Omlet bloggen

Hvorfor tygger Golden Retriever-hvalpe så meget?

Golden Retriever-hvalp på Omlet Topology hundeseng med sorte hårnåleben og quiltet topmadras
Golden Retriever-hvalp på Omlet Topology hundeseng med sorte hårnåleben og quiltet topmadras

Golden Retriever-hvalpe er unægtelig yndige, med deres bløde pels og legende personligheder. Men der er en ting, der kan gøre deres kæledyrsforældre vanvittige: deres tilbøjelighed til at tygge på alt i syne! Fra sko til møbler synes disse små hvalpe at have et umætteligt ønske om at gnave på alt, hvad de kan synke tænderne i. Men hvorfor tygger Golden Retriever-hvalpe så meget? Og er der noget, du kan gøre for at stoppe dem?

Lad os lære Golden Retriever-racen at kende

Sød, loyal, livlig og utrolig god med børn – det er ikke underligt, hvorfor Golden Retrievere er en af de mest populære hunderacer i USA. Men hvad gør denne race så… tja, gylden? Lad os gå tilbage til det 19. århundrede, da de først blev opdrættet for at finde ud af det.

I 1868 var Lord Tweedmouth fra den skotske ejendom Guisachan interesseret i sports- og jagthunde og at finde en, der kunne håndtere det skotske klima og terræn. Efter ikke at kunne finde nogen eksisterende racer, der kunne følge med, besluttede han at skabe sin egen. Ved at avle en Flat-Coated Retriever med en Tweed Water Spaniel, hjalp Lord Toedmouth med at skabe det, vi nu kender som den elskede Golden Retriever.

Som det ses i deres mellemstore til store størrelse og solide, atletiske opbygning, har Golden Retrievere de sportslige og hentende gener i hele deres DNA. Kombiner det med deres høje hundeintellekt og deres ubesværede evne til at lære kommandoer, kan du se, hvorfor Golden Retrievere længe siden har været kendt som den foretrukne hund til jagt.

Men selvom denne sport er blevet tæmmet ud af Golden Retrievere, er instinktet til at fange og bære stadig stærkt hos denne race. Dette er grunden til, at disse hunde, især som hvalpe, kan lide at tage alt i munden.

Tygger alle hvalpe?

Ligesom babyer bruger hvalpe deres mund til at udforske verden omkring dem. Så det er rimeligt at sige, at der er en metode bag galskaben (og ødelæggelsen) af denne naturlige adfærd. Her er nogle af grundene til, at hvalpe tygger.

  • Stresslettelse: Hvalpe bruger især deres mund til at hjælpe med at klare stress, når de er adskilt fra deres mor og kuldkammerater. Og når de kommer hjem med dig, kan de opleve separationsangst som kan fortsætte, når de ser dig forlade huset eller endda bare rummet. Tygning hjælper med at berolige dens angst og er en kilde til komfort.
  • Smertelettelse: Tygning er også en vigtig del af en hvalps begyndervanskeligheder. Når hvalpe vokser, falder deres babytænder ud, og deres voksne tænder vokser frem. Dette kan være en smertefuld proces, og tygning hjælper med at lindre ubehag ved at massere tandkødet og give et udløb for de voksende tænder. Det er ikke ualmindeligt, at hvalpe tygger mere i løbet af denne tid for at søge smertelindring.
  • Motionslettelse: Alle hvalpe kræver masser af motion og stimulering for at holde dem glade og sunde. Når de ikke får nok løbe- og legetid, kan hvalpe blive kede af det og rastløse, og tygning bliver en måde at lindre denne kedsomhed på. Hvis du udbyder masser af hundelegetøj, motion og opmærksomhed kan du virkelig begrænse uønsket tyggeadfærd.
  • Kommunikationslettelse: Hunde taler ikke menneskesprog. Så for at de skal kunne fortælle os noget, må de finde en anden måde at kommunikere på. Hvalpe bruger tygning som en måde at signalere til deres ejere, at de har brug for hjælp, er frustrerede eller bare vil have lidt opmærksomhed. Ved at observere din hvalps kropssprog og tyggevaner kan du bedre forstå, hvad den prøver at kommunikere, så du kan reagere i overensstemmelse hermed.

Heldigvis er tygning overvejende en hvalpeadfærd og bør aftage betydeligt med alderen. Hvis du bemærker, at din ældre hvalp eller teenagehund stadig tygger ting rundt omkring i hjemmet, kan det være tid til at besøge din dyrlæge for at sikre, at der ikke er nogen underliggende årsager.

Hvordan stopper du en Golden Retriever-hvalp i at tygge?

Det korte svar er, at det gør du ikke. Tygning er en naturlig del af hvalpedommen, uanset hunderace. Der er dog måder, du kan omdirigere denne destruktive vane på, så din hvalp kan finde sundere afsætningsmuligheder for dens instinktive adfærd.

  • Masser af tyggelegetøj

Ikke alt byggeri er det samme. Selvom det er naturligt for Golden Retriever-hvalpe at tygge, er det vigtigt at sikre, at de tygger på passende genstande. Du vil ikke have, at dine nye sko, dine yndlingsmøbler eller endnu værre, din hunds egen hundeseng bliver din hvalps nye tyggelegetøj.

En af de bedste ting, du kan gøre, er at give din hvalp masser af passende chew toy muligheder. Se efter legetøj, der er specielt designet til hvalpe, da disse vil være blødere og blidere for deres tænder, der stadig er under udvikling. Du kan også prøve en række forskellige teksturer og former for at se, hvad din hvalp foretrækker. Bedre at gnave på legetøj end i deres hundeseng…

  • Masser af motion

Golden Retriever-hvalpe er smarte hunde, og de har brug for masser af muligheder for at lære og udforske. Så en af de bedste måder, du kan prøve at bremse din Goldens tyggevaner på, er ved at øge dens træningsvaner.

Når du husker, at hvalpe stadig ikke er i stand til at gå tur i timevis, når de er unge, kan du stadig holde dem aktive med korte gåture rundt i kvarteret, energisk leg eller endda bare en tur rundt i haven for at snuse rundt, for at få mental stimulering. Når det handler om hvalpe og at tygge, er det bedst at huske, at en træt hvalp er en glad hvalp. Og trætte hvalpe er mere tilbøjelige til at sove i deres seng i stedet for at tygge i den.

  • Masser af tålmodighed

Det er vigtigt at huske, at Golden Retriever-hvalpe stadig lærer og udforsker verden omkring dem. De er ikke destruktive med vilje eller forsøger at være vanskelige. I stedet forsøger de simpelthen at forstå deres omgivelser og finde deres plads i verden. Ved at give masser af kærlighed, tålmodighed og træning kan du hjælpe din Golden Retriever-hvalp med at lære passende tyggeadfærd og blive et lykkeligt, sundt og velopdragent medlem af din familie.

Den bedste seng til en Golden Retriever-hvalp

Når det handler om at vælge den perfekte hundeseng til din perfekte Golden Retriever-hvalp er der et par vigtige faktorer at overveje. Først og fremmest størrelsen. Hvalpe vokser… hurtigt. Så du skal gå efter en hundeseng, der er stor nok til at rumme dens voksende krop og give den nok komfort til at strække sig ud, også når den bliver større og ældre.

Men endnu vigtigere end størrelse er hundesengens holdbarhedsfaktor. Nævnte vi, at Golden Retriever-hvalpe kan lide at tygge? Og det inkluderer deres hundesenge! Så den bedste hundeseng til en Golden-hvalp er en, der er lavet af materialer af høj kvalitet, der ikke kun er i stand til at modstå konstant tygning, men også er let at rengøre.

Omlets Topology hundeseng er en premium hundeseng, der med sikkerhed kan levere alle din Golden Retriever-hvalps behov. Vi anbefaler den quiltede topmadras, som ikke kun er holdbar, men superkomfortabel, maskinvaskbar og som garanteret kan klare hvalpetænder.

Omlet og din Golden Retriever -hvalp

Hos Omlet mener vi, at hvalpedom er en af de bedste perioder, du kan gennemleve. Ja, det har nogle udfordringer og frustrationer, men den kærlighed og lykke du får til gengæld, er uovertruffen. Som idémagere og forløbere i kæledyrsproduktindustrien har vi løftet vores ekspertise til det næste niveau og designet hundelegetøj, dog beds og alle andre hundeprodukter du har brug for, for at holde din Golden Retriever-hvalp glad og sund.

Golden Retriever-hvalp ligger ned med et øje lukket

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *