Omlet bloggen

Sådan forbereder du din kanin til ekstremt vintervejr

Børn udenfor om vinteren med kaniner i deres Omlet Eglu Go kaninhus

Nogen glæder sig til vinteren og for andre er den en kilde til ængstelse. Afhængigt af hvor du bor, kan din udendørs kanin falde ind under begge kategorier! Kaniner, der bor steder, med lange, varme somre, ser frem til vinteren med glæde. Kaniner, der bor steder, der oplever bitter kulde om vinteren, glæder sig måske ikke helt sa meget som deres naboer længere sydpå. Den gode nyhed er, at kaniner naturligt er i stand til at håndtere kulden bedre end overdreven varme, og med en hjælpende hånd fra menesket i deres liv vil de være klar til at modstå de kolde vintermåneder.

Den vilde version af din kæledyrskanin har flere måder at styre dens velbefindende i kulden på. For eksempel har kaniner et graveinstinkt, da undergrunden er mere isoleret og temperaturreguleret end luften udenfor. Men da det ikke er en mulighed for de fleste tamme kaniner at grave sig ned i jorden hele vinteren, har vi skabt kaninhuse og tilbehør hos Omlet for at simulere de ideelle forhold for din kanin til at modstå ekstreme vejrforhold!

Med et par mindre justeringer af din kanins kost og rutine, sammen med produkter designet af Omlet til at holde vejret ude og varmen inde, kan din kanin kan tilbringe vintermånederne i dens element – trygt afskærmet fra elementerne!

Kold af natur

Kaniner har tætte frakker, der isolerer dem fra både varme og kulde. Om sommeren vil du bemærke, at din kanin ofte “puster” på sin pels i et forsøg på at frigøre den tætte underuld til fordel for de længere “vagthår” ovenpå. Efterhånden som dagene forkortes og bliver koldere, vil udendørs kaniner fælde mindre og vokse deres isolerende underuld igen som forberedelse til vinteren. Du vil bemærke, at din kanins pels ser særligt bobbet ud, når det kolde vejr sætter ind!

Når de har iført sig deres vinterfrakker (takket være deres natur!), føler kaniner sig hjemme i kulden! Ligesom vilde kaniner vil de fleste kæledyrskaniner virke mere energiske og legende i de koldere måneder. Men deres øgede aktivitet er ikke kun af glæde for årstiden – det er også for at skabe mere energi og varme til at varme sig op. Ikke desto mindre er det sjovt at se kæledyrskaniner øge deres kropstemperaturer gennem zoomies, hop, binkies og social leg!

Flere faktorer som race, størrelse, boligforhold og alder skal tages i betragtning, når man bestemmer, hvor koldt er for koldt for din kanin. Som hovedregel bør de fleste kaniner have det behageligt i temperaturer over frysepunktet. Når vejret rammer 0 grader, er det tid til at evaluere, hvordan din kanin har det.

For flere ofte stillede spørgsmål om at holde din kæledyrskanin udenfor om vinteren, kan du se: Vil min kæledyrskanin have det godt udenfor om vinteren?

Snestorme og kaniner

Kaniner har ikke noget imod lidt sne, men hvis du er i et område, der oplever hård frost og snestorm, skal du styrke din kanins husly!

En af de bedste måder at holde din udendørs kanin varm på er at efterligne dens naturlige taktik i naturen. Kaniner graver, bygger rede og klumper sig sammen for at få varme – alt sammen noget, du kan genskabe til din kælekanin. Isolering, både i naturen og i din baghave, er en kanins bedste ven i kulden.

Tænk på din kanins bur som dens hule. Hos Omlet har vi opfundet alle vores kaninprodukter for at opretholde ideelle temperaturer og forhold for kaniner – ligesom de søger ud i naturen. Ved at vælge et godt designet hjem til din kanin, såsom Eglu Go kaninhus, vil din kanin have et isoleret gemmested fra kulden, der giver rigelig ventilation uden at ofre varmen. Men i modsætning til en kaninkonstrueret hule er Eglu Go kaninhus vandtæt og rovdyrbestandig, når faretruende væsner kommer forbi.

Til ekstra kolde frostperioder, er et beskyttelsestæppe mod ekstreme temperaturer et fremragende ekstra lag isolering til din kanins bur. Som enhver god isolering bliver materialet ikke dyngende vådt, når sneen begynder at smelte, og det opfanger ekstra varme nedenunder for yderligere at opvarme kaninhuset.

Kaniner udenfor i ekstremt vintervejr

Vildt vintervejr

Vintersæsonen er i bedste fald uforudsigelig og kan ligefrem bringe vildt vejr med sig, når den er værst! Koldfronter kan komme ud af ingenting og bringe temperaturfald og kraftig slud eller sne.

Kaniner, der er intuitive og følsomme dyr, kan mærke, når en storm er på vej. De kan mærke atmosfæriske trykændringer, som vil få dem til at søge ly og putte sig. Når de søger ly, vælger kaniner det nærmeste dække, der findes. Ved at placere nogle Zippi kanin shelters i deres løbegård kan du sørge for, at din kanin har rig mulighed for at flygte fra elementerne.

Men du kan også få det bedste ud af disse vinterstorme ved at skabe et vinterlandskab til dine kaniner! Ved at bruge en kombination af Zippi tunneller til kaniner, Zippi platforme til kaniner, og Zippi shelters til kaniner, kan du designe en vintervenlig legeplads, der vil få din kanin til at hoppe af glæde!

Sundheds- og kostovervejelser til vinteren

Kaniner har brug for forskellig pleje i de kolde måneder i forhold til de varmere måneder. Du skal inspicere din kanins pels inden vintersæsonens første frostgrader. Kontroller, at kaninens underuld er tyk og sund, og at den ikke har nogen pletter, hvor dens hår ikke er udvokset (kaniner kan have bare eller tynde pletter af pels fra gnidning, leg med hinanden eller fra nervøse plejevaner).

Sørg for, at alle vandflasker eller skåle enten er isolerede eller opvarmede for at forhindre frysning. En anden måde at holde kaninens vand optøet og velsmagende på, er at varme vand på komfuret eller i mikrobølgeovnen flere gange om dagen for at føje til din kanins vandingsanordning.

Kaniner øger også deres stofskifte om vinteren, og de har brug for flere kalorier for at understøtte og opretholde stigningen i kropstemperaturen. De vil måske ikke have en varm kop te eller kakao, men din kanin vil takke dig for ekstra hø og høbaseret foder i koldt vejr! Du kan give godbidder som normalt, men yderligere godbidder er ikke nødvendige. Takket være deres unikke fordøjelsessystem drager kaniner mest fordel af fødevarer med højt fiberindhold – jo længere tid det tager at fordøje, jo mere varme genereres. Timothyhø, frugtplantagegræs, havrehø og enghø er alle energiudlånsmuligheder, der til enhver tid skal være tilgængelige for din kanin. Kuglefoder, der primært er fremstillet af hø, bør også gives frit. Hvis du fodrer din kanin med en blanding (foder, der har farvede kugler, korn eller frø) en eller to gange om dagen, skal du overgå til at fodre et kuglefoder inden vinteren. Du kan gemme din kanins blandet foder til en særlig godbid, der skal gives i små mængder et par gange om ugen!

Det er vigtigt at huske, at kaniner ikke går i dvale. Faktisk bliver de endnu mere aktive i de koldere måneder! Hvis du bemærker, at din kanin virker sløv eller træg, skal du tage den indenfor og kontakte din dyrlæge. En underaktiv kanin om vinteren har det enten for koldt eller vil meget hurtigt få det for koldt!

Det handler om design

Forberedelse er den bedste metode til pleje af din kanin i de kolde måneder. Men ville det ikke være rart at have kaninhusløsninger, der ikke kun fungerer i kulden, men også i varmen?

Det betyder ikke, at du skal udskifte opsætninger, hver gang årstiderne skifter! Derfor har vi opfundet vores et-produkt-der-passer-til-alt for at passe og nyde dine kæledyr.

Omlets Eglu Go kaninhus er designet til at holde din kanins termostat på et jævnt niveau hele året rundt. Og med et tilføjet tæppe mod ekstreme temperaturer, kan du give din kanin det højest mulige niveau af komfort for ikke kun at udholde vintermånederne, men for at nyde dem!

Og glem ikke, at selvom det er vigtigt for din kanin at skabe et lykkeligt vinterhjem, behøver det ikke gå ud over legetiden, bare fordi det er køligt! En udendørs løbegård til kaniner giver dig masser af plads til at skabe en sjov legeplads til din kanin, som du kan gå ind og nyde sammen med dem!

Uanset hvor du tilbringer din vinter, er Omlet her for at hjælpe dig og din kanin med at nyde årstiden sammen. Uanset vejret – fra tempereret til koldt – har vi udtænkt produkterne til at dække din kanins behov fra alle vinkler!

Kaniner i ly i grønt Omlet Zippi shelter

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *