Omlet bloggen

Må jeg tage min hund med på ferie?

Hund på ferie graver et hul i sandet på en solrig strand

Sommeren er her næsten, og hvilken bedre måde at fejre end med nogle velfortjente fridage! For nogle, kan en eksotisk ø-flugt lige være sagen, og for andre, er et par dages camping være mere end nok til at reflektere, slappe af, og nyde solskinnet! En ting, som alle hundeejere er enige om, er dog, at vores kæledyr er en del af familien. Og med rette ønsker vi, at de skal inkluderes i at skabe specielle minder (inklusive i ferien!). Hvis du aldrig har rejst med din kæledyrshund før, spørger du måske “Kan jeg tage min hund med på ferie?” eller måske er du bare lidt usikker på, hvordan du skal organisere en tur med en firbenet tilføjelse. Så her er alt hvad du behøver at vide om at tage din hund med på din sommerferie.

Hvilken forberedelse skal jeg tage, før jeg tager min hund på ferie?

først og fremmest for at gøre din tur så behagelig for alle som muligt, skal du sikre dig, at din hund er ferieklar, inden du tager afsted! Dette inkluderer at sikre, at de er ordentligt trænet, f.eks. at have en pålidelig tilbagekaldelse og være i stand til at slå sig ned i deres hundebur. Ikke alene vil en veltrænet hund gøre ferien sjovere, men også meget sikrere.

Desuden skal du også være sikker på, at din destination virkelig er hundevenlig for din hund. Bare fordi et eller andet sted betegner deres ejendom som ‘hundevenlig’, betyder det ikke nødvendigvis, at dit kæledyrs behov, som du selvfølgelig ved bedre end nogen anden, vil blive opfyldt. For eksempel er haven ordentligt sikret? Eller er ejendommen beliggende i et særligt livligt feriested, som kan resultere i, at din hund bliver overvældet? Tillader de hunde i alle størrelser eller bare dem under en bestemt vægt? Det er vigtigt at have spørgsmål som disse besvaret, før I rejser.

Du bør også tage din hund til dyrlægen, hvor du kan kontrollere, at dens vaccinationer, og loppe og orme behandlinger er opdateret. Ligesom os kan hunde blive påvirket af køresyge, når de rejser. Hvis du ved, at dette er tilfældet for dit kæledyr, vil din dyrlæge også være i stand til at ordinere hundemedicin til rejsen. Hvis du rejser i udlandet, skal du også have relevant dokumentation, som vi snart vil gennemgå.

Hvordan kan jeg rejse med min hund?

Hund bag i bilen, sidder i sit Omlet Fido Classic hundebur

At rejse med bil

Hvis du ferierer i samme land, kan det være, at du rejser til din destination i bil. Før du tager af sted på en lang rejse, skal du sørge for, at du har alt hvad du behøver for at sikre, at turen er så behagelig og sikker for alle som muligt. Din hund skal fastholdes i køretøjet enten med en sikkerhedssele til hunde, et hundesæde, et hundebur eller hundehegn. Hvis det er en varm sommerdag, vil du ideelt set køre så tidligt som muligt om morgenen eller sent på aftenen, når bilen er mest kølig.

Under din rejse er det vigtigt at sørge for, at din hund ikke overophedes. Du kan hjælpe med at holde bilen kølig ved at holde vinduerne lidt åbne, men ikke åbne nok til, at hundes hoved kan stikke ud. Alternativt kan du tænde bilens klimaanlæg og være opmærksom på ikke at det ikke blæser direkte i din hunds ansigt.

Vi anbefaler, at du tager tid til at stoppe ved en hundevenlig servicestation, så alle kan strække benene, så din hund får en toiletpause og en forfriskning (en vandflaske til hunde er en god løsning!). Når du ankommer til dit første stop, skal du parkere på et skyggefuldt sted, hvis det er en varm dag – dette hjælper med at holde bilen rar og kølig, når du kommer ind igen. Det burde være overflødigt at sige, at du aldrig bør forlade din hund uden opsyn i bilen på noget tidspunkt på dine rejser.

At rejse med fly

Vi har allerede talt om at rejse med din hund i bilen, men for at komme til udlandet betyder det nogle gange at bruge andre transportformer! Når det handler om at flyve, er reglerne forskellige hos forskellige flyselskaber, men i mange tilfælde, har hunde, eksklusive servicehunde, kun lov til at rejse i lastrummet. Nogle flyselskaber tillader dog ikke kæledyr i lastrummet eller kabinen, så kontakt det flyselskab, du planlægger at rejse med, for at undgå skuffelse.

At rejse med tog

Når det handler om at rejse med tog, er tingene lidt lettere! Hunden skal altid holdes i snor eller i et bur (ikke på sæder!). Hvis dine hunde generer eller bringer offentligheden i fare, kan du blive bedt om at stå af toget ved næste stop.

Kan jeg tage min hund med til udlandet?

Din hund skal have sit eget pas. Passet kan kun udstedes, hvis hunden er ID-mærket. Skal din hund rejse inden for EU, skal den vaccineres mod rabies. Tal med din dyrlæge om pas, vaccinationer, ormekure og helbredstjek, for de respektive lande.

Hvis du ønsker at bringe et kæledyr til et land udenfor EU gælder veterinærbestemmelserne i det pågældende land. Læs mere om at rejse med dit kæledyr på
udenrigsministeriets hjemmeside og fødevarestyrelsens hjemmeside.

Få din hund til at føle sig godt tilpas på ferie

At tage din hund på ferie er lige så stort et eventyr for dig som det er for dem! For vores kæledyr, betyder en ny placering ikke kun masser af ukendte steder, men også så mange nye ting at udforske og lugte! Derfor bør du prøve at holde hundens rutine svarende til, hvordan den er hjemme, så den ikke bliver urolig eller stresset. For eksempel skal du give din hund mad og gåture på samme tid som du normalt ville. Samtidig er det også vigtigt at give dit kæledyr lidt tid til at bosætte sig i deres nye miljø ved at lade dem få nok uforstyrret hvile.

At tage noget, som din hund kender, er også en fantastisk måde at hjælpe dem med at falde til ro. Dette kan være deres hundetæppe, hundeseng eller et hundelegetøj som de nyder at lege med. Omlets rede-seng til hunde er perfekt til rejser, da den kan glide lige ind i deres hundebur. Derudover er den meget let uden at gå på kompromis med komforten på ujævne veje undervejs. Du kan også medbringe en feromon diffusor til hunde, til en mere ængstelig hund, hvilket kan hjælpe med at berolige den.

Omlet og din hunds ferie

Din hunds ferie kan ikke bare være stressfri, men en fornøjelig tur for alle med Omlets rede-seng til hunde, og hundetæppe for at give dem støtte i et nyt miljø. Skal du ikke på sommerferie i år? Se 7 ting din hund har brug for denne sommer for at få nogle top tips til at nyde denne årstid derhjemme.

To franske bulldogs krøller sig sammen på deres Omlet rede-seng til hunde i Shaded Spruce

 

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *