Omlet bloggen

Katte og koldt vejr

Sibirisk kat, der går udenfor i sneen

Katte er meget tilpasningsdygtige dyr! De blev jo nemt til husdyr. Men er katte godt tilpasset til koldt vejr? Selvom deres pels holder dem godt isolerede, er katte også mere tilbøjelige til at mærke virkningerne af kolde temperaturer hurtigere end os mennesker. Hvordan holder du din kat så varm, når vinteren nærmer sig? Vi har de oplysninger og produkter, du skal bruge for at sikre dig, at din kat har det behageligt i vinterkulden!

Kan katte overleve i koldt vejr?

Selvom katte kan være modstandsdygtige, begynder de fleste katte at blive modtagelige for farerne ved det kolde vejr når de udsættes for temperaturer under 10 grader i for lang tid. Hvis det er koldt for længe, har katte større risiko for nedkøling eller frostskader.

For katte, der har en tyk og tæt pels pels, kan det være mere tåleligt end for katte med kort pels. Men ingen indendørs huskatte vil trives udenfor i koldt vejr.

Men det betyder ikke, at du skal holde din kat indendørs hele vinteren – især hvis de er vant til at lege uden for resten af året! Din kat kan stadig nyde udendørs frihed og eventyr, når det er koldt udenfor! Med legegårde, bløde hængekøjer og dejlige kattehuse, vil din kat snart udnævne vinteren til dens yndlingsårstid!

Får katte det let koldt?

Hvis du gik ud i det kolde vintervejr kun iført en let sweater, ville du så fryse? Selvfølgelig ville du det! Det samme gælder for de fleste katte med let-til-medium pels! Men hvordan ved du, om din kat har det for koldt? Her er nogle tegn du skal lægge mærke til, for at sikre, at din kat ikke fryser til vinter.

  • Foroverbøjet position: Den første måde, du kan se, om din kat har det for koldt på, er ved at se, hvordan de sidder. Hvis de har deres poter gemt under deres kroppe i stedet for spredt ud foran sig, så er det muligvis det første tegn på at katten har det for koldt.
  • Lav og langsom bevægelse: Katte er måske nysgerrige, men de er også meget kloge! Når deres kroppe begynder at blive for kolde, vil de begynde at sætte farten ned og endda bare sidde på ét sted for at bevare energi. Det betyder, at de er ved at blive for kolde!
  • Anstrengt vejrtrækning: : Til forskel fra hunde, gisper katte ikke efter vejret. Så hvis din kat trækker vejret uberegneligt eller svagt, kan det kun betyde en af to ting – de har det enten for varmt eller for koldt. Om vinteren er det den sidste af de to muligheder!

Det er vigtigt at kende din kats typiske adfærd, og hvis du ser nogen af disse tegn, når de er udendørs denne vinter, betyder det, at det er tid til at få katten indenfor igen!

Kan katte leve udendørs om vinteren?

Selvom der er mange vilde og omstrejfende katte, der klarer sig gennem vintre hvert år, søger selv de udendørs katte trøst i varme og husly. Uanset om det er en kat, der har lavet en hule ud af blade i en busk eller i et hyggeligt indendørs kattehus, leder både vildtlevende katte og de huskatte efter måder at varme sig på når vinteren kommer.

Hvis du ved, at der er vilde katte i dit område og der er koldt vejr på vej, kan du overveje nogle gør-det-selv-muligheder, som du kan placere rundt om dit hjem, for at hjælpe din kat. Selv en robust boks eller nogle gamle tæpper vil hjælpe med at give din kat lidt ekstra – og nødvendig – varme i de kolde måneder.

Sådan kan Omlet holde din kat varm til vinter

Hvis din kat for det meste er indendørs, men kan lide at lege udenfor i varmere måneder, er det ikke noget problem! Der er stadig flere måder din kat – og du – kan nyde det kolde vejr sammen! Her er nogle tips og Omlet-produkter til at holde din kat varm til vinter:

  • Beskyttet leg udendørs: Bare fordi det er koldt, betyder det ikke, at din kat skal stoppe med at være udendørs. Giv din kat en udendørs kattegård, designet af Omlet for at sikre, at din kat kan have en tryg legeplads, som den kan nyde hele året! Ingen have? Intet problem! Hvis du bor i lejlighed, kan du installere Omlets katteindhegning til altaner, designet af Omlet for at sikre, at din kat ikke går glip af noget sjovt udendørs.
    Tilføj et ekstra
    overtræk til løbegården for et give ekstra varme og beskyttelse mod elementerne, så legetiden kan vare lidt længere!
  • Indendørs ideer: Og når temperaturen kommer under frysepunktet i længere tid denne vinter, så lad din kat bruge sin energi indenfor med Omlets Freestyle indendørs kattetræ. Dette virkelig innovative og fuldstændigt tilpassede kattetårn kan designes til at passe til alle kattebehov! Fra trappetrin til kradsetræer til hængekøjer og huler… så vil din kat elske dens eventyrlige legeplads hele året!

Uanset om du bor nordpå eller sydpå, vil du nok opleve i det mindste en smule koldt vejr til vinter! Med lidt planlægning og de rigtige produkter, kan du være sikker på, at både du og din kat vil nyde alt, hvad denne koldere sæson byder på. Og når du er i tvivl, kan du bare putte din pelsede ven lidt mere for at give noget ekstra varme til jer begge!

Kat, der ligger på Omlets super bløde, julestjernerøde og cremefarvet kattetæppe i koldt vejr

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *