Omlet bloggen

Adoption af en ældre hund

Ældre Golden Retriever ligger på Omlet hundeseng med støttekant i Morning Meadow-design

Hvis du nogensinde har besøgt et shelter eller hundehjem, har du sandsynligvis set en lang række hunde i forskellige aldre på udkig efter deres evige hjem. Men hvis du leder efter en hundekammerat, der vil give dig masser af kærlighed, mindre vokseværk og en chance for at sætte tempoet ned og nyde livet mere, skal du overveje at adoptere en ældre hund.

At passe en hund uanset alder kræver arbejde og tålmodighed. Og selvom ældre hunde kan kræve lidt mere ansvar end andre adoptivhunde, så lad ikke de grå hår afskrække dig. At adoptere en ældre hund vil redde deres liv, men de belønninger, du får til gengæld, vil være langt større. Lad os se på, hvad du bør overveje, før du adopterer en ældre hund.

I hvilken alder anses en hund for at være gammel?

Når det handler om en hunds alder, betyder det så egentlig noget? Der er mange misforståelser om, hvor gammel en hund er, når den når sine ‘senior’ år, fordi meget af ældningsprocessen er stærkt afhængig af den specifikke hunderace. Mange tror, at en hund teknisk set er en ældre hund, når den når 7-årsalderen på grund af den velkendte 7-til-1 år ratio fra menneske til hund. Med andre ord ville en 7-årig hund svare til en alder af 49 i menneskeår til sammenligning. Men vi tror, at der er mange mennesker i slutningen af 40’erne, der vil hævde, at de ikke er gamle endnu.

For virkelig at prøve at forstå, om en hund er en ældre hund, kan du se på deres gennemsnitsalder i forhold til hunderace og derefter beregne de sidste 25% af dens liv som værende dens seniorår. Så for eksempel, hvis en hunds forventede levetid er 11-12 år, så vil dens seniorår sandsynligvis starte omkring 8 eller 9 år. Husk på, at disse tal alle er gennemsnit, og at alle hunde er forskellige, selv blandt racer, der ligner hinanden.

Hvorfor adoptere en ældre hund?

Det bedre spørgsmål at stille dig selv er hvorfor IKKE adoptere en ældre hund? Hvalpe og yngre hunde er også fantastiske, men med en ældre hund får du nogle ekstra fordele, som virkelig er værd at overveje, når du ønsker at tilføje endnu et pelset medlem til din familie. Her er nogle grunde til, at du bør overveje at adoptere en ældre hund:

  • Allerede pottetrænet: Det ville være svært at finde en ældre hund, der ikke allerede er pottetrænet. Disse hunde har levet et stykke tid og ved, ‘hvordan man gør’ bedre end yngre hunde. Så lige fra starten har du en grundlæggende færdighed færre at skulle lære din nye ven, da den sandsynligvis allerede har mestret det.
  • Dybere forbindelser: Med alderen følger viden om, hvad det vil sige at blive elsket af sin ejer. Ældre hunde har en meget bedre forståelse af dette koncept, og derfor, er de normalt hurtigere til at knytte et stærkt bånd til dig.
  • Roligt temperament: Hvis du leder efter en afslappetr hundekammerat, der hellere vil putte sig på sofaen end at løbe rundt udenfor, så er en ældre hund, måske det rigtige valg for dig. Mens ældre hunde stadig har energi til at løbe og lege, er deres hvalpeår overstået, og de har en tendens til at være mere afslappede og rolige.
  • Anden chance betyder noget: Du kan være sikker på, at ved at adoptere en ældre hund vil du ikke kun blive belønnet med kærlighed og påskønnelse, du vil også have tilfredsstillelsen af ​​at vide, at du gav dem en ny chance. Hver hund fortjener et hjem fyldt med kærlighed og stor omsorg, og ældre hunde bør ikke være nogen undtagelse.

Lær en gammel hund nye tricks

De siger, at du ikke kan lære en gammel hund nye tricks, men sandheden er, at det kan du bestemt godt! Mængden af ​​træning en ældre hund har under bæltet vil variere, men de har næsten alle det grundlæggende dækket. Træning af enhver hund kræver tålmodighed og arbejde, men med en ældre hund vil de sandsynligvis lære nye tricks hurtigere, da de har en tendens til at lære lektioner hurtigere end yngre hunde og hvalpe.

Husk, at ældre hunde har ældre kroppe, så de kan lettere komme til skade, hvis de skal lære nye tricks, der er for udfordrende eller svære. Af den grund skal du sikre dig, at du virkelig ved, hvad du går ind til, før du adopterer en ældre hund. Tag dig tid til at undersøge de specifikke hunderacer og aldre, der passer bedst til din livsstil, før du tager din nye bedste ven med hjem.

Mildhed og tålmodighed er nøglerne til at hjælpe en ældre hund med at finde sig til rette. I mange tilfælde kan disse hunde have tilbragt de sidste par uger, måneder eller endda år på et shelter, så de vil komme ind i dit liv med en vis nervøsitet eller angst. At sikre, at de har en nem overgang til dit hjem, vil kræve tålmodighed og tid til at lade dem vænne sig til deres nye omgivelser og rutiner.

Fornødenheder til seniorhunde

Selvom alle hunderacer er forskellige, ønsker de fleste ældre hunde at bruge resten af ​​deres bedste år på at gøre det, de elsker allermest – at slappe af! Så for at sikre, at din ældre hund har det så behageligt som muligt, er her nogle væsentlige ting, du bør have:

  • En støttende hundeseng: Ligesom madrasser er vigtige for os, når vi bliver ældre, er det samme tilfældet for de senge, som vores hunde sover på. Og det er især tilfældet for ældre hunde. For at give din ældre hund den mest behagelige søvn, har du brug for en støttende memoryskum-madras, der vil give den største komfort for dens led og muskler. Omlets Topology hundeseng, er ikke kun en praktisk og stilfuld seng til din ældre pelsede ven, men den er konstrueret med alsidighed, så du kan tilpasse den specifikt til din hund!
  • Temperaturregulatorer: Ligesom os mennesker har hunde en tendens til at blive mere følsomme over for temperaturer, jo ældre de er. Disse ældre hunde er mere modtagelige for hedeslag og varmeudmattelse, når de bliver ældre. Så sørg for, at de har en måde at køle hurtigt ned, når temperaturerne stiger, ved at give dem en kølemåtte der kan placeres på deres hundeseng eller direkte under deres kroppe for øjeblikkelig lindring. Og for at sørge for, de har det ekstra hyggeligt og varmt om vinteren, skal du sørge for at have masser af bløde hundetæpper, som din hund kan hygge i.
  • Lette rengøringsmuligheder: Alle hunde kan lide at sove, men ældre hunde kan lide at hvile et par timer mere hver dag end yngre hunde. Fordi din ældre hund vil bruge mere tid på at tage en lur, skal du sikre dig, at du har en hundeseng, der er let at rengøre og pleje, for ikke at forstyrre din hunds eftertragtet hviletid. Omlets Topology topmadrasser til hundesenge er en god mulighed, da de kan maskinvaskes og er nemme at rengøre. Hav en ekstra klar ved hånden, så du kan sikre dig, at din hund altid har en frisk seng at putte sig i.

Omlet og ældre hunde

Der er virkelig ingen bedre gave, du kan give til en hund eller dig selv end ved at adoptere. Uanset om du vælger en hvalp eller en ældre hund, er de belønninger, du modtager ved at give disse fantastiske dyr et godt liv, uvurderlige. Hos Omlet er det vores mission at lave produkter, der hjælper med at bringe dig og dine hundekammerater tættere på hinanden. Fra hundesenge, til hundeskåle og alle mulige hundeprodukter, ønsker vi, at de designs, vi skaber, skal være lige så behagelige, støttende og underholdende for din hund, som din forbindelse er med dem.

Ældre labrador ligger på Omlet hundetæppe i lammeskind

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *