‘floppe rundt’, når den føler sig glad og afslappet, hvorved den ruller på ryggen med benene i vejret. Et næsestød kan betyde, at din kanin ønsker at blive være alene. Hvis du er nybegynder i at holde kaniner, er du måske en smule uvant med at læse dette kropssprog. Læs vores blog om at
Læse din kanins kropssprog så du kan identificere om din kanin i humør til at lege eller ej

Hvilke lyde laver en kanin når den er glad?

En kanin vil også kommunikere vokalt for at fortælle dig, hvordan den har det. En lav grynten og tænderskæren betyder, at kaninen er tilfreds og afslappet. Men hvis din kanin udstøder et skrig, er dette deres måde at fortælle dig, at de er bange eller har smerter. Efterhånden som du udvikler et bånd med din kanin, bliver det nemmere at identificere, hvordan de har det, og hvad de kan lide.

Kan kaniner lide at blive holdt?

Generelt kan kaniner ikke lide at blive holdt. Især, hvis de ikke har vænnet sig til det fra en ung alder. Derfor passer nogle kaninracer af denne grund ikke godt ind i husholdninger med små børn. Når det er sagt, er racer som de franske lopere og hollandske kaniner kendt for at komme godt ud af det med små børn, der vil blive fristet til at røre ved det nye kæledyr! For lidt mere information om, hvad der vil fungere bedst, kan du læse Omlets guide om kaninracer.

Skab sjove legeområder

Sunde kaniner skal holdes underholdt for at være glade og i deres bedste stand! Du kan gøre dette ved at skabe masser af sjove legeområder i deres udendørs løbeplads eller gøre din huskanin glad ved at introducere tilbehør til hjemmet. Udendørs, er Omlets Zippi legetunnel til kaniner og Zippi platforme til kaningård gode måder at sikre sig, at din kanin er mentalt stimuleret. Platforme mindsker også risikoen for overvægt og skader. Begge dele skal undgås, hvis du vil holde din kanin glad! Læs om flere af fordelene ved motion på tværs af flere niveauer med platforme på vores blog Platforme: Fordele ved motion på tværs af flere niveauer.

Omlets Zippi kanin shelter er også fantastisk at tilføje til din kanins miljø. Da kaniner har et naturligt instinkt for at finde huller, giver Zippi kanin shelter denne ønskede beskyttelse mod de ydre elementer, såvel som at være et sted dit kæledyr kan sidde sikkert i, mens den observerer sine omgivelser.

Ligeledes vil en Zippi tunnel til kaniner også opmuntre en kanins naturlige instinkt til at grave, og en tunnel giver dem en følelse af sikkerhed og ly. 

Kanin gemmer sig i et Zippi kanin shelter med hængende Caddi godbidsdispenser til kaniner

Giv din kanin en massage

Vidste du, at kaniner elsker massage?! Så meget, at kaniner, der får regelmæssig massage, siges at være roligere og mindre stressede end kælekaniner, der ikke får det! Du skal altid være blid og bevæge lave langsomme bevægelser, når du masserer din kanin og bruge lange glidestrøg. Start forneden af din kanins hoved, og følg deres nakke og ryg. Slut til sidst på toppen af ​​din kanins hale. Det siger sig selv, at du skal holde øje med, hvordan din kanin reagerer, og selvfølgelig stoppe, hvis du fornemmer, at den ikke er afslappet eller nyder massagen. Men hvis den er det, skal du fortsætte med at massere blidt rundt om deres hals og ørebase.

Introducer din kanin til en ven

Mens din kanin kan leve et lykkeligt liv som ‘eneste kanin’, vil den også sætte pris på en anden kaninven, som den kan leve sammen med. Det er en god idé at have flere kaniner, for selvom din kanins sociale liv delvist kan opfyldes med deres menneskelige ven, dvs. dig, kan kaniner potentielt blive ensomme uden deres egen kaninkammerat.

Igen, fordi kaniner er et byttedyr, nyder de tilstedeværelsen af ​​og finder trøst i en ven. En af grundene til dette er, at man ikke behøver at passe på rovdyr alene. Dette kan gøre en kanin angst. Bemærk dog, at hvis du får kaniner af det modsatte køn, skal du sterilisere eller kastrere dem for at forhindre baby-kaniner. Der er også andre fordele ved dette, såsom at reducere chancerne for, at hunkaniner for eksempel udvikler livmoderkræft.

Brug positiv forstærkningstræning

Selvom træning af en kanin måske ikke er det samme som at træne en hund, kræver kaniner mental stimulering. Træning er en fantastisk måde at gøre dette på! Du kan endda træne en kanin til at lave et par tricks, såsom hvordan den giver dig en high-five! Find ud af hvordan med denne blog om Hvordan man lærer sine marsvin og kaniner tricks, men nøglen her er at rose dit kæledyr, når de har demonstreret den adfærd, du har bedt om, og aldrig at råbe af dem, når de har gjort noget, du ikke ønsker.

Giv dem forskelligt legetøj

Du skal også give din kanin noget legetøj at lege med! Der er et bredt udvalg af kaninlegetøj til rådighed, designet til at berige dit kæledyrs miljø! Som kaninejer er det din opgave at finde ud af, hvad din kanin bedst kan lide.

Glem ikke, at det er en langsigtet forpligtelse at få en kanin. Det er vigtigt at lave din research for at sikre, at du kan tilbyde dem et lykkeligt liv! Hvis du allerede har en kanin, kan du forhåbentlig efter disse bedste tips give din kanin dens bedste liv!

Hvide kaniner spiser fra en Caddi godbidsdispenser på Zippi platforme til kaniner

This entry was posted in Kaniner


One reply on “Sådan gør du din kanin glad”

Silke says:

Har I studie rabat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *