Omlet bloggen

Kan man holde høns og ænder sammen?

Høne med ællinger

Kan man holde høns og ænder sammen? Dette kan være et spørgsmål, du har spurgt, efterhånden som du har bevæget dig længere ind i fjerkræverdenen. Ænder og høns kan leve sammen, men der er nogle ændringer og overvejelser, der skal tages i betragtning. For eksempel bør kun hunænder holdes sammen med dine høns, og der skal foretages nogle justeringer af deres vandtrug. Læs alt, hvad du har brug for at vide om at holde høns og ænder sammen, før du dykker ned i at have en blandet flok.

Hvorfor holde høns og ænder?

Høns og ænder har lignende kost- og pladsbehov, så de kan nemt holdes sammen. Begge arter kan trives som en fritgående flok, eller i hønsehuse og løbegårde. Ænder lægger også æg, og kan afhængigt af racen lægge så ofte som et æg om dagen.

Ud over at tilføje variation til din æggekurv, giver ænder en saltvandsindsprøjtning af personlighed til din hønseflok. Deres sociale adfærd ligner høners, men de har en tendens til at være mere afslappede end høns.

Lovgivning om at holde ænder

Love og regler om at holde høns kan variere fra region til region. Nogle almindelige begrænsninger omfatter:

  • At holde haner
  • Høners distance fra en bolig
  • Typen og størrelsen af hønsehus og løbegård

De samme retningslinjer vil gælde for ænder, medmindre andet fremgår af de love, som din ejendom er underlagt.

3 tips til harmoni mellem høns og ænder

Bolig og plads

Ænder foretrækker at raste i jordhøjde, mens høns søger efter et højtplaceret sovested. For blandede flokholdere er der et par forskellige muligheder for at løse dette:

  1. Opret et rasteområde for dine ænder under dine høners hævede hønsehus.
  2. Giv dine ænder et hønsehus i jordhøjde.

Området under Eglu Cube hønsehuset kan bruges til dine ænder ved at dække siderne med overtræk til hønsegårde. Du kan også forsyne dine ænder med en redekasse ved jordoverfladen – som dine høns også kan bruge.

Et Eglu Go hus til høner hvor rastestængerne er fjernet, fungerer godt for flokmedlemmer med svømmehud. De fleste tamme anderacer vil passe komfortabelt indenfor, men husk at kontrollere størrelsen på fuldvoksne høns af de anderacer, du overvejer at anskaffe for at sammenligne med størrelsen på Eglu Go. Hvis du er i tvivl kan vores kyndige team hjælpe dig med at beslutte, om dine ænder vil trives i et af vores hønsehuse.

Næb

Andens mund er hovedsageligt formet til at fouragere i vådområder. Dens flade, brede mund har små hårlignende strukturer langs kanterne kaldet “lameller”, der filtrerer deres fund gennem vand og mudder. På grund af formen på dens næb har den brug for åbne vandtrug – men ikke så store, at den får lyst til at klatre ind i truget for at svømme. Et vandtrug, der er monteret til løbegården er et godt valg for begge arter.

Fordi høns har smalle næb i stedet for brede næb, vil servering af deres skrabekorn og godbidder i peck toys og hængende dispensere sikre, at de får deres portion af den daglige tildeling. Ænder kan øse korn og godbidder hurtigt op med deres skovllignende mund, muligvis før mere frygtsomme høns kan komme til.

Opret en svømmesektion

Ænder har brug for adgang til vand, især i de varme sommermåneder. Børnebassiner eller lave trug er perfekte svømmeområder for små flokke. Dette område bør være et adskilt område fra dine høners hakkeområder – ænder vil med glæde sprøjte vand tilfældigt og skabe mudrede områder. En skillevæg til walk-in løbegården kan bruges til at lave deres egen svømmesektion i fællesløbegården.

At holde høns og ænder: Hvad man ellers skal overveje

Høns og ænder kan spise den samme kost – et kvalitetslagfoder på 16 % protein er fint til en blandet flok. Foderautomater skal have åbninger, der er store nok til, at dine ænders næb passer ind i, eller være beholdere med åben top. De samme friske fødevarer, godbidder og skrabekorn, som du fodrer dine høns, kan også gives til ænder.

At opdrætte ællinger og kyllinger sammen kan klares uden mange justeringer, men vær sikker på, at din rugemaskine er stor nok til at rumme mindst to forskellige temperaturzoner. Ænder modnes hurtigere end høner, så ællinger har ikke brug for så meget varme, så længe som kyllinger. De vil også forsøge at lege i vandtrug, så rugemaskinens bundmateriale skal skiftes ofte.

Og endelig er det afgørende, at kun hunænder holdes sammen med høner. Hanænder kan være meget aggressive over for høns og forsøge at hoppe på dem som en hane. Men dette resulterer ikke bare i afkom, størrelsen på hananden vil forårsage skade på en høne. Hunænder er meget mere jævnbyrdige og kan uden problemer leve sammen med høns.

Høns og andre kæledyrsfugle

Ud over ænder er der nogle andre dyr, der kan holdes sammen med høns. Fra fuglefamilien omfatter andre høns, du kan overveje at tilføje til din hønseflok:

  • Vagtel
  • Fasaner
  • Duer
  • Gæs
  • Kalkuner

Igen bør kun hunner af hver art holdes sammen for at undgå potentiel skade. Der er nogle kost- og boligovervejelser, der skal tages højde for, for hver art, du holder, men det er bestemt muligt at holde mere end én fugletype sammen.

Omlet og din flok

Hos Omlet er vi ikke kun en gruppe af ingeniører og opfindere – vi er dyreadfærdsforskere. Vi overvejer først de kæledyr, vi designer vores opsætninger til, derefter hvordan deres ejere kan bevare deres sundhed og lykke og uddybe deres gensidige bånd. Når du overvejer at tilføje ænder til din hønseflok, er vores Eglu Go hønsehus og walk-in løbegård en fremragende kombination for at bevare harmonien med dine kæledyrsfugle af begge arter.

Høns, der strejfer rundt i en Omlet walk-in løbegård

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *