Omlet bloggen

Hønsehus i plast eller træ?

To børn ser på det lyserøde Omlet Eglu Cube hønsehus

Der er et nyt dilemma, som hønseholdere står over for: Om de skal investere i et hønsehus i plastik eller træ. Hønsehuse i træ er almindelige, men plastikhuse er stigende i popularitet på grund af det lave behov for vedligeholdelse og den lette rengøring. Vedligeholdelse og rengøring af hønsehuse i træ er dyrt og tidskrævende – men Omlets hønsehuse i plastik sparer hønseholdere både tid og penge.

Sammenligning af hønsehuse i træ og plastik

Der er store forskelle mellem hønsehuse i træ og plastik. I sidste ende handler det om, hvilken type hønsehus der passer bedst til dit budget og livsstil, men vi hjælper dig med at beslutte hvordan du vælger dit hønsehus med en visuel liste over fordele og ulemper for hver.

Hønsehuse i træ

Fordele:

 • Lavere forudgående omkostninger
 • Let tilgængelig hos mange hønseleverandører
 • Et traditionelt look

Ulemper:

 • Svært at rengøre grundigt
 • Absorberer fugt, hvilket kan føre til mug eller meldug
 • Porøse, rillede overflader tiltrækker og rummer mider
 • Træk (særligt farligt i vintermånederne)
 • Kræver vedligeholdelse såsom ommaling og reparation af tag eller brædder og udskiftning
 • Hardware-stof eller hønsenet hæftes ind i træet, som med tiden løsner sig, hvilket gør det lettere for rovdyr at trænge ind
 • Svært at flytte, når det er sat op

Omlets hønsehuse i plastik

Fordele:

 • Lette at rengøre
 • Vandtætte
 • Dobbeltisoleret for at holde dine høns kølige om sommeren og varme om vinteren
 • Trækfri ventilation, der holder fugtniveauet nede inde i huset
 • Ugæstfrit miljø for mider
 • Ingen vedligeholdelse påkrævet
 • Døre, der er nemme for mennesker at åbne, men vanskelige for rovdyr at bryde igennem
 • Forbundne hønsegårde er lavet af svejset trådnet med kraftige og robuste klemmer
 • Et sejt, moderne look
 • Lette at flytte med ekstra hjul og håndtag
 • En alt-i-et hønsehus, designet til at holde hele livet

Ulemper:

 • Flere forudgående omkostninger

Flytning af dit hønsehus

På et tidspunkt vil du måske flytte dit hønsehus. Det kan være til et nyt sted i din have, af sikkerhedsmæssige årsager, eller når du flytter til et nyt hjem. Hønsehusene i træ er svære at flytte, når de først er blevet bygget, og de er ofte for tunge til at flytte effektivt uden at skille dem ad. Kommercielt købte hønsehuse i træ er ofte konstrueret af planker, som ikke holder, når de flyttes.

Omlets flytbare hønsehuse kan nemt flyttes af én person ved brug af integrerede håndtag og hjul. Dette er især nyttigt i områder, der oplever barske vejrforhold, der ofte opstår uden varsel.

Hønsetraktorer giver dig mulighed for at give dine høns en ny plet græs at fouragere igennem, eller flytte din flok, hvis behovet skulle opstå. Aktiver blot hjulene, og brug derefter håndtagene til at skubbe eller trække dine høns hjem til et nyt sted. Frigør hjulene, og så er dine høns klar til at hakke sig vej gennem deres nye græstæppe – uden nogensinde at skulle forlade deres løbegård!

Tilpasning af dit hønsehus

Plast hønsehuse har tilpasningsmuligheder, som hønsehuse i træ bare ikke har. Tilføjelser af walk-in hønsegårde kan udvide din floks plads og kan fortsættes med at blive udvidet i forhold til det antal høns, du har. Du kan også automatisere dine høns’ tidsplan ved at installere en
automatisk dør til hønsehuset.

Dette tilbehør kan føjes til et hønsehus i træ, men træhusets strukturelle integritet bliver kompromitteret over tid i elementerne, hvilket gør dem til et mindre end perfekt match. Et hønsehus i plastik designet til at holde hele livet er ikke begrænset til en kort tidsramme for opgraderinger og tilpasning.

Hønsehusets renlighed

Det er vigtigt at rengøre hønsehuset regelmæssigt – uanset materialet. Høns selv lugter ikke, men det gør deres ekskrementer! Hønsehuse, der ikke er rene, tiltrækker fluer og andre skadedyr, der påvirker både dig og din flok, og rummer bakterier, der kan skade din flok.

Hønsehuse i træ skal vaskes, men træ er porøst og svært at rengøre. Affald skal normalt skrabes af med en spartel, hvorefter overfladerne sprøjtes med et hønsesikkert desinfektionsmiddel. Fordi træ absorberer fugt, skal du tillade rigelig tørretid for alle produkter eller vand, der påføres et træhus. Når træhjørnene er tørre, skal de behandles for mider efter hver rengøring med hønsesikker antiparasitære spray eller pulver.

Plast hønsehuse kan grundigt rengøres hurtigt og nemt. Omlets hønsehuse i plast har aftagelige siddepladser og møgbakker, der kan højtryksvaskes sammen med hele interiøret. Ingen antiparasitisk behandling er nødvendig, når et hønsehus i plastik er blevet trykvasket og tørret af.

Rovdyr-resistent

Rovdyr er en fare, som enhver flokopdrætter vil støde på på et tidspunkt. Lydene dine høns laver tiltrækker rovdyr, og det samme gør gnavere, der forsøger at stjæle en snack fra dine hønsefoder-dispensere. Selv i byhaver kan rovdyr som ræve og høge kan angribe dine høns.

Hønsehuse i træ har normalt hardware-stof hæftet rundt om indersiden af ​​eventuelle åbninger. Træet bliver dog svagere, jo længere det er ude i elementerne, så hæfteklammerne skubbes let ud af træet fra en udefrakommende kraft. Hardware-stof eller hønsenet ruster og svækkes med tiden, hvilket gør det tilbøjeligt til at gå i stykker under pres. Nogle træhuse har også overdele, der åbner på hængsler, så du kan få adgang til dine høns eller æg. Problemet er, at rovdyr (især listige dyr som ræve) kan løfte alle ulåste åbninger for selv at få adgang til dine høns.

Omlets hønsehuse i plast har låsedøre, som er svære for rovdyr at åbne. De har også solide, kraftige vægge uden net som kan skubbes ind eller brækkes. Plast er mere modstandsdygtigt over for elementerne, så der er ingen bekymring for vridning eller svækkelse over tid. De forbundne hønsegårde, der fås med alle Omlets hønsegårde, er lavet af svejset trådnet, der er behandlet mod vejr og vind. Dette kraftige net svækkes ikke i elementerne, da panelerne holdes sammen af ​​vores fremragende vejrbestandige klemmer.

Isolering: Ydeevne i ekstremt vejr

Høns trives i mange miljøer, men jo mere hjælp de får til at regulere deres temperaturer, jo bedre klarer de årstiderne. Hedeslag og forfrysninger kan nemt plage høns, der holdes i underisolerede huse. Afhængigt af dit klima vil din største bekymring enten være at sikre, at dine høns ikke har det for varmt om sommeren eller eller for koldt om vinteren.

Træhuse har brug for yderligere lag for at tilbyde tilstrækkelig isolering. Tilføjelse af endnu en væg med isolering imellem kan opnå denne effekt, da det tillader ventilation. Ventilation er nøglen, når du skal holde et hønsehus på en behagelig temperatur og et komfortabelt fugtighedsniveau. For meget ventilation vil lade isoleret luft undslippe, hvilket gør huset for varmt eller for koldt. På den anden side giver for lidt ventilation fugt mulighed for at opbygges, hvilket skaber et fugtigt, indelukket, alt for varmt hus.

Overlegen ventilation og isolering findes i Omlets hønsehuse i plast. De to vægge fanger en luftlomme (den bedste isolator) rundt om huset for at hjælpe med at holde temperaturen på et behageligt niveau. Omhyggeligt placerede ventilationspunkter giver mulighed for, at den helt rigtige mængde luft kan cirkulere, selv når døren er lukket. Dette reducerer fugtighedsniveauet i huset og giver mulighed for frisk luft at cirkulere.

Yderligerebeskyttelse mod ekstremt vejr for dine høns kan tilføjes til Omlet hønsehuse. Denne forberedelse til koldt vejr til høns hjælper dit hønsehus med at holde sig så varmt som muligt om vinteren.

Holdbarhed – hvor længe holder et hønsehus?

Elementerne er ikke venlige over for hønsehuse i træ. Skarpe UV-stråler, drivende regn, kraftig sne og stærk vind forårsager alt sammen kaos på traditionelle hønsehuse. Hønsehuse i træ bevarer deres integritet i de første par sæsoner, men snart vil du bemærke de begyndende stadier af forringelsesprocessen.

Rådnende eller svækket træ, falmet maling og manglende tagdækning er normalt de første elementer i et træhus, der bliver ofre for vejret. Udskiftning af eventuelle svage planker og ommaling eller tilbagetrækning af brædder med vejrbestandig maling er en årlig affære. Tagdækning kan tilføjes igen, men det er en klæbrig og tidskrævende opgave!

Dit valg af hønsehus så det passer til dit budget er vigtigt, så husk på de langsigtede udgifter, som et hønsehus i træ uundgåeligt vil medføre. Et hønsehus i plastik kan koste mere i starten, men vil spare utallige timer og kroner i årenes løb, da det ikke kræver vedligeholdelse.

Derudover, er Omlets hønsehuse robuste.. Faktisk så robuste, at Omlet-kunder har delt historier om, at deres hønsehuse overlevede orkaner, tornadoer, faldende træer – og endda en bjørns fulde vægt! Kraftig plast holder i årevis, og du behøver aldrig at bekymre dig om rådnende eller svækkede dele. Den eneste nødvendige vedligeholdelse på et Omlet hønsehus er regelmæssig rengøring og sikring af, at jorden under huset ikke har forskudt og forårsaget huller eller skæve døre.

Nemt at bygge

At bygge et hønsehus i træ fra bunden er en skræmmende opgave! Som ethvert tømrerarbejde skal det være firkantet, plant og korrekt konstrueret. Alene forsyningslisten vil få dig til at tage adskillige ture til forskellige byggemarkeder! Hvor rart ville det være, hvis alt ankommer i en kasse, og det kun kræver en skruetrækker for at samle det?

Når du beslutter dig for at købe eller bygge et hønsehus er meget afhængig af din erfaring. Hønsehuse (eller andre dyreindhegninger) er ikke et projekt for begyndere! Din floks komfort og sikkerhed afhænger af designet af deres hønsehus.

Heldigvis samles et hønsehus af Omlet hurtigt og let på få timer. Vores trin-for-trin videoer gør monteringen nem og behagelig. Alt du skal bruge er en lige overflade og en skruetrækker. Dine børn kan endda hjælpe til med at bygge et Omlet hønsehus, som vil hjælpe med at inkludere dem i din families flokaktiviteter.

Er et hønsehus i plast eller træ bedst for mig og min flok?

Måske er du allerede ejer af et hønsehus i træ og overvejer at opgradere til et plastikhus. Er det virkelig al balladen værd? Tjek med dine høns for at se! Er dine høns glade i deres træhus?

Medmindre du er omhyggelig med reparationer og vedligeholdelse af et hønsehus i træ, vil dine høns nok blive gladere i et plastikhus. Den øgede sikkerhed, ventilation, isolering og rengøringsvenlighed, som plastikhuse har at tilbyde, gør det meget sjovere at holde høns. Så spørg dig selv: Er du glad for dine høns’ træhus? Hvis svaret er “nej”, så er det tid til at opgradere til plastik!

Omlets hønsehuse i plastik, der er lette at vedligeholde

Omlet har et udvalg af plastik hønsehuse i høj kvalitet for at passe din flok og families behov. Fra den originale Eglu Go til vores hidtil største hønsehus – Eglu Cube, er der et hønsehus for alle.

Grunde til at vælge et hønsehus fra Omlet:

 • Nemt at rengøre, flytte og tilpasse
 • Fremragende sikkerhed, isolering og ventilation
 • Vejrbestandig og rovdyr-resistent
 • Fremragende kundeservice
 • Med 2 års garanti

Se forskellen med Omlet

Vi har opfundet hønsehuse, der bringer glæde til hønseejerskab. At holde høns bør ikke være en sur tjans – det skal være en afslappende og givende hobby. Når du har besluttet dig for et Omlet hønsehus, kan du udforske vores andre produkter, der er designet til at komplementere dit hønsehus, såsom:

Som altid er vores team af eksperter klar til at hjælpe dig med at beslutte, hvilket hus der passer til dig og din flok, og til at støtte hele din rejse som hønseholder.

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *