Omlet bloggen

En hunds guide til jul

Hund foran juletræ med adventskalender til hunde

Julen er en vidunderlig tid til at fejre alle, som vi elsker, inklusive vores hunde. Med deres logrende haler til at byde dig velkommen hjem og søde kram for at holde dig varm, er vores pelsede venner virkelig en del af familien!

Men hvordan kan du sikre, at din hund også nyder højtiden Er det ok for din pelsede ven at spise det samme som dig? Gør dig klar, mens vi gennemgår, hvad du skal at vide for at sikre, at din hund er sikker og har det sjovt denne jul!

Julemade, der er sikker for din hund at spise

Mens det kan være fristende at fodre din hund fra bordet, skal du servere sikker julemad i din hunds normale hundeskål eller som du ville gøre med en godbid. Og for at være sikker på, at din hund ikke indtager noget skadeligt, er her en liste over nogle sikre fødevarer, som du kan forkæle din hund med i små bidder:

  • Kød – Din hund må gerne få lidt af det julekød som du ellers vil servere for dine menneskegæster. F.eks kalkun er en fantastisk kilde til protein for din hund, og den vil uden tvivl elske en bid (eller to!). Bare vær sikker på, at din hunds portion er helt kogt, ukrydret og ikke indeholder hud eller ben, som ikke er sikre for din hund at fortære.
  • Kartofler – Giv din hund en kogt eller moset kartoffel, men uden tilsat salt eller smør. Krydderier som hvidløg og løg vil gøre din hund syg, så hold dig til den almindelige kartoffelsort, når du serverer kartoffel for din hund! Hunde kan også spise søde kartofler, der er rige på betakaroten, fibre, vitaminer og er en super lækkerbisken til din hund i julen!
  • Andre grøntsager Spirer, kålroer, pastinakker og grønne bønner er meget populære hos hunde, ligesom et stykke rå eller kogt gulerod. Igen, sørg for ikke at tilføje krydderier, smør eller saucer, før du giver grøntsagerne til din hund, og fodr din hund med måde!

Julemad, der ikke er godt for din hund

Som enhver hundeejer forstår, ved din hunds næse altid hvor maden er! Og især til jul vil en hunds næse opsnuse alt spiseligt! Så for at sikre, at din hund undgår farlig mad, er her nogen eksempler på fødevarer som du skal sørge for at din hund undgår.

  • Fugleben – Vi ved, at hunde kan lide at gnaske på et kødben. Men fugleben (f.eks fra kalkuner og ænder) kan være meget farlige for din hund. I modsætning til kødben egnede til hunde og som er sikre for din hund at gnave på, er fugleben små og de kan splintre, hvilket kan kvæle din hund.
  • Chokolade – Chokolade er en fast bestanddel i de fleste hjem i løbet af højtiden, men denne velsmagende godbid må ikke deles med hunde. Theobromin, som findes i chokolade, kan være dødbringende for din pelsede ven – selv i små mængder. Så uanset hvor meget din hunds øjne tigger om en bid, så lad ikke din hund få noget chokolade.
  • Sovs – Vi ved alle, at sovs over en julesteg er lækkert, men det kan være skadeligt for hunde. Med sit høje salt- og fedtindhold er dette en julemad, man ikke skal fodre med sin hund.

I det usandsynlige tilfælde, at din hund tilfældigvis spisern et mad der er farligt for den i julen, skal du straks kontakte din dyrlæge for at søge hjælp.

Hundesjov i julen

En af de bedste ting ved julen er at have fri fra arbejde for at slappe af og nyde højtiden med venner og familie. Og intet familiemedlem er mere begejstret for at tilbringe tid sammen med dig end din hund! Den mest magiske tid på året er beregnet til at skabe magiske nye minder, og hvem er bedre til at gøre det med?

Så drag fuld fordel af denne kvalitetstid til at lave flere sjove aktiviteter med din hund. Hvis din pelsede ven er vant til hurtige morgen- eller eftermiddagsture før og efter arbejde, så brug denne ekstra fritid til at gå længere ture. Eller skab nye eventyr og minder ved at udforske nye stier eller parker i dit område.

Hvad hvis det er for koldt, hvor du bor, til at være udenfor i lang tid omkring julen? Hold bare hunden indenfor! Få fat i din hunds yndlingslegetøj så du og din hund kan lege i timevis, mens den har det behageligt og varmt. Din hund vil elske en god leg, og du vil elske, at din hund stadig får sin nødvendige motion!

Hunde og julegæster

Når julen kommer, vil du måske byde venner og familie velkommen i dit hjem. Mens de fleste hunde elsker at møde nye mennesker og få kæl og klap fra gæster, kan nogle hunde blive angste og stressede, hvis der sker for meget omkring dem.

Så hvordan sikrer du dig, at din hund har det ok med højtidens travlhed i dit hjem? Heldigvis har Omlet tips og produkter til at sikre, at din hund er glad og fornøjet i juletiden!

Extra exercise: En træt hund er en glad hund! Så før julens sjove festligheder begynder, skal du sørge for, at din hund får masser af motion for at gøre den dejligt udmattet. Tag den med på en længere gåtur end normalt eller leg lidt ekstra udenfor, inden gæsterne ankommer. Du kan også lege nogle mentale stimulationslege indenfor, så din hund kan frigive noget ophobet energi! På den måde, vil din hund ikke føle sig kaotisk eller stresset, når dine gæster ankommer!

Udpeg en vovsehule: For de hunde, der bliver nervøse for folk, der går ind og ud af dit hjem, er det vigtigt at skabe et velkendt sted for dem at gemme sig i! Placer deres seng i et stille rum eller hjørne, hvor de føler sig godt tilpas og sikre, så de kan tage en slapper, når det er nødvendigt. Omlets hundesenge er en fantastisk hvile-mulighed for enhver hund, da de kan tilpasses til at passe til din hunds nøjagtige behov! Og hvis din hund er burtrænet, så overvej at opgradere deres sikre sted til et “hjem-i-hjemmet” med et af Omlets brede udvalg af hundebure.

Lag på lag: Hvis det er en regelmæssig og stressfri oplevelse for din hund at byde gæster velkommen i dit hjem, så vil julen sikkert være uden bekymring! sørg for at have nogle ekstra lag til at lægge over sofaen, hvis din hund kan lide at putte sig med sin familie såvel som gæster på sofaen! Omlets superbløde hundetæpper er en god løsning, fordi de giver et varmt, lunt sted for din hund at ligge på, når den hilser på gæsterne i sofaen!

Før du steger din ande- eller flæskesteg til jul, skal du huske at være taknemmelig for den konstante følgesvend i dit liv! Vi tror, at hunde kan modtage kærlighed på mange forskellige måder, og det er derfor, vi har lavet vores eksklusive udvalg af produkter til hunde for at vise, hvor meget vi værdsætter dem! At sikre, at din hund nyder juletidens magi er lige så vigtigt som selve festlighederne!

Hund tygger på julehundelegetøj foran Omlet hundeseng med støttekant

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *