Omlet bloggen

At holde kaniner for begyndere

Mand og pige udenfor med kanin, der bruger Omlet tunnelsystem til kaniner

Som en begynder, der vil holde kaniner behøver det ikke at være skræmmende. Faktisk er disse blide dyr perfekte til førstegangsejere af kæledyr på grund af deres relativt nemme plejeniveau. Med den rigtige kaninopsætning og research vil du blive knyttet til din kanin på ingen tid.

Hvilken kaninrace?

Der findes mange kaninracer som kan holdes som kæledyr. De varierer meget i udseende, størrelse og temperament. Nogle kræver mere vedligeholdelse end andre, mest på grund af deres lange pels og varme- eller kuldetolerance.

For eksempel har, Lion Heads lang pels, der har behov for regelmæssig børstning for at forhindre dannelse af måtter. De er heller ikke så varmetolerante som andre racer på grund af deres overskydende hår. På den anden side er racer som Californian meget varmetolerante og har korte hårfrakker, der ikke kræver pleje.

Kaniner kan have oprejste eller “slyngede” (lange) ører. Deres ørers anatomi påvirker dem ikke meget, undtagen hos racer som English Lops, da de er kendt for deres meget lange ører. Disse store, langørede kaniner kan være mere tilbøjelige til at træde på deres ører i indhegninger, der er for små til dem.

De racer, der anses for at være bedst for begyndere i kaninholderi omfatter:

 • Mini Rex
 • Holland Lop
 • Harlequin
 • Lion Head (så længe de bliver børstet regelmæssigt)

Typen og alderen på den kanin, du vælger, er i høj grad et spørgsmål om personlig præference. De fleste racer har de samme grundlæggende plejebehov, men sørg for at undersøge de racer, du overvejer, grundigt, før du træffer en endelig beslutning.

Du skal også beslutte, om du vil starte med en ung kanin eller en voksen. Kaniner i alle aldre skal håndteres regelmæssigt for at knytte bånd til deres nye ejere, men unge kaniner kan knytte dette bånd hurtigere end voksne kaniner, der har haft tidligere ejere. Som andre kæledyr har kaniner deres egne individuelle personligheder, som måske ikke er tydelige med det samme. Giv din kanin tid til at vænne sig til dens nye hjem, og så vil du snart se dens personlighed skinne igennem.

Hvor mange kaniner skal jeg have?

Kaniner er sociale dyr, der trives af at knytte bånd til hinanden. Det anbefales altid at holde mindst to kaniner sammen for at undgå en ensom kanin. I naturen lever kaniner i store grupper kaldet “kolonier”, og alle lever sammen i et netværk af tunneler og huler kaldet en “warren”. Kolonier kan bestå af blot to eller tre kaniner eller snesevis.

Tamkaniner deler mange af de samme egenskaber som vilde kaniner, så behovet for kammeratskab stikker dybt. Beslut, hvor mange kaniner du vil holde sammen, hvilket vil afgøre, hvor meget plads de skal bruge for at have det komfortabelt. For at undgå utilsigtede kuld, skal du kun holde kastrerede hanner med hunner, eller kun holde hunner. Hvis du planlægger at beholde mere end én han, bør de begge/alle kastreres for at forhindre territorial opførsel.

Din nye kanins hjem

Omlet har skabt det perfekte hjem til kæledyrskaniner. Vores Eglu Go kaninhus i plastik er designet til at opfylde alle dine kaniner behov, såvel som dine. Vores design, der er let at rengøre, holder dine kaniner friske og rene og gør pleje af dine kaniner nemmere end nogensinde.

Vores kaninhuse i plast har revolutioneret kaninholderi. Dagene med rådnende, mugne, ildelugtende kaninhuse i træ er forbi. Med et Eglu kaninhus behøver du aldrig at bekymre dig om at bevare det ideelle miljø for dine kaniner.

Siden kaniner har brug for så meget plads som muligt for at holde sig i form og aktive, har vi fundet flere løsninger, der er befordrende for ethvert udendørsområde. Eglu kaninhusets forbundne løbegård kan forlænges med op til 7,2 m, eller din kanin kan udforske nye områder af din have med en udendørs løbegård til kaniner. Placer din kanins hus inde i en af ​​disse kaningårde, eller forbind løbegården til den sekundære løbegård med vores enestående Zippi tunnelsystem til kaniner. Designet til at efterligne tunneler og huler i naturen, så dine kaniner kan have deres egen baghave for at holde dem trygge og glade hele året rundt.

Alle vores kaninprodukter er modstandsdygtige over for rovdyr og har valgfrit anti-tunnel gulvnet for at forhindre dine kaniner i at grave sig ud. Valgfrie håndtag og hjul kan også tilføjes til dine kaniners hus for at flytte dem rundt til friske græspletter eller skyggefulde områder i din have.

Ny kanintjekliste

Alle kaniner har brug for den samme grundlæggende pleje og forsyninger. For at fuldende din nye kanintjekliste, skal du sørge for at have følgende:

 • et kaninhus af høj kvalitet for at holde din kanin tryg og komfortabel.
 • Foder af høj kvalitet, ideelt set kugler bestående hovedsageligt af timotejhø
 • Fritvalgt timotejhø
 • Frisk vand tilgængeligt til enhver tid
 • Tyggelegetøj til at trimme deres stadigt voksende tænder
 • En god dyrlæge, der er fortrolig med kaniner

Kaniner trives bedst, når deres liv bliver beriget. Vores udendørs kaningårde kombineret med Zippi kanintunneller vil hjælpe med at holde dine kanines sind og kroppe aktive. Tilføj vejrbeskyttelse til dine kaniners løbegård, så de kan nyde tiden de tilbringer ude af deres hus – i både regn og solskin.

Kaninejer ser på kanin på Omlet Zippi platform i udendørs kaninløbegård

3 tips til begyndere i kaninpasning

Er du spændt på at komme i gang med din kaninholderrejse?Se de bedste tips til at sikre succes fra starten nedenfor.

Lav kaninresearch

Inden du bringer din kanin med hjem, bør du researche de racer, du er interesseret i at holde samt deres indhegning og kostbehov. Nogle racer kræver mere plads end andre, mens nogle racer har forskellige proteinkrav i deres kost. Det anbefales altid at finde dine kaniner gennem en velrenommeret opdrætter. Opdrættere er fremragende ressourcer for førstegangs kaninholdere og kan hjælpe dig med information om den race, du har valgt.

Etabler en kaninrutine

Din rutine med dine kaniner vil være unik for dig som ejer, men en realistisk tidsplan bør se nogenlunde således ud:

Morgen:

 • Fyld madskål med kugler
 • Genopfyld høfoderautomat
 • Genopfrisk vandflaske

Eftermiddag:

 • Legetid
 • Genopfyld vand efter behov

Aften:

 • Vask kaninhus og forny bundmateriale

Hvis din kanin har en lang pels, der trænger til pleje, skal du bruge tid på at børste den et par gange hver uge.Tjek dine kaniners tånegle hver måned for at se, om de har brug for en trimning. Husk på, at kaniner, der har adgang til frisk jord, vil slide deres negle hurtigere ned gennem leg og gravning end dem, der holdes i trådbure. Hvis din kanin har brug for en negleklipklipning , skal du være sikker på, at du er tryg ved at gøre det alene. Ellers kan din dyrlæge klippe din kanins negle mod et beskedent gebyr.

Knyt bånd med din kanin

For at få det bedste forhold til din kanin, skal du bruge tid sammen med den hver dag. Når du har lært den at kende, vil du være i stand til at forstå din kaninens kropssprog. Håndter dine kaniner ofte for at gøre dem godt tilpas med dig, og byd på godbidder for at opmuntre til den ønskede adfærd. Friske frugter og grøntsager er gode belønninger for træning, såvel som nærende tilføjelser til din kanins kost. Server dem i en Caddi godbidsdispenser for at holde din kanin beskæftiget i dit fravær.

Tal med dine kaniner hver gang du interagerer med dem for at vænne dem til din stemme. Din kanin kan være nervøs de første par dage i dens nye hjem, men med tålmodighed og omsorg vil du vinde dens tillid. Glade kaniner har rene, sikre huse, en velafbalanceret kost og masser af plads at løbe rundt i. Og som enhver kaninpasser vil fortælle dig, er en glad kanin en fornøjelse at være i nærheden af.

Omlet og din rejse som kaninholder

Omlets kaninprodukter er designet til at holde kaniner og deres ejere glade – uanset hvor de er på deres rejse sammen. Fra garvede kaninejere til nybegyndere, vil vores kaninhuse, Zippi tunnelsystemer, og udendørs kaningårde bringe glæde til både kaniner og deres mennesker. Du kan være rolig velvidende, at dine kaniner lever deres bedste liv i deres Omlet-opsætning, og nyde at være kaninholder med vores kaninprodukter, der er nemme at rengøre og ikke skal vedligeholdes.

Kaninejer rengører Omlet Go kaninhus

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *