Omlet bloggen

Hvad er en kattegård?

Kat og ejer interagerer - kat bruger Omlet Freestyle udendørs kattetræ i Omlet kattegård

Hvad ville du kalde din kats eget udendørs legerum? En katte-crib? Kattehybel? Eller måske et miavhus?

I årtier er et ord blevet brugt til at beskrive en udendørs indhegning til katte: “Catio” – kattegård på dansk. Men hvad er en kattegård? En “catio’ er en kombination af ordene kat og patio, og er enhver sikker udendørs indhegning til katte.
Omlet opfandt ikke kattegårde, men vi optimerede dem!span>

Hvorfor er kattegårde så fremragende?

Hvis du er katteejer, ved du, at din katteven værdsætter frisk luft! Uanset om det er gennem et åbent vindue eller en lukket skærmdør, vil de fleste katte instinktivt bevæge sig mod duften og afslapningen af luften udefra, når det er muligt. Det giver mening, ikke? Katte hører hjemme i naturen og det føles normalt for dem, når de kan strejfe rundt og bevæge sig i et udendørs rum!

Så lad os se nærmere på alle grundene til, at udendørs kattegårde er så gode!

  • Rummelig udendørs frihed: Med Omlets kattegård kan enhver kat lege sikkert og frit i den friske luft. Det modulære design af den udendørs katteindhegning betyder, at du kan oprette en kattegård, der passer til din specifikke haveplads og dine kæledyr! Se bare simple kattegårdskonfigurator for at begynde at oprette din egen perfekte kattegård!
  • Helt tilpasbar: Vi har gjort både størrelsen på kattegården og det overordnede design helt tilpasbart! Vil du tilføje ekstra sikkerhed til din kattegård? Hvad med en veranda? Omlets veranda til kattegårde blev skabt med fokus på både sikkerhed og plads. Tovejsdørsystemet giver dig mulighed for at komme ind i kattegården når som helst uden at bekymre dig om, at din katteven smutter med dig, når du går ud igen!
  • Samling og udseende: En hurtig søgning på internettet giver dig snesevis af forskellige DIY- eller brugerdefinerede kattegårdsmuligheder. Vores produktingeniører havde specifikke mål i tankerne, da de skabte Omlet kattegården: et produkt, der er let at samle og robust og diskret. Den er lavet af et stærkt stålnet, der er malet i en naturlig blandingsgrøn farve. Omlets kattegård vil ikke kun beskytte dine katte, men også samtidig holde din have flot.

Hvorfor få en en kattegård?

Så du vil tilføje en kattegård til dit udendørs rum? Tillykke! Evnen til at bevæge sig udendørs er utrolig gavnlig for katte. Men kattegårde giver endnu flere fordele til din katteven.

Sikkerhed: Katte er af natur meget nysgerrige væsner, og de elsker at udforske deres omgivelser ved at bestige nye højder. Dette kan dog nogle gange blive en fare, når det gøres indendørs. Den største fordel ved den udendørs kattegård er din kats evne til at klatre, hoppe og løbe så meget, den vil, uden at bekymre sig om at skade sig selv eller andre. Kattegården beskytter den ikke kun mod indendørs farer (som faldende bogreoler!), Men også mod udendørs farer (som vilde rovdyr!).

Frisk luft: Tænk på sidste gang du trådte udenfor i frisk luft og tog en dyb indånding. Vi ved, hvor afslappet du følte dig! Katte har det på samme måde! Når de er udendørs, får katte de samme fordele ved frisk luft, som vi gør – øget cirkulation, forbedret humør og generelt bedre helbred! Hvilken større gave kan du give din kat end et længere, sundere og lykkeligere liv?

Glade naboer: Det er altid godt at være en god nabo! Men at lade dine katte strejfe rundt udenfor uden en indhegning kan potentielt blive set som uønsket katteindtrængen. Og det er ikke særlig naboagtigt! Kattegårde er det bedste fra begge verdener, fordi de giver de store fordele ved at være udendørs, men inden for et sikkert område, så din kat ikke ender i en andens have. Og dit andet dyreliv i baghaven, såsom fugle og egern, vil også takke dig! Så længe den er i sin kattegård, er din katteven ikke længere et naturligt rovdyr for disse mindre byttedyr.

Sådan vælger man den rigtige kattegård

Hvis du er praktisk anlagt med gode håndværksmæssige færdigheder, kan det være den bedste mulighed for dig at bygge din egen kattegård. Men for resten af os er montering og installation af en brugerdefineret færdiglavet kattegård den nemmeste løsning!

Kattegård i haven

Haven er det mest oplagte sted at placere en kattegård. Men du behøver ikke have en stor have for at skabe en udendørs katteoase. Faktisk vil bare et lille område være godt nok, da vores udendørs løbegård kan designes til at være så lille eller så stor som du vil have den!

Her er de enkle trin til at komme i gang med at opbygge din egen kattegård:

  1. Beslut, hvor i din have du vil placere kattegården. Du kan have den fritstående eller op mod huset, hvilket giver lettere ind/ud adgang.
  2. Mål pladsen.
  3. Vælg hvilken størrelse kattegård du vil have! Du kan enten vælge en konfigureret indstilling, der spænder fra 1,8m x 1,8m op til 2,7m x 3,6m, eller tilpasse længden, bredden eller højden til dine specifikke behov.
  4. Bestil din Omlet kattegård og giv din kat en utrolig oplevelse!

Lejlighed/Kattegård til altanen

Er det muligt stadig at have en kattegård, når du bor i en lejlighed? Absolut! Omlets katteindhegning til din altan blev designet specielt med disse beboere i tankerne. Vi gjorde kattegården til altaner smal nok til at passe til enhver størrelse altan og med en mulighed for at forlænge fra 1,8m-3,6m, som nemt kan installeres! Denne indhegning er en enkel løsning, der giver dig mulighed for at være sikker på, at din kat er helt sikker i dette flugtsikre design.

Sådan kan du tilpasse din kattegård!

Når det handler om at tilføje tilbehør til din kattegård, er mulighederne uendelige! Vores produktingeniører kender katte, og de har skabt disse kattevenlige produkter med din spindende ven i tankerne!

Kattetræ: Omlets Freestyle udendørs kattetræ er den første must-have tilføjelse til din kattegård! Dette stangdesign, der er let at installere, er enhver katteklatrers drøm og blev skabt til at være det sidste udendørs kattetræ, du nogensinde får brug for! Vælg mellem et stort udvalg af tilføjelser

Skillevægge: Tænk hvis din kattegård havde flere værelser? En anden god måde at tilpasse din kattegård på er at tilføje skillevægge. Hvis du har mere end én kat eller ønsker at tilføje en ny kat til familien, er dette en god mulighed for at lade alle poter lege udendørs uden at komme for tæt på hinanden.

Vejrbeskyttelse: Din kat vil spinde glad, i regn eller solskin med overtræk til løbegårde fra Omlet. Vi ved, at katte ikke kan lide at blive våde, og for meget varme på en solskinsdag er ikke heller ikke godt! Så tilføjelse af overtræk til din kattegård vil holde din kat glad, mens den stadig får glæde af sit udendørs rum.

Så nu da du ved, hvad en kattegård er, ved du alt hvad du behøver for at skabe et udendørs katterige! Og selvom din kat måske stadig tror, at hvert rum i dit hjem tilhører den, vil den elske sin kattegård fordi den er kattens helt eget hjem!

Kat leger på Omlet Freestyle udendørs kattetræ i Omlet kattegård

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *