Omlet bloggen

Sikkerhed for marsvin om sommeren

Marsvin om sommeren spiser frugt fra dens Caddi godbidsdispenser til marsvin

Sikkerhed for marsvin om sommeren er en vigtig opgave for at holde marsvin sunde og glade i de varmere måneder. Ligesom os kan vores marsvin nyde årstiden, så længe de er i stand til at være afkølede, hydrerede og komfortable. Omlet gør det muligt for dine marsvin at kunne klare varmen og nyde sommeren i fulde drag.

Nyder marsvin sommeren?

Som mange kæledyr er marsvin tilpasningsdygtige og kan nyde det varmere vejr, så længe:

 • Dine marsvin er vant til at blive anbragt udendørs i flere timer om dagen
 • De har masser af vand og skygge
 • Du kan tjekke om de har det okay hveranden time i løbet af dagen

Marsvin, der bor i et klimakontrolleret miljø, kan opleve chok fra den pludselige temperaturændring, hvis de bringes udenfor i løbet af dagens varme timer. Hvis du planlægger at tage dit marsvin, der er vant til at være indenfor, udenfor, så skal du sørge for at vænne den til de højere temperaturer gradvist, startende på det køligste tidspunkt på dagen.

Marsvin kan leve udendørs året rundt, hvis de er anbragt i et velventileret og isoleret marsvinehus. Omlets Eglu Go marsvinehus er designet til at sørge for at marsvin har det behageligt i alle vejrforhold. Den unikke dobbeltvægsisolering hjælper med at regulere den indvendige temperatur, mens den afleder ekstern varme.

Tegn på, at dine marsvin har det for varmt

At genkende tegnene på varmestress hos dine marsvin er afgørende for at forhindre dem i at få hedeslag. Hold godt øje med både dine marsvin og termometeret for at sikre, at de ikke får det for varmt udenfor.

Hold øje med hedeslag hos marsvin

Det skal bemærkes, at selv marsvin, der bor udenfor, bør overvåges nøje, når vejret bliver varmt. Pludselige temperaturstigninger eller langvarige temperaturer over 26 grader kan forårsage varmestress hos marsvin, hvilket kan føre til hedeslag. Når marsvin først begynder at opleve hedeslag, er det meget svært at omstøde dette. Ikke alle marsvin vil opleve varmestress ved disse temperaturer, men det er vigtigt at holde godt øje med dem uanset.

Hedestress vs. hedeslag hos marsvin

Hedestress, eller hedeslag, er begyndelsen på et ​​hedeslag. Varmestress opstår, når dit marsvins indre temperatur stiger over deres normale temperatur på 39 grader. Marsvin, der oplever varmestress, kan virke sløve med tungere vejrtrækning end normalt. Symptomer kan opstå pludseligt eller komme gradvist, men et marsvin, der oplever varmeudmattelse, kan hurtigt udvikle hedeslag. Ethvert marsvin, der er overophedet, skal bringes ind i et køligere sted, indtil de fungerer normalt igen.

Symptomer på hedeslag hos marsvin

Når et marsvin er gået fra hedestress til hedeslag, kan deres symptomer hurtigt blive alvorlige. Symptomer på hedeslag hos marsvin omfatter:

 • Liggende – især strakt ud på deres sider
 • Tung vejrtrækning eller åndedræt med åben mund
 • Dehydrering
 • Sløvhed
 • Anfald

Hvis du ser dit marsvin vise nogen af ​​disse symptomer, skal du straks bringe dem indenfor. Undgå at køle dit marsvin ned for hurtigt – da det kan få deres kroppe til at gå i chok. Stil dem foran en ventilator, og giv dem vand, hvis de er i stand til at drikke. Brug vand ved stuetemperatur til at afkøle dem, aldrig iskoldt vand. Put klude gennemvædet i vand på dine marsvin for at hjælpe med at afkøle dem gradvist, og skift dem ud med få minutters mellemrum.

Ring til din dyrlæge med det samme, hvis dit marsvin ikke bliver frisk inden for et par minutter efter at være kommet indenfor. Nogle gange kan hedeslag ikke omstødes, selv af en dyrlæge, så tiden er af afgørende betydning. For en sikkerheds skyld kan du stadig kontakte din dyrlæge for at diskutere de næste trin, og om hændelsen forventes at forårsage varig skade, selvom dit marsvin bliver friskt og fungerer normalt efter et stykke tid indenfor.

Hvilke marsvin kan få det for varmt?

Forskellige marsvin har forskellige pelslængder og teksturer. Langhårede eller tykpelsede marsvin kæmper mest i varmt vejr. Disse racer inkluderer:

  • Peruvian
  • Sheltie
 • Merino
 • Alpaca

På grund af deres overskydende hår har de sværere ved at mærke de kølende virkninger af en brise eller tåge. De kræver også ekstra pleje for at holde deres pels i “fungerende” stand. Et marsvins pels fungerer som naturlig isolering og holder varme og kulde væk fra huden. Hvis et marsvins hår bliver sammenfiltret, mister de den isolerende effekt.

En anden race man skal passe ekstra godt på er Skinny Pigs, da de ikke har hår – hvilket betyder, at de ikke har nogen indbygget isolering til at bekæmpe varmen. Selvom det kan virke som om, de ville være gode kandidater til varmt vejr, er de faktisk mere følsomme over for temperaturer end deres fuldt behårede modstykker.

3 tips til at holde marsvin afkølede om sommeren

Udover et ventileret og velisoleret hus er der andre måder at holde dine marsvin afkølede i sommermånederne på. Hjælp dine marsvin med at have en vellykket sommer med disse tips og tricks.

1. Skab skygge

Dine marsvins udendørs løbegård er et fantastisk sted at skabe skyggefulde steder, hvor de kan slappe af i varmere vejr. Zippi platforme til marsvin giver ikke kun dine marsvin mere plads i løbegården, men giver også et skyggefuldt sted at trække sig tilbage til, når solen er fremme. Zippi shelters til marsvin kan placeres overalt i hele løbegården for også at give et skjulested for UV-stråler. Og med vejrbeskyttelse til løbegårde til marsvin kan du skabe store skyggefulde områder, hvor dine marsvin kan køle ned.

Tilføj valgfrie hjul og håndtag til dit Eglu Go marsvinehus for let at flytte dem til et mere skyggefuldt sted i haven. Med friheden til at bevæge sig med lethed kan du nemt flytte dine marsvin lige så ofte som solen bevæger sig.

2. Byd på frosne godbidder

Hvem nyder ikke en god frossen godbid på en varm sommerdag? Smid nogle marsvinevenlige fødevarer i fryseren, som du kan give til dine marsvin i varmere vejr. Fyld en Caddi godbidsdispenser til marsvin med de nedkølede godbidder for at reducere spild og hjælpe dem med at holde længere. Caddi godbidsdispenseren hænger nemt fra enhver Omlet løbegård eller anden opsætning og kan justeres for at hjælpe marsvin med at nå deres frosne godbidder.

Du kan også fryse vandflasker, som kan placeres i løbegården eller marsvinehuset. Placer de frosne flasker på siderne et sted, hvor de ikke vil rulle og forvolde potentiel skade på dine marsvin. Byd 1-2 flasker pr. marsvin, og se dem hygge sig med disse kølebeholdere.

3. Brug lidt tid indendørs

Når det er ekstra varmt kan det være bedst at tage dine marsvin indendørs, når det er varmest udenfor. Du kan skabe et trygt rum for dem indenfor med en Zippi legegård til marsvin så de kan nyde det klimakontrollerede miljø uden problemer. Marsvins ideelle temperaturer er cirka mellem 18-23 grader. Hvis du planlægger at bringe dit marsvin udenfor, så sørg for ikke at holde dem indendørs i mere end et par timer. Det bedste tidspunkt at bringe dem indenfor på, er det varmeste tidspunkt på dagen – normalt omkring 15.00-16.00 indtil solnedgang. Når solen går ned, og udendørstemperaturerne begynder at falde, vil det være sikkert at bringe dine marsvin tilbage i deres hjem.

Omlet og dine marsvin

Det behøver ikke at være svært at holde dine marsvin afkølede om sommeren. Når du starter med den rigtige opsætning, er der meget mindre arbejde med at sørge for deres velvære – hvilket giver mere tid til sommerhygge med dine marsvin. Hus dine marsvin i et Eglu Go marsvinehus for at give dem komfort hele året, og tilføj Zippi platforme til marsvin for at gøre det sjovt og give dem ly for solen. Fuldend deres opsætning af med en Caddi godbidsdispenser til marsvin, og dine marsvin vil være klar til at nyde sommeren i mange år fremover.

Dreng i Omlet marsvine-løbegård med Zippi shelter med to marsvin

This entry was posted in Marsvin


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *