Omlet bloggen

Sådan præsenterer du en ny hvalp for din hund

Så du har besluttet at tilføje et nyt medlem til din pelsfamilie. Tillykke med det! Mens du forbereder dig på alle de måder, du kan gøre det behageligt for din hvalp i dit hjem, er det lige så vigtigt at forberede dig på at præsentere din nye hvalp til den hund du allerede har. Du ved, den der har haft titlen “eneste hund i huset” indtil videre!

Hunde er medfødte sociale dyr, men det betyder ikke, at de alle bleve ved gode venner ved første snif. At tage sig tid til at forberede sig til en hvalp hjemkomst og de nye justeringer vil hjælpe med at gøre denne overgang lettere og behagelig. Her er nogle måder du kan sikre, at hvert kæledyr føler sig godt tilpas, når du bringer en ny hvalp hjem.

Sort og brun ældre hund leger med hvalp

Forberedelse

I de sidste par år har mange kæledyrsejere justeret deres arbejdsplaner for at omfatte øget fleksibilitet og kunne arbejde mere hjemmefra. Og med mere tid derhjemme har det været den perfekte mulighed for at præsentere en ny hvalp til familien! Men hvad med de pelsede venner, der allerede er en del af din familie? Hvordan ved du, om de også vil have en ny ven? Og hvad skal du gøre, før du bringer din lille nye kammerat hjem?

Nøglen til enhver stor succes er forberedelse! Og det er ikke anderledes når det handler om at præsentere en ny hvalp for den hund, du allerede har. Din nuværende hund er blevet vant til visse rutiner. Den spiser visse steder, sover på bestemte steder og har mindst et favorit hundelegetøj. Før du bringer en ny hvalp hjem, er det bedst at anbringe de “ting” der tilhører den hund, du allerede har på et bestemt sted, så det er sikkert og adskilt fra den nye hunds område. Selvom din pålidelige vovse aldrig har vist aggression før, er dette en forsigtig tilgang i de første par uger for at forhindre, at din nuværende hund bliver territorial med deres legetøj og plads.

Udover alle de andre hvalpeinstallationer, du har brug for til den nye ankomst, er dette også et godt tidspunkt at sætte låger op eller et bur til hunde for at adskille deres rum. Dette giver to fordele: det sørger for, at din nye hvalp ikke føler sig overvældet med adgang til hele huset og trøster den hund, du allerede har, der allerede har sine yndlingssteder at hvile, hænge ud, og lege i. Plus, din nuværende hund har muligvis bare brug for en pause fra al den nye hvalpenergi!

Det første møde

Menneskerne i din familie har mødt den nye hvalp, men nu er det tid til at præsentere din nuværende hund for det nye pelsmedlem! Her er nogle tip til, hvordan man får et positivt første møde:

  1. Find et neutralt sted for de første møder. Ingen af hundene skal føle sig territoriale på mødestedet, så vælg et sted, udenfor dit hjem til de første snif. Og da de fleste hvalpe skal vente indtil de er 12 uger gamle for at få alle deres vaccinationer, før de sikkert kan omgås andre hunde, så prøv at undgå områder med mange andre hunde, der løber rundt.
  2. Tillad begge hunde at mødes naturligt som hunde gør! De sniffer, slikker, og ignorere måske hinanden – og det er i orden! – til deres første møde.
  3. Prøv at holde de indledende introduktioner korte og gå derefter ud på en tur med begge hunde. Dette vil gøre det muligt for deres interaktioner at fortsætte, mens de også distraheres af andre seværdigheder og lugte.
  4. Før du går indenfor igen, skal du tillade lidt ekstra leg mellem de to hunde foran huset eller i baghaven. Dette giver dig mulighed for at se, hvordan din nuværende hund har det med at have en ny legekammerat på sit ‘territorium’.
  5. Når alle har brugt lidt energi, er det tid til at bringe de gode vibes indenfor i huset, hvor de kan fortsætte med at lære hinanden at kende!

De første par uger

Nu hvor alle bliver bekendt med hinanden og slapper af, skal du begynde at etablere nye rutiner. I de første uger efter hvalpen er flyttet ind, er det bedst at fodre din første hund i et separat område. Hvalpe skal spise bestemt mad, der hjælper dem med at vokse sig store og stærke! Så sørg for, at din større hund spiser separat for at undgå trang til at dele din nye hvalps madbuffet!

Hold også øje med eventuelle pludselige ændringer i din ældre hunds adfærd. Husk, den boede her først, så justeringer af det nye medlem af pelsfamilien kan tage lidt tid. Det er vigtigt at være tålmodig!

Målet at arbejde hen imod langsomt at få alle firbenede venner til at leve harmonisk sammen i løbet af de første par uger. Flyt langsomt skåle og senge tættere på hinanden, og fortsæt med at engagere gruppeleg og gåture for at tilskynde at de knytter bånd. Inden længe vil du og din første hund spørge jeg selv, hvordan I nogensinde kunne have levet uden hvalpen!

5 vigtige produkter til den nye hvalp

Ligesom menneskelige babyer kræver nye hvalpe en masse” ting” for at gøre dit hjem, til deres hjem. Her er en liste over must-haves til din nye hvalp, der gør overgangen til dens nye hjem problemfri:

Hundebur

Mens nogle kæledyrsejere måske bekymrer sig om at sætte deres dyrebare nye hvalpe i et bur, er der faktisk mange fordele ved et lukket rum, som din hund godt kan lide! Hunde er dyr, der går i hi, så de opsøger naturligt små, afsondrede rum som en måde at føle sig sikre og beskyttet på. De fleste dyrlæger anbefaler at give din hvalp bur-træning som hjælper din hund med at lære at begå sig og holder også din nye hund tryg. At have et bur til din hvalp vil også hjælpe overgangen for din ældre hund, der allerede har et udvalgt sikkert sted! Omlets Fido Nook hundebur er et godt valg, da den kombinerer et moderne look med et hyggeligt sted for din hvalp at føle sig hjemme i!

Hundeseng

Du har sandsynligvis allerede en hundeseng (eller tre!) til din hund, men glem ikke også at få en til din nye hvalp! Hunde kan lide at have et rum, der er deres eget og da hvalpe elsker at sove, er det vigtigt, at rummet er behageligt! Fordi hvalpe stadig er små i statur, skal du sørge for at få en seng, der ikke er hævet, så det er lettere at klatre ind og ud. Husk at finde en seng, der er holdbar og vaskbar da hvalpe stadig skal lære at begå sig, med hensyn til pottetræning!

Hundelegetøj

Hvis du nogensinde har haft en hvalp, ved du alt for godt, hvor skarpe de små hvalpetænder kan være! Når du bringer en ny hvalp ind i din pelsfamilie, er det vigtigt, at du har nyt hundelegetøj der ikke en del af din ældre hunds samling. At sikre, at hver hund har sit eget sæt bide- og pivelegetøj, hjælper med at reducere eventuelle problemer!

Hundegodbidder

Belønninger med mad er, hvad enhver hund lever for! Hvalpe har brug for masser af træning i de første par måneder, så at have hvalpevenlige godbidder klar vil styrke deres lærte adfærd. Når de adlyder en kommando eller går på toilettet udenfor, skal du give den nye hvalp en godbid for at vise den, at den gjorde et godt stykke arbejde! Din ældre hund kan også få godbidder for at belønne god opførsel med den nye hvalp. Bare husk, at god opførsel skal belønnes lige når det sker for at det skal være effektivt!

Hundeskål

Alle hunde har brug for at drikke vand, så det er vigtigt, at hvert pelsmedlem i din familie har sin egen vandskål. Efter noget tid kan dine hunde begynde at dele, men når du først bringer din hvalp hjem, skal du sørge for, at den har sin egen separate skål. Omlets vandskål er et perfekt valg – lavet af melamin, det er let at rengøre i opvaskemaskinen og næsten umulig for hvalpen at vende og forårsage spild!

Tegn på succes

Når du bringer et nyt pelsfamiliemedlem med hjem, skal du være tålmodig og vide, at det vil tage tid for din ældre hund at byde den nye hvalp velkommen med åbne arme (eller poter!). Generelt kan det tage 4-8 uger for din ældre hund at tilpasse sig de ændringer, der følger med en ny hvalp. Det kan dog tage så lang tid som 6-9 måneder for begge hunde at føle sig virkelig komfortable omkring hinanden. Du ved, at det er lykkedes dig at tilføje et nyt medlem til din pelsfamilie, når både din ældre hund og hvalpen kan sameksistere på lykkelig vis!

At præsentere en ny hvalp for din ældre hund kan være en udfordring, hvis den ikke håndteres godt. Vil der være søskenderivalisering? Hvad hvis min første hund ikke kan lide den nye hund? Frygt ikke! Med ordentlig forberedelse, tålmodighed og en vedvarende positiv tilgang vil du sandsynligvis have to haler, der vifter glade!

Brun hvalp med krøllet pels og ældre hunde der sidder ved deres Fido Nook hundebure

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *