Omlet bloggen

Din kats guide til julen

To katte i julen leger med et juletræslegetøj til katte

Det er sæson for andesteg, fyld og brunede kartofler! Julen er en tid, hvor mange samles med familie og venner og nyder højtidens lækkerier.

Selvom det er vigtigt at opsuge alt det vidunderlige ved denne magiske tid, så glem ikke at sørge for, at din kat også nyder denne vidunderlige tid på året! Som katteejer er det vigtigt at vide hvad din kat må og ikke må spise, og vi har lavet en guide med alt, du behøver at vide!

Kattesikret julemad

Med duften af ​​gløgg, der gennemsyrer dit køkken og duften af ​​rosmarin, der svæver ud fra ovnen, er det svært ikke at ville dele julens lækkerier med din kat! Men husk! Ikke mere end 10% af en kats kost bør komme fra godbidder, og det skal man især være opmærksom på i højtiderne!

Vi ved, at du gerne vil inkludere dine kattevenner i festlighederne, så her er nogle fødevarer, der er sikre at fodre din kat med – i begrænsede mængder! – i højtiden:

  • Kalkun: Det store spørgsmål, som enhver kæledyrsejer ønsker at vide svaret på, er: “Kan min kat også spise noget af kalkunen?” Og svaret er “ja”! Bare sørg for, at de bidder, de spiser, er ukrydrede, færdigkogte og uden ben! Visse krydderier, som hvidløg og løg, kan gøre en kat syg, så vær sikker på, at din kats madportion er ukrydret.
  • Æbler: Hvis æblekage er på julemenuen i år, så vil din kat føle sig rigtig forkælet! Ligesom for os, er æbler en næringsrig kilde til vitaminer til vores pelsede venner. Før du laver æblekagen, kan du skære en æbleskive i små bidder, som din kat kan nappe i – det er ligesom en dessert for dem.
  • Kartofler: Uanset om du koger, bager eller moser dem, er kartofler en julevare på ethvert julebord. Og godt for din kat – de kan også nyde dem! Bare sørg for kun at inkludere fuldt kogte og tørre kartofler til din kat. Ukogte kartofler kan være giftige for katte, og smør kan gøre dem syge, så hold dig til den ukrydrede kogte eller hakkede variant, så din kat trygt kan spise dem.

Farlig julemad, som din kat skal undgå

Selvom det er omsorgsfuldt at dele, kan der være nogle ting men hellere skal holde for sig selv, når det handler om katte. En kats fordøjelsessystem er meget anderledes end menneskers, så fødevarer, som vi kan spise regelmæssigt, kan have alvorlige bivirkninger på din kats helbred.

Her er en liste over julemad, du skal undgå at give din kat:

  • Chokolade: Når venner og familie besøger dit hjem, vil der helt sikkert vær chokolade og andre søde sager på bordene! Men husk – din kat er nysgerrig og kan godt lide at klatre, så enhver skål uden opsyn er en oplagt godbid for en lækkersulten kat! Chokolade er ekstremt giftigt for katte og kan gøre dem meget syge, så hold slik og slikindpakning væk fra din kat, så du er sikker på, at din kat ikke spiser noget, der er farligt for den.
  • Alkohol: Det burde sige sig selv, at alkohol ikke er godkendt på en kattemenu, men i julens travlhed er det en god idé at vide, hvor alle vinglassene står i dit hjem! Nysgerrige katte opsøger nye ting og halvt drukket vinglas efterladt på bordene af uvidende gæster kan føre til farer for din katteven. Selv blot et par slurke alkohol kan forårsage opkastning og diarré for din kat, så sørg for, at dine gæster holder øje med deres drinks!
  • Rosiner: Andesteg og julekager kan være nogle af dine yndlingslækkerier i højtiden, men nogen madvarer kan være ekstremt farlige for katte. Vær ekstra opmærksom, når du laver madopskrifter i højtiden som du ikke laver resten af året, da f.eks rosiner vil forårsage irreversibel og nogle gange dødelig nyresvigt, hvis de indtages af din kat.

I det usandsynlige tilfælde, at din kat spiser en rosin, skal du straks ringe til din dyrlæge for at få hjælp.

Kattevenlig, festlig dekoration

Sammen med den lækre mad i højtiden, mærkes julestemningen med dekorationerne i hele dit hjem som et hyggeligt eventyrland! Men som katteejer er det vigtigt at vide, hvilke festlige indretningsgenstande, der kan være potentielt skadelige for din katteven.

Det kan desværre være farligt for din kat, når du tilføjer festlige planter rundt omkring i huset for at pifte feriestemningen op. Selvom der er mange planter, der er sikre og ugiftige for din kat at være i nærheden af, er de traditionelle ferieplanter som julestjerner, kristtorn og mistelten ekstremt giftige for vores kattevenner. Så hvis du er indstillet på at have det røde og grønne løv, så overvej at bruge falske planter, der fremviser den samme ferielykke, men som er sikre for din kat!

En anden populær dekoration i juleferien er smukke duftlys. Flammernes flimren og duften af ​​varm vanilje kan få et helt hjem til at føles fuld af varme om vinteren! Men åben ild, uanset om det er stearinlys eller et ildsted, kan være en stor fare for din kat! En nysgerrig kat kan hurtigt blive forbrændt, eller endnu værre, vælte et brændende stearinlys og forårsage en ildebrand. Invester i stedet i nogle flammefri stearinlys for at nyde det festlige skær og hold en låge foran pejsen.

Og endelig, når du tilføjer lys rundt om huset og juletræet, skal du huske at holde de elektriske ledninger dækket. Du kan ikke forhindre din kat i at være nysgerrig, men du kan forhindre den i at komme til skade! Udsatte elektriske ledninger er som et velkomstkald til katte om at komme og tygge, og du behøver ikke at være katteejer for at vide, at det ikke er en god ting. Så mens du pynter huset op med oplyste vidundere, skal du sørge for at klistre og dække ledningerne til, så din nysgerrige kat også kan være tryg og nyde julehyggen!

Katte og julegæster

Når du byder venner og familie velkommen i dit hjem for at fejre jul, så husk, at det også er din kats hjem. Selvom din kat måske ikke betaler realkreditlånet eller regningerne, føler de bestemt en følelse af ejerskab til det sted, hvor de bor.

Så hvad gør du, hvis din kat ikke kan lide husets gæster? Med al den tumult, der kan følge med at være vært for folk i julen, skal du være opmærksom på din kats personlighed for at sikre, at dens opholdssteder også er fredfyldte i højtiden. Nogle katte elsker selskab, mens andre er bange, så inden du rydder op i gæsteværelset, er her nogle tips og Omlet-produkter, du kan overveje:

  • Opret en kattehule: Når din kat er møder fremmede, så er det meget vigtigt at sikre sig, at den har et sted at flygte hen. Dediker et værelse i huset, hvor din kat kan trække sig tilbage for at undgå stress. Du kan endda sætte et klatretræ derinde, som f.eks Omlets Freestyle kattetræ, så din kat kan have sin egen personlige fest! Har du ikke et værelse, du udelukkende kan dedikere til din kat? Intet problem! Skab et fredeligt fristed med Maya indendørs kattehus designet af Omlet, så katten kan hygge sig og tage en lur. Placer kattehuset i et afsondret rum, såsom et hjørne, så din kat ikke bliver forstyrret!
  • Bliv træt i forvejen: Den bedste måde for din kat at undgå unødig feriestress i julen er at sove igennem! Før dine gæster ankommer, skal du sørge for at få noget kvalitetslegetid med din pelsede ven, så den nemt kan blive træt. Omlets Maya kattelegetøj er lavet med 100% katteurt-fyld, så din kat vil få både den mentale og fysiske stimulation, de har brug for!
  • Det er vigtigt at have en hyggelig plads: Mens nogle katte kan lide at løbe væk og gemme sig, når nye mennesker kommer ind i deres rum, er mange åbne over for at møde nye ansigter og få nye venner. Men alle katte kan lide at have deres eget rum, når de har brug for det! Så for katte, der kan lide at hænge ud – bare ikke for længe – sørg for, at den har et hyggeligt sted at gå hen, når den har brug for en pause. Omlet Maya Santa Donut katteseng med guldfarvede hårnåleben, vil ikke kun sørge for at din kat har det komfortabelt og hyggeligt, men det julemandsinspirerede design vil smukt passe til resten af juledekorationerne. Tilføj et superblødt kattetæppe til sengen for at skabe den hyggeligste chillout-plads i nabolaget!

Hold juleforberedelsernes stress og jag på afstand ved at bruge disse tips og produkter til at gøre din kats jul uforglemmelig! Du står uden tvivl også øverst på deres juleønskeliste!

Kat leger med julekattelegetøj på et tæppe

This entry was posted in Jul


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *