Omlet bloggen

Sådan begynder du at holde høns

Høns i deres Omlet walk-in løbegård med Omlet siddepind

Spekulerer du over, hvordan du kan begynde med at holde høns? Hønseholderi er spændende for folk fra alle samfundslag og overalt. Baggårdsflokke vokser i popularitet over hele kloden – og vinder hjerterne hos millioner af hønseejere. De fleste mennesker er ikke klar over, at høns faktisk har masser af personlighed, kan knytte sig til deres ejere og er meget underholdende som kæledyr. De kan lære grundlæggende tricks, er fremragende til skadedyrsbekæmpelse og udgør en smuk tilføjelse til haver og gårde som levende, omvandrende kunst. Og som en ekstra bonus kan høns levere friske æg til din familie dagligt.

Er du klar til at tage springet til at holde fjerkræ som kæledyr? Med de rigtige produkter fra Omlet og lidt forberedelse kan det være en nem og fornøjelig hobby for hele familien at holde høns.

Grundlæggende information om at holde høns

Vi er glade for at hjælpe dig i gang med at holde høns! Og vi er sikre på, at du har masser af spørgsmål om høns og hvordan man passer dem. Læring er en del af morskaben ved at holde høns, og vi giver dig den viden, du skal bruge for at få succes fra starten.

Sådan vælger du den rigtige hønserace

Som med mange kæledyr er der mange forskellige hønseracer. Nogle er gode til at lægge æg, hvilket betyder, at de producerer masser af æg, og nogle er mere til pynt, der er værdsat for deres unikke udseende og egenskaber. Høns findes i forskellige størrelser og farver, og de fleste racer kommer overens med andre, i tilfælde af du beslutter dig for at holde en blandet flok.

Skal du begynde med høns eller kyllinger?

Nogle mennesker vælger at begynde med voksne høns frem for med unge kyllinger. Der er fordele ved begge dele, men førstegangs hønseholdere vil sandsynligvis finde mest succes med voksne høns. Når du begynder med høns:

  • Du kender dine fugles køn, hvorimod de fleste hønseracer ikke kan kønsbestemmes, før de er ældre
  • Voksne høns lægger allerede æg
  • Kyllinger kræver minimum 6-8 uger i en speciel gård kaldet en “kyllingekasse”, og skal have en varmelampe eller rugeplade i den periode
  • Du kan vælge voksne høns fra en flok baseret på personlighed og farve, mens kyllinger vil tage tid at udvikle disse egenskaber
  • Kyllinger bør ikke efterlades uden opsyn i længere perioder, såsom når du skal rejse, mens høns er selvforsynende, når de efterlades i et sikkert hus og løbegård med nok mad og vand

I sidste ende er det op til dig at beslutte, om du vil begynde med kyllinger eller høns. Husk, at kyllinger er stærkt afhængige af deres omsorgspersoner – for alt fra mad, rent vand og en konstant varmekilde. Voksne høns er meget mere modstandsdygtige og kræver mindre af din tid, så hvis du er begynder i at holde høns, er det normalt nemmere at starte med voksne høner

Skab et godt grundlag

Overvej, hvor du skal huse dine høns. Du skal finde et så højt sted som muligt i din have eller din gård for at oprette deres hønsehus og sikre, at deres område er fri for potentielt farlig vegetation. Høns er vidunderlige insektædere, og hjælper også gerne med landskabspleje, hvis du lader dem fouragere rundt. Tjek for at sikre, at din flok ikke har adgang til planter, der er giftige for høns.

Hvis dine høns placeres på ét bestemt sted, skal du vælge bundmateriale til ​deres løbegård. Træflis, groft sand eller hampstrøelse kan bruges til at beklæde bunden af ​​din floks løbegård for at holde dem mudderfri.

Brug et hønsehus i plastik

Nu hvor du har besluttet dig for, hvilken type høns du vil holde, og hvor du gerne vil have dem, er det tid til at anskaffe det vigtigste hønseholdsudstyr: hønsehuset.

Uanset type er et hønsehus i høj kvalitet en investering, men et hønsehus i plastik holder meget længere end et hønsehus i træ. Ikke bare det, men hønsehuse i plastik er meget lettere at rengøre end hønsehuse i træ, og kræver ingen vedligeholdelse.

Omlets Eglu Cube vil aldrig rådne, skal ikke males igen eller have tag lagt på igen i modsætning til traditionelle træhuse. Plastikhønsehuse erstatter hurtigt deres forgængere i træ, nu hvor hønseholdere ved, at ikke alle hønsehuse går i forrådnelse.

De fleste hønseholdere er ikke glade for at vaske deres hønsehuse, men Eglu Cube har ændret drejebogen for denne tidligere frygtede opgave. På få minutter kan dit Omlet hønsehus rengøres med minimal indsats. Du skal blot fjerne møgbakken, dumpe møget i din kompost eller dit skrald og sprøjte bakken med en højtryksrenser eller et hønsevenligt desinfektionsmiddel, der skal tørres af. Læg et nyt lag bundmateriale, udskift bakken, og så er dine høns’ hønsehus funklende rent igen!

Eglu Cube er Omlets største hønsehus, men det betyder ikke, at det er svært at samle det. Faktisk er Eglu Cube er nem at samle og er klar til dine høns, så snart den er sat sammen. Og med muligheder som hjul og håndtag, der hurtigt kan tilføjes under montering, kan dine høns’ hønsehus blive fuldt flytbart.

Invester i en robust hønsegård

Hvis dine høns har brug for deres helt eget sted, kan du vælge at fastgøre en løbegård til Eglu Cube. Deres løbegård kan forlænges trinvis med vores forlængerpakker til Eglu Cube løbegårde. Eller hvis du har plads, kan du overveje en walk-in hønsegård til din flok.

Alle vores hønsegårde har anti-tunnel paneler, der hjælper med at forhindre rovdyr i at grad sig ind, og er konstrueret af kraftigt svejset net i stedet for et spinkelt net. Omlets hønsegårde er designet til at modstå naturens elementer, rovdyr og vejrbegivenheder. Tilføj valgfri overtræk til løbegårde for at give dine høns ly for regn, sne, sol og vind. Eller tilføj et overtræk til din walk-in løbegård for fuldt ud at beskytte din flok mod elementerne.

En automatisk dør til hønsehuse er uundværlig for enhver hønseholder

En af de bedste ting, du kan tilføje til dine høns’ opsætning for både dig og din flok, er en automatisk dør. Denne hønsehusconcierge lukker dine høns ud om morgenen og lukker dem ind om natten – så du aldrig behøver at bekymre dig om at stå ud af sengen eller være hjemme på et bestemt tidspunkt. Og den unikke vandrette åbningsmekanisme i Omlets Autodoor tilføjer et ekstra lag sikkerhed til dit hønsehus. Rovdyr vil blive totalt afvist af den automatiske dørs robusthed og fastgørelse.

Den automatiske dør kan følge en tidsplan bestemt af solen eller uret. Du skal blot programmere din Autodoor på det brugervenlige kontrolpanel for at følge den type tidsplan, du foretrækker. Flere dagslysindstillinger kan vælges; lukning ved eller før skumring og åbning, når solen står op eller kort efter. Tidsplanen er nem at følge, så du kan vælge bestemte tidspunkter, hvor Autodoor skal åbnes og lukkes.

Tilføj en valgfri hønsehuslampe for at give din flok en blød glød, der hjælper dem med at gå i seng. Hønsehuslampen tændes 5 minutter før Autodoor er planlagt til at lukke. Høns drages naturligt mod lys, når solen går ned, så et natlys hjælper især stædige høns med at finde vej til deres nattely, når det er sengetid.

Høns har også brug for underholdning

Høns er kæledyr der kræver lav vedligeholdelse, men de nyder stadig at blive underholdt. Mental og fysisk stimulering er fantastisk til at hjælpe dine høns med at forblive sunde og glade. Plus, ekstra tilbehør gør det så meget sjovere at se dine høns lege og udvise deres naturlige adfærd.

Lad dine høns lege med deres mad

Omlet har en række forskelligt hønselegetøj og tilbehør. Tilbehør som Peck Toys til høns er gode til at gøre snacktiden sjovere og til at holde bunden af gården ren. Opbevar kradsekorn og andre små godbidder inde i hakkelegetøjet for at få rationerne til at vare længere og for at reducere spild.

Omlets Caddi godbidsdispenser

Siddepinde giver morskab på flere niveauer

Som de fleste fuglearter nyder høner at sidde for at få et bedre overblik over verden omkring dem. Vores fritstående hønsetræ kan placeres hvor som helst og er let at flytte når som helst. Praktiske og robuste skruepinde forankrer det fritstående hønsetræ i jorden for at stabilisere siddepindene. Skruepløkkerne kan let skrues af for at flytte det fritstående hønsetræ for at holde dine høns på tæerne.

Hvis du har en walk-in hønsegård er Omlets tilpasbare PoleTree hønsetræ er perfekt til at tilføje en række niveauer til din floks rum. Tilføj siddepinde i forskellige længder, godbidsdispensere og hakkelegetøj til at hænge fra forborede huller i enderne af PoleTrees glatte eukalyptustræsiddepinde for at tilpasse dine høns’ oplevelse. PoleTree er perfekt til at udnytte luftrummet i en walk-in løbegård og giver visuel appel for at skabe et helt unikt miljø for din flok.

Omlet og dit eventyr som hønseholder

Vi ønsker, at du skal nyde dine høns fra det øjeblik, du bringer dem hjem og i mange år fremover. Derfor har Omlet opfundet produkter, der ikke kun holder din flok sund og glad, men er designet til at bringe dig tættere på dine høns. Omlets Eglu Cube, walk-in løbegård, og automatiske dør er alle omhyggeligt og målrettet udformet til at holde flokke sikre og tilfredse, samtidig med at hønseholderi gøres let og behageligt for deres ejere. Lad Omlet hjælpe dig med at komme i gang med dit eventyr som hønseholder, og nyd rejsen fuldt ud.

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *