Omlet bloggen

Opgrader din hunds søvn

Hund ligger på gul sækkepude-topmadras i en Omlet Topology hundeseng

Hvis der er én ting, som hunde har deres poter på pulsen, er det søvn! Uanset om det er på deres seng, på din seng, på sofaen eller på gulvet, er hundeejere overalt misundelige på, hvor meget – og hvor let – deres hund kan slumre.

Men hvad hvis din hunds søvn ikke er kvalitetssøvn? Hvad hvis de sover mere i løbet af dagen og er urolige om natten? Vi ved, at søvn er super vigtigt for vores hunde, så vi har tips og produkter til at hjælpe dig med at få din hund til at sove bedre om natten!

Hvorfor kvalitetssøvn er vigtig for din hund

Ligesom os har hunde brug for søvn for at forblive sunde i sind og krop. En god hvile giver ikke kun deres krop den genopladning, der er nødvendig for at opretholde et stærkt immunsystem, men et kvalitets hvil giver også deres hjerner en chance for at behandle alle dagens begivenheder og forbedre deres hukommelse.

Mens din hund ligger i et drømmelandssøvn, regenererer cellerne i dens hjerner og krop for at give stærkere og sundere led og muskler. En afslappende søvn øger også din hunds naturlige produktion af antistoffer, som igen giver dem mulighed for at forblive sunde!

Hvordan har du det efter en god nats søvn? Forfrisket? Energisk? Gladere? Din hund får også alle disse fordele! Kvalitetssøvn er ikke kun vigtig for mennesker.

Så vigtigt er en god hundeseng

Hvor ofte udskifter du din egen madras? Hvis du er som de mange andre, er svaret sandsynligvis hvert 7.-10. år. Men hvad med din hunds seng? En hurtig søgning vil vise, at den gennemsnitlige levetid for en hundeseng er mellem 1 og 12 måneder. Hos Omlet besluttede vi, at den statistik var vanvittig, og at der skulle gøres noget ved det.

Kvalitetssøvn er ikke kun vigtigt for mennesker, det er også vigtigt for vores hunde. Så den seng, de bruger så meget tid på at få den afslappende søvn på, er vigtig. Vi ved hvad grunden er til, at standard hundesenge ikke holder længe, simpelthen fordi de ikke er lavet til at holde. Da de er designet med fyld, der ikke understøtter led, og betræk, der ikke kan maskinvaskes, nedbrydes (og lugter!) standard hundesenge hurtigere, da de ikke er bygget til at håndtere hundes naturlige adfærd.

Så vi spurgte os selv, om, hvordan vi har det efter en god nats søvn. Forfrisket? Energisk? Gladere? Det er fordi du sov på en højtydende kvalitetsmadras. Vi tog den viden og overførte den til vores hundesengsdesign, fordi din hund også fortjener alle disse fordele! Hos Omlet designer vi vores hundesenge, så de tåler tidens tand, når det handler om din hunds komfort, din vedligeholdelse og sengens bæredygtighed.

Omlets Topology hundesenger den sidste hundeseng, du nogensinde behøver at købe. Udstyret med en støttende memoryskum-madras til at afbøde din hunds krop og en aftagelig topmadras, der kan maskinvaskes, vil din hunds første søvn på denne luksuriøse hundeseng føles lige så god som deres 100. søvn. 

Hvor mange timers søvn har min hund brug for om natten?

Ud af de 12 til 18 timer om dagen, som en voksen hund hviler, bør cirka 8-9 af disse timer tilbringes i nattesøvn. Alder og race kan dog have stor indflydelse på disse søvnige timer!

Hvalpe: Enhver, der nogensinde har ejet enhvalp ved, at de sover hurtigt og ofte, når de stadig er små! Med et gennemsnit på 20 timer om dagen brugt på at hvile, burde de fleste hvalpe få et gennemsnit på 6-10 af disse timer om natten. Selvfølgelig kan tissepauser give en mere forskudt søvnplan, men ved 8-12 måneders alderen burde de fleste hvalpe få omkring 30%-40% af deres samlede søvn om natten.

Seniorer: Når vi bliver ældre bliver vores søvn vigtigere – og hyppigere! Det samme gælder for ældre hunde. Afhængigt af racen vil de fleste hunde begynde at hvile mere og tidligere omkring 7-8 års alderen. Ældre hunde kræver mere søvn end deres yngre modstykker, fordi ændringerne i deres kroppe kræver mere afslapning for at genoplade! Vær sikker på, at denne ændring i søvnmønsteret er helt normal og naturlig.

Racer: Visse hunderacer kræver mere søvn end andre, og resultaterne er ofte overraskende! Små racer somchihuahuaer og gravhunde har typisk kun brug for 14-16 timer om dagen for at have det bedst. Hvorimod større racer, såsom grand danois og mastiffer har brug for tættere på 18 timer i døgnet for en fuldt udhvilet genopladning. Når det handler om søvn, betyder størrelse virkelig noget!

Tre grunde til, at din hund ikke sover om natten

Selvom der er mange faktorer, der kan påvirke en hunds nattesøvn, er der tre almindelige årsager til, at din hund kan have en urolig nat. Her er nogle måder, du kan hjælpe din hund med at sove bedre!

  • Højt energiniveau – En hund, der har motioneret, er en træt hund! En af de største grunde til, at din hvalp muligvis ikke kan falde til i søvn om natten, er fordi den stadig har energi den skal af med! Selvom det er vigtigt at holde din hund fysisk og mentalt stimuleret hele dagen, er dagens sidste legesessioner og aftenture nøglen til deres nattesøvn. Så før I begge putter jer for natten, så nyd en sidste tur sammen eller en gang leg dog toys for
    at udmatte alle!
  • Separationsangst – Der er en grund til, at ordsproget “menneskets bedste ven” er så sandt for hundeejere – vores hunde er familie! Og din hund har det på samme måde med dig! Separationsangst kan forekomme hos enhver hund og får dem til at føle sig stressede eller bange, når de efterlades alene for længe. Men der er mange måder, hvorpå du kan hjælpe med at lette din hunds bekymringer og få den til at sove bedre om dagen og natten! Prøv at lægge et blødt tæppe på dens seng eller yndlings hvilested, som vil hjælpe med at give dem ro og komfort, når du er ude. Du kan også lade en af ​​dine uvaskede skjorter være hos dem – en velkendt lugt vil hjælpe til hurtigt at berolige angsten!
  • For ubehageligt – Har du nogensinde været i stand til at sove godt på en ujævn madras eller med en klumpet pude? Din hund kan heller ikke lide ubehagelige sovesituationer, og det kan være grunden til, at den er oppe hele natten. Heldigvis har Omlet designet adskillige soveløsninger, der ikke kun er ubestridelige i hundekomfort, men de kan placeres perfekt hvor som helst i dit hjem!

Din hund har muligvis brug for en mere hulelignende plads til at hvile og putte sig i, så er Omlets Fido Nook luksus hundebur og hundeseng, den ideelle løsning til din hund! Eller måske trænger dens hundeseng bare til en opgradering ligesom menneskers madrasser ofte gør. I så fald giver Omlets Topology hundeseng dig mulighed for ikke kun at tilpasse din hunds specifikke sovestil, men også dens designstil!

Kan min hund sove i sengen med mig?

At dele din seng med din hund kan være en virkelig fornøjelig oplevelse! Men selvom mange hundeejere er enige om, at det er ufarligt at sove sammen med din pelsede ven, kan der være nogle ulemper ved at dele seng.

Hvis din hund er tilbøjelig til separationsangst eller regelmæssig stress, kan det give hunde den følelse af sikkerhed, den behøver for at sove roligt, hvis du lader den slumre sammen med dig om natten. At putte sig med sin hund er også en fantastisk måde at knytte sig til hinanden på. At give din hund lov til at sove sammen med dig kan også styrke både jeres forhold og glæde! Og vi ved alle, at søvnige hunde er glade hunde!

Men nogle af ulemperne ved at dele din seng med din hund kan potentielt have indflydelse på dit helbred. Hvis du har hundehår eller skælallergi, så er det ikke den bedste idé at sove sammen med din hund om natten! At tilbringe natten dækket af hundehår vil føre til mareridt snarere end god søvn. Så i dette tilfælde skal du sørge for, at din hund har enbehagelig hundeseng som din hund vil elske, ligesom om den var din!

Skab en sengerutine

Hunde er vanevæsener, så at etablere en rutine omkring sengetid vil ikke kun tilfredsstille deres medfødte ønsker om konsistens, men det vil også sikre en bedre nattesøvn! Vi har fundet adskillige tips, som vil hjælpe dig og din hund med at sove godt om natten. Anvend nogle – eller alle – af vores tips, for at opretholde en regelmæssig og afslappende nattesøvn!

  • Fordi motion er nøglen til en hunds søvnadfærd, skal du starte med at sætte et tidspunkt lige før sengetid for at få en sidste løbetur udenfor. Uanset om det er en lang gåtur rundt i kvarteret eller bare en hurtig leg, vil din hunds race- og motionsbehov hjælpe dig med at bestemme, hvilken aktivitet der er bedst til at hjælpe med at gøre dem godt og grundigt trætte til sengetid!
  • Hold spisetiden konsekvent! At fodre din hund på samme tid hver aften før sengetid udløser et associationssignal i deres hjerner. Når aftensmaden serveres ved de, at sengetid er lige om hjørnet. Og det vil gøre det meget nemmere at sove hele natten!
  • Det er vigtigt at komme på toilettet før sengetid! Lige før du er klar til at putte dig under dynen, skal du sørge for, at din hund har en sidste pottepause til at tømme blæren. Både du og din hund vil være taknemmelige!
  • Hvis du træner din hund i et bur for at hjælpe den med med at få en mere sikker søvn, skal du sørge for at holde buret stille og roligt om natten. Uanset om det er i dit soveværelse eller et andet hyggeligt sted, vil din hund lettere falde i søvn og forblive i søvn i dens hundebur, når det er placeret i rolige omgivelser!
  • Put din hund i seng! Sørg for, at din hund har en behagelig og støttende seng at overnatte i. Omlets Topology hundeseng giver ikke kun din hund den hygge, de ønsker, men den vil gøre det behageligt hele natten. Tilføj et blødt hundetæppe til deres seng, så vil din hunds sengetid helt sikkert være en succes!

Sådan kan Omlet hjælpe med at opgradere din hunds søvn

At opgradere kvaliteten af ​​din hunds søvn er ofte lige så let som at opgradere dens rutiner og sovesteder. Derfor har vi designet produkter som vores Topology hundeseng, vores Fido Nook hundebur og et udvalg af superbløde og lune hundetæpper. Hos Omlet mener vi, at de produkter, din hund sover på, er lige så vigtige som den seng, du vælger til dig selv.

Terrier sover på Omlet superblødt hundetæppe i Omlet Fido hundebur

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *