Omlet bloggen

Hundesikre sæbebobler

Yorkshire Terrier hund leger med bobler udenfor

Din hund har masser af energi og elsker at løbe og jagte ting. Hvad enten det er legetøj, pinde eller en slatten tennisbold, er jagten en medfødt egenskab hos hunde. Men har din hund nogensinde jaget efter sæbebobler? Et berigende spil med at løbe, jage og hoppe efter bobler er en af de bedste måder at engagere din hund i mental og fysisk aktivitet! Med nemme gør-det-selv-opskrifter, tips og tricks har vi alt, hvad du behøver at vide om, hvordan du laver hundesikre bobler.

Kan hunde lide sæbebobler?

Hvilken hund kan ikke lide at jage en sæbeagtig flydende kugle af vand og poppe den med deres våde næse? For de fleste hunde er det lige så sjovt at lege med bobler som enhver anden legeaktivitet! Mens visse hunderacer kan nyde udfordringen med at jage bobler mere end andre, er der ingen tvivl om, at enhver hund får fordelene ved hjerne/krop-koordination og fysisk bevægelse, når de leger med bobler!

Tænk på sidste gang du blæste sæbebobler for dit barn eller bare for dig selv. Der var løb, jagt, hop og en masse sjov involveret! Det samme er tilfældet med hunde og bobler! Det er en meget engagerende aktivitet for hunde der underholder sindets fokus og kroppens bevægelse! Og bonus: at lege med bobler betyder, at du kommer til at bruge mere tid med din pelsede bedste ven!

Er almindelige sæbebobler sikre for hunde?

Tag hen til en hvilken som helst legetøjsbutik eller f.eks Tiger-butik, og du vil finde forskellige farver, størrelser og dufte af bobler. Men er sæbebobler købt i butikken sikre for din hund? Vi anbefaler dem ikke. Her er nogle vigtige fakta at overveje, når det kommer til at købe færdiglavede bobler til din hund:

Selvom emballagen er mærket “ikke-giftig”, kan den stadig indeholde nogle ingredienser, der er skadelige for din hund. Nogle af de kemikalier, der bruges i færdiglavede bobler, er uskadelige for mennesker, men kan forårsage kemiske forbrændinger eller maveforstyrrelser for din hvalp, især hvis din hund kan lide at sprænge boblerne med munden!

Hunde kan lide at slikke for at fornemme verden omkring dem. Så et utilsigtet spild af sæbebobler købt i butikken kan forvolde meget skade på din hund, hvis den indtages. Det er altid vigtigt at huske, at når du bruger forskellige midler i nærheden af din hund, skadelige eller ej, skal du holde det på en sikker, utilgængelig afstand for at undgå katastrofer!

Der er nu en række “hundespecifikke” sæbebobler på markedet, med kød- og baconsmag! Vær dog sikker på at du læser alle ingredienserne inden du køber dem. Selv med disse specialfremstillede løsninger kan der nogle gange være en rest af ingredienser, som stadig vil udgøre en fare for din hund, hvis den indtages.

Hjemmelavede hundesikre sæbebobleopskrifter

Med for mange potentielle farer, der følger med bobler købt i butikken til din hund, er det bedst at holde sig til hjemmeopskrifter, som du selv kan lave. Ikke alene er disse gør-det-selv-bobler billige og nemme at lave, men de er sikre for ethvert medlem af din familie at lege med – både de to- og firbenede!

De følgende opskrifter inkluderer alle opvaskemiddel, og det er vigtigt at bemærke, at den brugte mængde ikke vil skade din hund i bobleform. Overhold dog stadig “hold uden for rækkevidde”-reglen, når du leger med disse bobler, da en utilsigtet indtagelse af hele opløsningen kan give din hund nogle alvorlige maveproblemer.

Simpel blanding
1 kop vand + 1 spsk opvaskemiddel
Kombiner sammen i en flaske eller et fad, indtil det er godt blandet.

Avanceret blanding
½ kop biologisk nedbrydelig opvaskemiddel + 1 kop vand + 1 tsk glycerin
Bland sammen i en genlukkelig beholder og opbevar natten over for det bedste resultat.

Blanding med smag
1 kop vand + 2 spsk castilsæbe + 1 spsk glycerin + 1 tsk knoglebouillon
Bland godt i en lufttæt beholder og lad det stå natten over før brug.

Nu hvor du har bobleopløsningen, er det tid til at lave sæbebobler! Du kan bruge en række husholdningsartikler til at holde fest med – sugerør, si og endda piskeris fungerer alle godt til at skabe boblemagi! Du kan endda bøje en papirclips til en afrundet form for at prøve at efterligne en traditionel boblepind! Uanset hvordan du vælger at lave bobler, vil din hund elske det!

Sådan introducerer du din hund til sæbebobler

Ligesom med enhver ny oplevelse, kan nogle hunde i begyndelsen blive forvirret af sæbeboblerne. Kan du huske første gang, du så disse små vandcirkler flyde omkring dig Det var sikkert mærkeligt! Så vær tålmodig, når du først introducerer din hund for sæbebobler. Lad os se på disse nyttige tips:

Hund ser, hund gør: En af de bedste måder, du kan vise din hund, at bobler er sjove på, er ved at jage dem selv. Når din hund ser dig have det sjovt, vil den hurtigt forstå, at den også kan! Hvis du har børn, så få dem med på legen, og før du ved af det, vil hele familien jage bobler rundt!
Du kan også komme ned på din hunds niveau og forsigtigt puste et par bobler, så den kan få et bedre udsyn. Hold en bobbel i hånden, og tryk den med næsen, så din hund kan opleve morskaben i denne aktivitet.

Boblemaskine: Hvis du har børn, er du heldig!, for det betyder, at du muligvis har en boblemaskine. Og når det handler om at lave bobler til din hund, hvilken bedre måde end med en af ​​disse? Alle de hjemmelavede hundesikre bobleopskrifter er ok at bruge i en maskine og vil gøre dit arbejde meget nemmere med at producere sæbebobler!

Sikkerhedsforanstaltninger: Alle hundesikre bobler indeholder sæbe – og sæbe er glat! Så for at undgå potentielle skridninger eller fald, er det bedst at få din hund til at lege med bobler udendørs. Hvis indendørs er den eneste mulighed, skal du sørge for at udføre aktiviteten på en skridsikker overflade, så hunden ikke mister fodfæste! Sørg også for at være meget opmærksom på din hund, når du leger med bobler, og efterlad dem aldrig uden opsyn. For mange bobler i nærheden af ​​øjnene giver irritation for din hund, så hvis du ser den have lidt ubehag, skal du straks tørre eventuelle sæberester væk, før du genoptager legen!

At se din hund jage, hoppe og nappe boblerne er ikke kun underholdende, det er også fantastisk motion! Men hvis din hund af en eller anden grund ikke finder det sjove i bobleleg, eller hurtigt keder sig med dem, kan du altid opmuntre til fortsat leg med hundelegetøj! Og glem ikke at have en komfortabel hundeseng som din hund kan tage et hvil på, når boblelegen er forbi!

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *