Omlet bloggen

Sådan vænner du en ny hvalp til dit hjem

Hvalp, der bruger Omlet Topology hundesenge med quiltet topmadras

Så du har tilføjet en ny hvalp til din familie? Tillykke! At bringe en ny hund ind i dit liv inkluderer alle højdepunkterne med hyggelige hundekram såvel som nedture med gennemtyggede sko! For at hjælpe dig med at gøre denne overgang nem har vi samlet alt, hvad du har brug for at vide om, hvordan du bedst hjælper en hvalp med at finde sig til rette. Fra enkle trin til hvalpeprodukter, har Omlet de råd, du har brug for for at gøre tilpasningsperioden glat for alle.

Hvalpens første 24 timer

At tilføje en hund til din familie er sjovt, men kræver også meget arbejde. Før du tager din nye pelsede ven med hjem for første gang, skal du sørge for, at dit hjem er forberedt og hvalpesikret, og at du har alle de essentielle hvalpeprodukter.

De første 24 timer derhjemme kan være en foruroligende tid for jer begge. Alt er nyt for din hvalp – dine møbler, rummet og endda duftene er alle fremmede for dit nye pelsbundt. Så det er normalt at forvente masser af snusen, hop og endda nogle toiletuheld. På samme måde kan du føle dig lidt urolig ved at have en ny levende, åndende hoppende legekammerat, der løber rundt. Især hvis du aldrig har ejet en hvalp eller hund før.

Selvom den første dag sammen kan føles urolig eller ukendt, så frygt ikke – det er midlertidigt, og I vil begge begynde at føle jer bedre tilpas på ingen tid. Her er et par trin, du kan tage i de første par uger for at gøre hjemkomsten mindre stressende og meget sjovere.

Præsenter din hvalp til dens seng

Ligesom du har dit personlige soveværelse, hvor du sover hver nat, skal du sørge for at udpege et sted i dit hjem, der også er specifikt for din hvalp. Hvis din hvalp har sit eget bestemte sted, kan den føle sig mere komfortabel og tryg, når den finder sig til rette.

Den nemmeste måde at skabe det perfekte hvalpested på er med en hundeseng. Dette vil ikke kun være dens sted, hvor den kan hvile, men den vil snart blive dens sikre havn, hvor den er i ly for forstyrrelser eller distraktioner, der kan få den til at føle sig utilpas.

Omlets tilpasbare Topology hundeseng er den perfekte seng til en ny hvalp, da den ikke kun vil vokse sammen med din hvalp ind i voksenalderen, men du kan tilpasse den til din hunds behov undervejs. Topology er konstrueret med en solid base og en fremragende memoryskum-madras og har et bredt udvalg af topmadrasser, der let lynes af og på sengen. Dette giver dig ikke kun mulighed for at vælge en personlig topmadras fra en række forskellige stoffer og farver, men det gør rengøring af hundesengen let og ligetil.

Hver topmadras er lavet af slidstærke, robuste materialer, så selv de skarpeste nye hvalpetænder ikke kan tygge sig igennem dem. Vores anbefaling til hvalpe er en quiltet topmadras da den bløde, behagelige fornemmelse vil give den uovertruffen komfort, samtidig med at styrken til at modstå en hård bidesession bevares.

Hold antallet af besøgende på et minimum

Når du tager din nye hvalp med hjem, er det svært ikke at invitere din mor, fætter, kusine, nabo og endda din lokale købmand hjem for at se din nuttede søde nye pelsede ven. Men prøv at modstå for mange besøgende i løbet af de første par uger.

Selvom det er vigtigt at socialisere din nye hvalp, kan det faktisk blive overvældende at have for mange besøgende på én gang og forårsage stress. Så når det handler om at møde nye venner, er en langsom og stabil fremgang den bedste tommelfingerregel.

Og når du byder besøgende velkommen i dit hjem, skal du sørge for, at din hvalp har et sikkert sted, den kan trække sig tilbage til for at føle sig sikker, f.eks. dens hundeseng eller endda et hundebur. Intet får en hvalp til at føle sig mere afklaret end komforten i sit eget rum.

Vis din hvalp, hvor den skal gå på toilet

Toilettræning for din hvalp er nemt med disse to enkle trin: start tidligt og vær konsekvent. Uanset om det er indendørs eller udendørs, vil etablering af en toiletrutine tidligt gøre processen meget lettere for jer begge.

Husk, at din hvalp lærer så meget i denne unge alder, så tålmodighed er nøglen til toilettræning. Der vil ske uheld undervejs, men med en regelmæssig tidsplan, der starter den dag, den kommer hjem, vil din hvalp blive toilettrænet på ingen tid.

Lad din hvalp tage det i sit eget tempo

At have en hvalp er lidt som at have et lille barn. Simple øjeblikke med legetid er fyldt med endeløse timers spænding, og det er svært ikke at ønske at engagere sig og lege hele dagen. Men ligesom et lille barn kan al den leg gøre en hvalp træt, og det er enormt vigtigt at vide, hvornår den skal have sin egen plads og ro.

Så sørg for, at hvert familiemedlem er enige i, hvordan processen skal forløbe og at alle ved, hvordan man sætter ordentlige grænser for det nye familiemedlem. Selvom det er spændende at lege med en ny hvalp, er det ikke alle hvalpe, der har lyst til at lege hele tiden. Alle racer er forskellige, og din hvalp vil falde til i sit eget tempo, så længe du giver den den plads og tid, den har brug for til at gøre det.

Tegn på en rastløs hvalp

Forestil dig at blive transporteret til et helt nyt sted, du aldrig har været før, og være omgivet af mennesker og ting, du aldrig har set før. Sådan føles det for en ny hvalp, når du tager den med hjem. Alle de nye lugte og syn kan få en hvalp til at føle sig rastløs, men det er vigtigt at sikre, at der ikke er nogen underliggende årsager, hvis rastløsheden fortsætter. Her er nogle tegn på en rastløs, urolig hvalp:

Går frem og tilbage

Det er helt normalt, at din hvalp hurtigt får set alle rum i dit hjem i løbet af de første par dage, da det er sådan, den lærer sine omgivelser at kende. Men hvis du begynder at lægge mærke til, at din hvalp går frem og tilbage i et bestemt område, kan det være et tegn på, at den er urolig eller endda har lidt hvalpeseparationsangst.

Når du bemærker denne adfærd, så prøv at begrænse din tid væk hjemmefra til hyppige korte udflugter i stedet for lange perioder, hvis det er muligt. Og når du skal være væk i timevis ad gangen, skal du sørge for, at din hund har en behagelig hundeseng eller et rart hundebur hvor den kan føle sig tryg og komfortabel.

Regelmæssigt vågner om natten

I de første par uger ligner hvalpesøvn meget babysøvn – det er sporadisk. Og selvom du kan forvente at være oppe et par gange hver nat til de rutinemæssige toiletpauser, skal du sikre dig, at din hvalp nemt kan falde i søvn igen for at få mere hvile.

Når du begynder at bemærke, at din hund er oppe mere af natten, end den sover, kan det være et tegn på, at den er urolig. For at hjælpe din hvalp med at få sin tiltrængte søvn skal du give den en tilpasbar Topology hundeseng så den kan hvile med komfort, støtte og lethed.

Den puster

I modsætning til mennesker har hunde ikke svedkirtler over hele kroppen. Så for at de kan køle af, puster de ofte som en måde at prøve at køle sig af på, men at puste kan også være en anden måde, du kan se, om din hvalp er urolig.

Hvis du bemærker, at din hvalp puster, så tjek først temperaturen og sørg for, at den ikke bare er varm og har brug for en almindelig afkøling. Nogle gange kan en lur på en kølemåtte til hunde være det, der skal til, for at holde pusten på et minimum.

Tips om hvalpetænder

Hvis du nogensinde har haft din finger i krydsilden af hvalpetænder, ved du alt for godt, hvor skarpe de små hjørnetænder på din hund kan være. Mellem tre og otte måneders-alderen begynder hvalpe at få en ukontrollabel trang til at tygge som en måde at hjælpe med at lindre ubehaget i deres tandkød.

Og selvom tænder er en helt normal del af hvalpetiden, er det også en af hovedårsagerne til, at din hvalp kan føle sig urolig. For nogle hvalpe er udviklingen af tænder smertefuld og forvirrende, og den eneste trøst, de kan få, er at bide og tygge på ting. Så for at hjælpe din hvalp gennem denne foruroligende proces, skal du sørge for, at du har rigeligt med hvalpegodkendt hundelegetøj så din hund kan tygge på andet end dine sko og møbler.

Omlets rolle i at tilvænne din nye hvalp til sit nye hjem

Der er få ting i livet så spændende og sjælsfyldende som at eje en hvalp. Ikke alene etablerer du et bånd med din nye bedste ven helt fra begyndelsen, men du kommer til at opleve alle de vidunderlige hvalpelugte og kram undervejs. Hos Omlet kuraterer vi vores produkter for at pleje og trøste din hund fra hvalpealderen og videre. Med skræddersyede løsninger som Topology hundeseng, vi stræber efter at være din ressource til alt hvad der er relateret til kæledyr. Vi ved, hvad der skal til for at få din hvalp til at vokse op til at blive en sund og glad voksen hund. Så vi laver de produkter, du har brug for, så du kan fokusere på dit vidunderlige forhold til din hvalp.

Hvalp, der bruger Omlet Topology hundesenge med quiltet topmadras 2

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *