Omlet bloggen

Alt, du behøver at vide om hønsereder

Chickens in the Omlet Eglu Cube Chicken Coop on the plastic roosting bars

Hønsereder er en væsentlig del af en floks opsætning. De er enkle i deres koncept, men det kan være svært at få det bedste ud af hønsereders konstruktion og placering. Omlet har taget gætværket ud af den perfekte hønserede, og vi har indarbejdet dem i alle vores hønsehuse. Læs videre, for at se, hvordan du hjælper dine høns med at få mest muligt ud af at sætte sig ned for at få deres velfortjente skønhedssøvn.

Hvad er en hønserede?

Du kan tænke på dine høns’ rede som deres seng – og ligesom en madras kan forskellige hønsereder være forskellen mellen en god og dårlig nattesøvn. Høns vil bruge alt fra 8-12 timer på at sidde, afhængigt af mængden af ​​dagslys. Når solen begynder at gå ned, går dine høns instinktivt hen til deres hyggelige hønsehus.

Opsætning af den perfekte siddeplads til dine høns

Det perfekte sted for høns at sidde på, er:

 • En opsætning over jordoverfladen
 • Adskilt fra æglæggende områder
 • Beskyttet mod elementerne
 • Sikker fra rovdyr

Siddepladser skal være lavet af materialer, der er nemme at rengøre, og de skal være behagelige for dine høns’ fødder. Traditionelt har redepladser været enten runde eller rektangulære stænger, der er små nok til, at hønernes fødder kan gribe fat. Men da høner sætter sig på hug for at dække deres fødder, når de sidder, får disse stænger dem til at udføre en balancegang hele natten. Et meget bedre alternativ er en flad, tekstureret overflade, som de kan have det behageligt på.

At skabe et ideelt siddeområde er en vigtig del af hvordan du passer dine høns. Dette afsondrede, komfortable område skal få dine høns til at føle sig trygge og beskyttet hele natten. Kvalitetssøvn bidrager til din floks generelle sundhed og velvære, hvilket gør deres siddeområde til et grundlæggende element i deres opsætning.

Hvorfor sidder høns?

En “hønserede” er hvor, høns sover om natten. Hønsereder er der, hvor fugle samles for at sove, og deres biologiske ur fortæller dem, hvornår de skal sidde. Nogle fugle sidder på jorden, men mange fuglearter, både vilde og tamme, søger siddepladser, der er hævet over jordoverfladen. Høns er en del af den højthusende gruppe af fugle.

Beskyttelse mod rovdyr

Når de er hævet, mens de sover, føler høns sig mere sikre fra rovdyr dårlige vejrforhold. I naturen sidder mange fugle i træer, der tilbyder læ fra elementerne. På samme måde vil dine høns søge et sted hen, der er både hævet og afskærmet mod vind, regn og sne.

Hakkeorden om natten

Når det bliver aften, begynder dine høns at gå ind for at sidde i deres hønsereder. Hvis du observerer den rækkefølge, de går ind i, er det almindeligt, at høns, der er øverst I hakkeordenen at kræve deres plads i hønsehuset først, og resten følger trop ned til den lavest rangerende høne. I en etableret flok vil de højest rangerende høns sørge for, at hvert flokmedlem har en plads i hønsehuset.

Hold dine høns sikre, mens de sidder

Det vil være efter solnedgang når den sidste høne går ind for natten. Det er her, rovdyrene er mest aktive, og derfor vil høns instinktivt sidde indenfor om natten. For at tilføje et ekstra lag af beskyttelse, kan du automatisk dør til hønsehuse kan installeres på dinehøners hus for at sikre, at alle er lukket sikkert ind efter mørkets frembrud.

Forskel mellem siddepinde og redepladser

Ikke at forveksle med et redeområde, er siddepinde stænger, der er sat op inde i din floks løbegård, for at give dem plads til at klatre og motionere. Mange høns nyder at være over jordoverfladen på forskellige tidspunkter i løbet af dagen for at observere deres omgivelser. Høns vil flappe, flyve eller hoppe op til deres siddepinde, som hjælper med at styrke og strække deres vinger.

Siddepinde til høns som Omlets tilpasbare PoleTree siddetræ eller det fritstående siddetræ er designet til leg og berigelse, eller måske en eftermiddagslur i solen – men ikke til overnatning. At sidde hele natten på en siddepind i løbegården udsætter dine høns for vejr og vind og giver større risiko for angreb fra rovdyr.

Typiske problemer med siddestænger

Mange hønseholdere er velmenende, når de opretter deres floks hønsereder, men de fleste hjemmelavede konstruktioner fejler, når det handler om at skabe afslappende siddepladser. Ofte vil hjemmelavede siddestænger eller stativer:

 • Være svære at rengøre
 • Være inviterende for mider
 • Svækkes over tid

Alle dårligt placerede, vaklende eller ujævne hønsereder vil blive anset for uegnede af din flok til at sove på. Du kan også bemærke, at ældre høns undgår for høje siddepladser, da deres led ikke kan støtte dem, når de går ned hver morgen. Tungere høns kan også have problemer med at flyve op til siddepladser, der er placeret for højt oppe.

Ubehagelige, utrygge eller trange sovepladser kan føre til at en høne ikke går ind i deres hønsehus om aftenen. I stedet kan dine høns finde deres opholdssted i redekasser eller på siddepinde ude i løbegården. Denne adfærd kan hurtigt blive frustrerende og farlig og bør behandles så hurtigt som muligt.

Hvor meget siddeplads per høne?

Et andet potentielt problem med hjemmelavede siddepladser er utilstrækkelig mellemrum. Nogle gange er der bare ikke plads nok til, at den sidste høne eller to kan finde et behageligt sted i hønsehuset om natten. På den anden side, hvis der er for meget plads, kan høns føle sig sårbare. Dette er et problem især i vintermånederne, da høns vil klemme sig sammen for at få varme om natten.

Forskellige hønseracer har varierende pladsbehov, men som en generel regel bør du tilstræbe at give cirka 20-30 centimeter plads per høne. Omlets store hønsehus har et siddeområde, der komfortabelt kan rumme op til 10 høns.

Bedste materiale for hønsereder

Der er forskellige typer af siddestænger og stativer. Vi gennemgår de mest almindelige materialer og fordele og ulemper nedenfor.

Hønsehuse i træ

Træ er det mest traditionelle materiale til at konstruere hønsereder med. Det er overkommeligt, nemt for høns at gribe fat i og let tilgængeligt. Men træ har også sine ulemper.

Ulemper:

 • Absorberer fugt og lugte, så bakterier kan formere sig
 • Huser mider og andre insekter
 • Kan splintre i dine høns’ fødder
 • Vrides, rådner og forringes over tid
 • Svær at rengøre

Fordele:

 • Betalelige
 • Let tilgængelige
 • Nemme at skære og placere

Selv om de er populære, er hønsehuse i træ ikke den mest praktiske løsning. Der er en masse vedligeholdelse involveret i træhuse, og de fleste hønseholdere ville gøre klogt i at undgå dem.

Hønsereder i metal

Hønsereder i metal kan se tiltalende ud i første omgang. De er nemme at rengøre, holder længe og kræver ikke meget vedligeholdelse. Men selv med disse fordele involverer de største ulemper dine elskede høns.

Ulemper:

 • Glatte eller svære for hønerne at gribe fat I
 • Let påvirket af temperaturer– de kan være brændende varme eller frysende kolde at røre ved
 • Dyre
 • Svære at tilpasse eller tilskære til en anden størrelse

Fordele:

 • Langtidsholdbare
 • Lette at rengøre

Som man kan se, kan metalstænger og stativer være meget farlige for dine høns. I koldt vejr kan høns faktisk fryse fast til metalstængerne, og i varmt vejr kan metallet brænde dine høns’ fødder. Stængernes holdbarhed kan være tiltalende, men det er ikke risikoen værd for dine høns. Der findes en bedre, langtidsholdbar løsning.

Hønsereder i plastik

Plast kombinerer alt det bedste: Det er let at vedligeholde og sikkert for dine høns.Her er fordele og ulemper ved plastik:

Fordele:

 • Let at rengøre med en højtryksrenser eller svamp
 • Absorberer ikke fugt
 • Ikke gæstfri over for mider og insekter
 • Let for dine høns’ fødder at gribe fat i
 • Er ikke let påvirket af temperaturer
 • Langtidsholdbart og kræver ikke rutinemæssig vedligeholdelse

Selvom hønsereder i plastik kan være svære at lave selv, har Omlet perfektioneret siddepladser i plastik, der er inkluderet i alle voreshønsehuse. Det ergonomiske design passer perfekt i hønsehuset med en let struktureret overflade, der giver dine høns’ ben en god overflade at stå på, på det glatte materiale. Og da det er lavet af kraftigt plastik, vil din Omlet-opsætning være den eneste, du nogensinde får brug for at købe.

Ulemper:

 • Svært at tilskære for at den skal passe til forskellige størrelser
 • Ikke let tilgængelig (bortset fra et Eglu hønsehus)

Idéer til hønsereder

Den ideelle hønserede vil være:

 • Omkring en meter over jorden
 • Fremstillet af et behageligt materiale, der er let at rengøre
 • Stor nok til at rumme din flok, men lille nok til at de har det behageligt
 • Adskilt fra deres redekasser

Denne særlige opsætning kan vise sig at være svær at designe i et allerede eksisterende hønsehus. Plast er ekstremt holdbart, men svært at skære med almindeligt værktøj – for ikke at nævne svært at få fat i. Så hvad skal en hønseholder gøre, når man gerne vil have det perfekte hønsehus? Heldigvis har Omlet løsningen på dette spørgsmål.

Skab den ideelle hønserede med Omlet

Eglu Cube har en skillevæg, der kan lukkes for at forhindre høns i at sidde i redeområdet, og har udpegede døre til både siddepladser og redekasser. Derudover har Eglu Cube’s siddeområde:

 • Et siddestativ, der er konstrueret af kraftig plast med et tekstureret overtræk for at hjælpe dine høns med at sidde godt fast på overfladen
 • Små åbninger til at lade ekskrementer droppe igennem til bakken nedenfor, som også giver fodfæste til dine høns
 • Et stort, fladt område, der er perfekt til at dine høns kan sætte sig til rette for natten

Den fuldt lukkede Eglu Cube gør den til en formidabel fæstning for din flok på deres mest sårbare tidspunkt. Med de dobbeltisolerede vægge og rigelig ventilation kan dine høns ikke få det mere behageligt.

Omlets to andre hønsehuse er:

Begge disse hønsehuse er beregnet til mindre flokke på 2-6 høns, og har samme stil som Eglu Cube. Foruden et hønsehus i plastik har begge hønsehuse også:

 • Dobbeltisolerede vægge og rigelig ventilation
 • Muligheden for at tilføje hjul og håndtag for at omdanne dem til mobile hønsehuse
 • Indvendige komponenter, der er nemme at rengøre, som alle kan højtryksvaskes eller tørres af

Alle vores hønsehuse hjælper med at fremme din floks naturlige adfærd og vaner, inklusive en behagelig og sikker sidderutine.

Hønsepleje med Omlet

Giv dine høns det bedste, fra siddetid til legetid, når du vælger Omlet til alle dine behov for flokpasning. Alle vores produkter er blevet grundigt testet af både vores team af eksperter og gennem daglig erfaring fra vores kunder. Vores dynamiske hønsetraktorer og unikke legetøj som hønsegyngen vil helt sikkert være en fryd for både flokke og deres opdrættere.

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *