Omlet bloggen

10 grunde til at undgå hønsehuse af træ

Aracuna-høne i hønsehus af træ

Hønsehuse af træ har historisk set været den mest almindelige type hønsehuse, men der er flere grunde til at undgå hønsehuse af træ. Mange træsorter er billige og hjælper med at sænke omkostningerne ved et hønsehus. Men lavere omkostninger betyder også lavere kvalitet. Over tid skal disse billigt fremstillede hønsehuse udskiftes, hvilket igen koster dig flere penge gennem årene. Heldigvis er der et alternativ til vakkelvorne, billige hønsehuse, der er svære at vedligeholde. Bliv ikke fanget i den onde cirkel med at udskifte slidte hønsehuse af træ. Invester i stedet i et hønsehus af plastik, der er bygget til at holde hele livet.

10 grunde til at undgå hønsehuse af træ

Vi har skitseret de mest almindelige problemer, når det handler om hønsehuse af træ. Og når man sammenligner med plastik, er der en klar vinder.

1. Hønsehuse af træ rådner

Ikke alle hønsehuse er skabt til at holde. Hønsehuse af træ er måske billigere at købe i første omgang, men vil i sidste ende rådne. Træ er et naturligt materiale, der er underlagt elementerne. Hønsehuse af plastik vil aldrig rådne og ikke nedbrydes som hønsehuse af træ blive. Omlets hønsehuse er designet til at holde hele livet.

2. Hønsehuse af træ er svære at rengøre

Har du nogensinde skrabet indersiden af et hønsehus af træ med en spartel eller anden fladkantet rengøringsenhed? Hvis du har det, vil du sandsynligvis ikke glemme det så let! Og hvis du ikke har — vil du gerne spare dig selv for oplevelsen. Det er en meget vanskelig opgave at fjerne fuglemøg og at rengøre et hønsehus af træ grundigt. Træ vil rådne hurtigere, hvis det rengøres med en højtryksrenser, og det tager timer at tørre efter at være blevet vådt.

Omlets hønsehuse af plastik er utroligt nemme at rengøre. Alle indvendige stykker kan fjernes for at foretage en nem rengøring, og hele hønsehuset er designet til at blive vasket eller tørret. Få et funklende rent hønsehus på få minutter med meget lidt tørretid.

3. Hønsehuse af træ er dyre at reparere

Hønsehuse af træ begynder at forringes, så snart de udsættes for elementerne. Deres tag skal have udskiftet tagplader og rådne eller skæve brædder. Hønsenet eller klæder løsnes fra klemmer forankret i spinkelt træ og skal fornyes. A lot of routine maintenance goes into keeping a wooden chicken coop structurally sound.

En masse rutinemæssig vedligeholdelse går på at holde strukturen på et hønsehus af træ sundt. Omlets hønsehuse af plastik er nemme at samle, og behøver ikke reservedele.

4. Hønsehuse af træ er ikke rovdysikrede

Rovdyr er noget, som alle flokholdere vil støde på på et tidspunkt. En af de mest snedige af disse rovdyr er vasketjørne, selvom de er relativt sjældne i Danmark. Hønsehuse af træ er ingen match for de listige metoder som disse maskerede banditter udøver. Vaskebjørne er berygtede for at nå gennem åbninger og gnave eller skubbe sig ind i hønsehuse og løbegårde.

Mens træ svækkes over tid, vil hønsehuse af træ holde gennem årene — hvilket gør dem meget mere modstandsdygtige. Især vaskebjørne vil udnytte eventuelle svage punkter i dit hønsehus eller din løbegård, så den bedste måde at gøre dit hønsehus resistent overfor vaskebjørne, og andre rovdyr på, er, at investere i en stærk struktur.

Tilføj endnu et lag af sikkerhed til dine høns’ hjem med en automatisk dør til hønsehuset. Omlets Autodoor åbner og lukker sig ved en vandret spiralmekanisme, som er ekstremt vanskelig for rovdyr at lirke op. Og, med lys- og tidsindstillingerne, lukkes din flok sikkert ind hver aften, før rovdyr er mest aktive.

Omlets Autodoor er designet til at integrere problemfrit med Eglu Cube hønsehuset, men kan også tilføjes til enhver hønsegård, med et af vores forbindelsessæt.

5. Hønsehuse af træ er ikke vandtætte

Træ er porøst og bliver gennemvædet, når det regner. Dette fører ikke kun til forrådnelse, men det skaber også ynglepladser for skimmel og mug. Sporer fra disse svampe kan skabe åndedrætsproblemer for din flok og skabe meget ubehagelige levevilkår.

Omlets hønsehuse er vandtætte og vil ikke mugne eller rådne som følge af regn. Og yderligere, vil vejrbeskyttelse holde din flok tør på regnfulde dage i deres løbegård. Høns kan nyde regnfulde dage når de er overdækket og har et tørt hønsehus at sidde i.

6. Hønsehuse af træ er ikke isolerede

Et af de største problemer med hønsehuse af træ er deres manglende isolering. Utætte hønsehuse kan være dødbringende under vinterstorme, og brændende varme i sommersolen. Uden isolering vil dine høns’ hustemperaturer svinge vildt sammen med vejret.

Omlet bruger isoleringsmetoder med to vægge i vores hønsehuse for at sikre ultimativ komfort. Vores sortiment af Eglu hønsehuse hjælper med at holde dine høns kølige om sommeren og varme om vinteren.

7. Hønsehuse af træ har en kort levetid

Det lyder dyrt at udskifte af dine høns’ hønsehus hver 2-3 år, ikke? Men det er præcis, hvad du skal med hønsehuse af træ. De bedste hønsehuse er designet til at holde hele livet, og kan vokse med dig og din flok.

Omlets hønsehuse holder ikke bare længe, men har forbundne løbegårde, der kan udvides med op til 4 meter. De integreres også problemfrit med vores robuste walk-in hønsegårde, som kan forlænges i det uendelige.

8. Hønsehuse af træ lader mider trives

Mider er et mareridt for både høns og hønseholdere. De får din flok til at føle sig elendige tilpas og er svære at udrydde, da de trives i fugtige, mørke sprækker. Mider er lettere at forebygge end at behandle, og en af de bedste måder at undgå mider på, er at skabe et ugæstfrit miljø for dem.

Undgå mider ved at investere i et hønsehus af plastik. Regelmæssig trykvask eller skylninger forhindrer tilstedeværelsen af disse parasitter og giver din flok et meget mere hygiejnisk miljø.

9. Hønsehuse af træ er svære at flytte

Det kan føles endeligt, når du stiller et hønsehus af træ op. Når det er rejst, kan et træhus ikke flyttes så let. Uanset om det er forrådnelse eller den ekstra vægt fra at blive regnet på, er hønsehuse af træ ikke beregnet til at blive flyttet.

Nogle hønsehuse af træ hævder at være hønsetraktorer (flytbare hønsehuse), men på grund af deres forringelse fra elementerne bliver de stadig vanskeligere at flytte med tiden.

Vores flytbare hønsehuse er designet til at blive flyttet så ofte du ønsker, og kan flyttes med lethed af kun én person. Alle vores hønsehuse kan have hjul og håndtag tilføjet for at gøre flytningen til en leg. Deres strukturelle integritet kan klare elementerne, så du behøver aldrig bekymre dig om, at de falder fra hinanden.

10. Hønsehuse af træ er spinkle

Hønsehuse af træ passer ikke til vilde vejrbegivenheder eller store rovdyr. Under storme kan tage blæses af og brædder løsnes af hård vind og regn. Store rovdyr kan nemt bryde gennem hønsenet eller grave sig ind under løbegården.

Omlets Eglu Cube hønsehus er stærkt nok til at modstå orkaner, angreb fra rovdyr og faldende træer. Og alle vores hønsehuse er lavet af robuste, svejsede paneler med anti-tunnel paneler for at forhindre rovdyr i at grave sig ind i dine høns’ rum.

Omlets Eglu Cube hønsehus

Vinderen er klar: Eglu Cube hønsehuset, eksklusivt designet af Omlet. Men tag ikke bare vores ord for det – se, hvorfor tusindvis af hønseholdere over hele kloden stoler på Eglu Cube til deres flokke. Når du vælger Eglu Cube, investerer du i det eneste hønsehus du nogensinde får brug for at købe.

Omlets hønsehuse af plastik

Som alle Omlet hønsehuse, er Eglu Cube designet til at overleve og overgå hønsehuse af træ. Med tilføjelsen af en automatisk dør, vil din Eglu Cube være uovervindelig – den afskrækker vedholdende rovdyr, parasitter og farlige vejrforhold. Invester i din floks fremtid, når du vælger en Eglu Cube, og så skal du ikke bekymre dig om at skulle reparere eller udskifte dit hønsehus.

Mand står foran Omlet Eglu Cube hønsehus med løbegård

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *