Omlet bloggen

Underhold dine høns

To høner spiser snacks fra Omlet Peck Toy til høns

Hvem nyder at kede sig? Den samme kedsomhed, som plager mennesker og andre kæledyr, kan snige sig ind i din hønseflokke – og potentielt forårsage destruktiv adfærd. Heldigvis er der måder at underholde dine høns på. Vi deler vores foretrukne måder at holde din floks sind og kroppe travlt beskæftiget på, for effektivt at holde kedsomheden på afstand.

Hvorfor skal høns underholdes?

Ligesom børn, kan høns opføre sig dårligt, hvis de keder sig. Det er ikke ualmindeligt, at høns, der keder sig, udviser en negativ adfærd eller attitude, når de ikke modtager nok mental eller fysisk stimulation. Nogle tegn på, at dine høns kan kede sig inkluderer:

  • Fjerplukning (på sig selv eller flokkammerater)
  • Pludselig selvhævdende eller aggressiv adfærd
  • Sløv opførsel
  • Reduceret appetit

Høns er meget sociale dyr, og mens det at have kammerater hjælper med at dæmme deres trang til at blive underholdt, vil supplerende aktiviteter hjælpe med at holde din flok i form og glad.

Måder at holde din flok beskæftiget på

At holde dine høns underholdt i enhver sæson er nemmere, end du måske tror. Simple tilføjelser til dine høns’ løbegård kan gøre forskellen mellem apati og livsglæde. Følgende aktiviteter, der modvirker kedsomhed, er fantastiske for enhver størrelse flok at få en god mental og fysisk træning.

Sørg for, der er siddepinde

Hønsepinde er en nem, men effektiv måde at få din flok i gang på. At sidde på siddepladser er en naturlig adfærd for næsten alle fuglearter, og dine høns har sandsynligvis lyst til en lodret variation i deres rum. Fristående siddetræer er hurtige at installere og flytte efter behov og kan tilpasses til at rumme selv den mindste høne i din flok. Eller hvad med et tilpasbart PoleTree til høns der faciliterer den ultimative sidde- og legeoplevelse.

Læg dynger af blade, halm eller hø ud

Nogle gange behøver du ikke at lede længere end i naturen for at få inspiration til berigelse. Nyrivede bunker af blade eller spredte bunker af halm eller hø er gode måder at opmuntre til fouragering i din flok. Smid nogle skrabekorn eller tørrede insektgodbidder i bunkerne, og se dine høns kradse rundt i timevis og lede efter deres snacks.

Udpeg et støvbadeområde

Støvbade til høns er ikke kun for at holde deres fjer i god stand, men er også en social aktivitet blandt hønevenner. Du vil ofte bemærke, at to eller tre høns tager et støvbad sammen. At give din flok et støvbadeområde i et bestemt område af deres løbegård, vil hjælpe med at skabe et fælles sted at hænge ud og udveksle sladder fra hønsegården.

Sæt et spejl op

Høner er stolte af deres udseende og vil sætte pris på muligheden for at se deres refleksion. Sørg for, at eventuelle spejle er sikkert monteret og ikke er i et område, der vil reflektere koncentrerede solstråler på brændbare overflader som halm, hø, blade eller tørt græs. Brug et spejl med forsigtighed, hvis du har en hane i din flok. Hvis de opfatter en anden hane, der trænger sig på deres høns, vil de gå i defensiven – også selvom det er imod deres egen refleksion. Dette kan stresse dem (og resten af ​​din flok) og gøre mere skade end gavn.

Hønselegetøj

Hønselegetøj er nyttigt til at motivere høns til at træne mentalt og fysisk. Forøg dine høns snacktid med hakkelegetøj. Omlets Pendant Peck Toy svinger og svajer sammen med dine høners indsats, hvilket stimulerer både deres sind og krop. Eller vælg vores Poppy Peck Toy for en mere stationær mulighed. Omlets Caddi godbidsdispenser til høns lader dig servere din floks yndlings friske fund på en kreativ måde. Fyld den med grøntsager, hø eller andet legetøj til høner, inclusive hønsegyngen, som giver et sjovt alternativ til en almindelig siddepind. Mange høns nyder en dejlig siddeplads på en forsigtigt svajende gynge – især når der er en god brise. Nogle andre legetøjsidéer omfatter:

  • Xylofoner monteret på siden af ​​løbegården
  • Legetøjsbolde (store nok til ikke at kvæle hønerne)
  • Udhulet hundelegetøj som kan fyldes med skrabekorn eller andre godbidder

Skab variation

Hønsetraktorer er perfekte til at ændre tingene for din flok. Høner trives med rutine, men nyder godt af variation. Flyt dine høns’ hus til forskellige områder af din have for at give dem friske hakkepladser, nyt landskab og forskellige solvinkler.

Hvis du har et stationært hønsehus, så prøv at flytte lidt legetøj eller siddepinde med jævne mellemrum for at pifte tingene op. Juster højder på siddepinde, flyt hakkelegetøj til nye steder, eller tilføj urter til dine høners støvbade for at give dine høns variation i deres hverdagsrutiner.

Brug tid sammen med dem

Denne aktivitet kræver ikke noget særligt udstyr – kun din tid. Selvom dine høns bare ser dig som madbringeren, er det spændende for dem at have dig på besøg i løbegården. Medbring en stol eller skammel til at sidde sammen med din flok, eller byd på nogle godbidder i hånden for at opbygge et bånd med tøvende høns. Som enhver hønseholder ved, er tid brugt med dine høns tid givet godt ud.

Omlet: Gør det sjovt for din flok

Hos Omlet er der ingen mangel på sjov eller innovation. Resultatet? Fantasifuldt legetøj og tilbehør til høns der er alt andet end kedeligt. Fra det grundlæggende, som robuste hønsehuse , til sjovt tilbehør, somhønsegynger, hjælper vores produkter dig med at skabe det perfekte hønsehabitat.

Høne sidder på Omlet hønsegynge

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *