Omlet bloggen

Er automatiske døre til hønsehuset rovdyr-resistente?

Hønseholder bruger kontrollen til Omlets automatiske dør til hønsehuset

Har du tænkt på at styrke din floks opsætning og tænkt om automatiske døre til hønsehuse virkelig er rovdyr-resistente? Det korte svar er ja, men ikke alle automatiske hønsedøre er lige gode. Tilføjelse af en elektronisk dør til hønsehuset kan hjælpe med at undgå rovdyr, hvis man vælger den rigtige. Vi vil fremhæve forskellen mellem de automatiske døre til hønsehuse, og hvorfor de gør en forskel for at beskytte din flok fra uønskede gæster.

Why your chicken coop needs an automatic door

Automatiske døre til hønsehuset giver et ekstra lag af sikkerhed mellem din flok og hønserovdyr som vil prøve at bryde ind i dit hønsehus. Dørene kan programmeres til at lukke din flok ind om aftenen, selv mens du er væk. Om morgenen kan din automatiske dør til hønsehuset lukke hønsene ud, så du ikke behøver at stå så tidligt op som din flok. Andre fordele ved en automatisk hønsedør omfatter:

 • Bedre hønsehusisolering
 • Automatisering af din floks tidsplan
 • Øget hønsehus-sikkerhed for at forhindre utilsigtede døråbninger

Teknologien har gennemsyret hønseverdenen, hvilket gør det mere let og praktisk end nogensinde at tage sig af sine høns. Automatiske døre til hønsehuset er det første skridt i retning af at skabe en smart hønsedør, der giver dig mere frihed og giver mere sikkerhed til din flok. Men at vælge den rette automatiske hønsedør er vigtigt.

Hvad gør en automatisk dør til hønsehuset rovdyr-resistent?

Automatiske døre til hønsehuset betragtes som rovdyr-resistente, fordi de har en motoriseret åbnings- og lukningsmetode, der gør dit hønsehus eller din hønsetraktor mere sikker. Når den er lukket, holder gearene, der bevæger døren, den lukket, og gør det sværere at åbne den udefra. Gode automatiske døre til hønsehuse bør skabe en forsegling, når de er lukket, hvilket også forbedrer hønsehusets isolering.

De fleste automatiske døre til hønsehuse åbner vertikalt. Dette kan skabe to hovedproblemer:

 1. Døre, der åbner vertikalt, kan relativt let blive skubbet op af rovdyr. De bruger deres poter og kløer til at lave et hul i bunden af døren, og så kan de skubbe døren op og snige sig igennem.
 2. En fejl i hønsehusdør kan få døren til at falde ned på en af dine høner og skade dem alvorligt.

En horisontal lukning af hønsehuse er meget sikrere for dine høns. Det er sværere for rovdyr at komme ind, og da de ikke er afhængige af tyngdekraft eller trisser, vil de ikke falde ned i hovedet på dine høns.

En brun høne, der kigger ind i dens sikre hønsehus med Autodoor af Omlet

Omlets rovdyr-resistente Autodoor til hønsehuse

Omlets automatisk dør til hønsehuset (også kaldt “Autodoor”), er designet til at give hønseholdere mere frihed og ro i sindet. Autodoor lukker høner ind om aftenen, selv når deres ejere ikke er hjemme – og sikrer, at dine høns er i sikkerhed fra rovdyr.

Den automatiske dørs universelle størrelse gør det muligt at forbinde den til hønsehuse eller hønsegårde. Dette meget alsidige design giver mulighed for, at Autodoor kan installeres på næsten alle opsætninger. Montér den på en eksisterende løbegård, et hønsehus af træ, eller på en af Omlets hønsegårde, ved at vælge mellem de forskellige installationssæt. Autodoor kan også integreres problemfrit med Eglu Cube, uden at behøve at fjerne den eksisterende dør.

Autodoor er lavet af tunge materialer, der er designet til at vare et helt liv, og de åbnes med en horisontal spolemekanisme. Når den er lukket, holder den automatiske dør dine høns inde i deres hjem, sikkert fra både rovdyr og vejret.

Programmer den automatiske dør med enten en tidsplan baseret på lys eller en bestemt tid. De fleste hønserovdyr er mest aktive i skumringen og kort før daggry. Omlets Autordoor kan holde dine høns sikkert lukket inde i deres hønsehus indtil det ønskede tidspunkt er nået.

Almindelige rovdyr, der er farlige over for høns

Afhængig af hvor du bor, er nogle af de mest almindelige hønserovdyr:

 • Vaskebjørne
 • Ræve
 • Ulve
 • Nabolagets hunde og katte
 • Slanger
 • Rovfugle

De mest udbredte og berygtede hønserovdyr er vaskebjørne. Selvom de er sjældne i Danmark, kan de forekomme, og de er nogle af de mest hårdnakkede rovdyr, der findes. Omlet tager dem (og andre) rovdyr i betragtning, når vi designer vores hønsehuse, løbegårde og automatiske døre.

Alle vores hønsegårde har anti-tunnel paneler for at forhindre rovdyr i at grave sig ind. Og de nedre paneler af Eglu Cubes forbundne løbegård har en strammere net for at forhindre vaskebjørne i at komme igennem. Og en nyhed i foråret 2023 er vores håndtag med t-låsning, der gør Omlets Eglu Cube endnu mere resistent over for vaskebjørne og andre rovdyr.

Kombineret med Autodoor er Eglu Cube og dets forbundne løbegård det bedste sted, når man skaber et rovdyr-resistent hønsehus og skal sikre, at ens høns er så sikre som muligt mod rovdyr.

4 ekstra måder at beskytte din flok på mod rovdyr

Ud over at have en ‘dørmand’ til dit hønsehus til at lukke dine høner ind om aftenen, kan du tage forholdsregler for at holde rovdyr på afstand. Sørg for at have et stærkt hønsehus og en robust løbegård til at huse din flok. Yderligere overvejelser, der kan hjælpe med at gøre din hønseopsætning rovdyr-resistent:

 • Installér bevægelseslys i nærheden af dine høns for at skræmme dyr, der nærmer sig dyrene.
 • Fjern eventuelle rester fra hønsefoder for at undgå at tiltrække gnavere, der yderligere kan tiltrække rovdyr.
 • Opbevar hønsefoder i lufttætte beholdere
 • Vikl hardware-klude omkring den nederste meter af dine høns’ løbegård

Beskyt din flok med Omlet

Omlets hønsetraktorer og store hønsehuse kan blive forstærket med Omlets Autodoor for at gøre dem mere rovdyr-resistente. Alle vores huse til høner er designet med sikkerhed og funktionalitet i tankerne. Hav fred i sindet, mens du sover, velvidende at Autodoor tager sig af din flok hele døgnet.

Hønseholder, der trykker på kontrollen i Omlets automatiske dør til hønsehuset

This entry was posted in Hønsehuse


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *