Omlet bloggen

Trin til at gøre høns bekendt med den berøring fra mennesker

Mand holder en høne ved siden af ​​pige i Omlet walk-in hønsegård

Høns kan binde sig til deres ejere, ligesom andre tamme kæledyr. Mens det at holde høns måske ikke er det, man umiddelbart tænker på, når folk forestiller sig at eje høns, er der hønseracer, der vil tolerere eller endda nyde at blive holdt af deres ejere. Høner udklækkes ikke med et medfødt ønske om at blive håndteret, men du kan tage skridt til at gøre hønerne fortrolige med berøring fra mennesker – uanset hvor gamle de er. Find ud af, hvordan tid, tålmodighed og din opsætning kan hjælpe med at opbygge et dybere bånd mellem dig og din flok.

Er høner kærlige?

Som byttedyr stoler høns ikke naturligt på mennesker – men det betyder ikke, at de ikke kan overtales af din indsats. Mens nogle individuelle høns kan være mere udadvendte og komfortable omkring deres ejere, er det muligt at vinde tillid fra dine andre flokmedlemmer. Tålmodighed og konsistens er nøglen, når du vil vinde din floks tillid.

De høns, der er nemmest at tæmme, er dem, der er blevet håndteret, siden de blev udklækket. At tale med, klappe og håndtere kyllinger fra en ung alder vil hjælpe dem til at forstå, at du er en ven og ikke en fjende. Fysisk kontakt bør være konsekvent gennem hele deres udvikling fra kylling til høne for at gøre dem så tamme som muligt som voksne.

Høns, der er blevet reddet, kan blive fortrolige med at blive håndteret, men du har brug for en overflod af tålmodighed. Selvom tillid er hårdt vundet, går den let tabt gennem dårlig behandling eller omsorgssvigt. Eller det kan være, at reddede høns simpelthen aldrig har haft nogen menneskelig kontakt. Uanset hvad der er tilfældet, er trinene til at gøre høns bekendt med den menneskelige berøring de samme for reddede høns, som det er for kyllinger eller modne høns.

Hvad med haner?

Haner er lidt af et wild card, med hensyn til at blive håndteret. Nogle haner er ekstremt kærlige, mens andre kan være frimodige eller endda aggressive over for mennesker. Da de er i toppen af ​​hakkerækken i en flok, har de fleste haner store personligheder på den ene eller den anden måde. At holde haner er et spørgsmål om personlig præference, men de samme metoder, der bruges til at tæmme høns, kan anvendes på haner.

De mest kærlige hønseracer

Ligesom andre kæledyr vil hver høne have deres egen personlighed. Nogle racer og individuelle høner vil være mere modtagelige for at blive kælet, holdt og håndteret. Her er de hønseracer der er bedst kendt for at være de mest kærlige over for mennesker:

 • Silkies
 • Orpingtons
 • Rhode Island Reds
 • Plymouth Rock
 • Wyandottes
 • Faverolles
 • Cochins
 • Hybrid hønseracer

Silkies er kendt som “skødehundene”, og Orpingtons er kendt som “golden retrievere” i høneverdenen. Disse sammenligninger med menneskets bedste venner hylder deres races personligheder, men i modsætning til hunde er de stadig ikke fastkablet til at acceptere menneskelig berøring. Alle disse racer, der står på listen over at være de mest hengivne over for mennesker, skal stadig overvindes af deres ejere – men de er mest tilbøjelige til at blive let påvirket, hvilket gør dem til et fremragende valg for dem, der ønsker en flok, der kan håndteres.

3 trin til at gøre høns bekendt med berøring fra mennesker

At gøre dine høns fortrolige med menneskelig berøring kan opnås gennem tid og tålmodighed. Afhængigt af dine høners personlighed, alder og baggrund, kan du forvente, at du kun kan håndtere dem ubesværet efter en periode med træning og konsistens.

Håndter dem i en tidlig alder

Hvis det er muligt, så håndter dine høns fra en tidlig alder. Nyudklækkede kyllinger kan håndteres med forsigtighed, fra de er 2 eller 3 dage gamle. Hvis du har ældre høner eller modne høner, så lad dem slå sig ned i deres nye hjem i løbet af en uge eller to, før du introducerer menneskelig berøring. Etabler en rutine fra starten, som din flok kan forvente. Når de bliver sluppet ud, når de bliver fodret, og når de får godbidder bør være meget spændende begivenheder for dine høns.

Denne proces bliver nemmere for din flok, hvis du har en walk-in løbegård Hvis du træder ind i deres habitat regelmæssigt med positive oplevelser, styrker det tilliden og hengivenheden mellem dig og dine høns. Hvis du dagligt går rundt med din flok, vil de begynde at se dig som et normalt og behageligt aspekt af deres daglige rutine og miljø.

Ud over en walk-in løbegård kan du bruge hønsehegn for at skabe en sikker omkreds, som din flok kan nyde. Vores hønsehegn har praktiske låger, så du nemt kan komme ind på dine høns’ område for at nyde at tilbringe tid sammen med dem.

Håndter dem ofte

Når dine høns har accepteret dig som giveren af ​​mad og som en regelmæssig gæst i løbegården, er det tid til at inkorporere menneskelig berøring. Start med en stol eller skammel inde i løbegården, og sæt dig blot sammen med din flok, mens de spankulerer omkring. Dette nye syn kan måske inspirere flere nysgerrige høns til at henvende sig til dig. Du kan langsomt række ud for at klappe disse dristigere høns, eller sidde stille og lade dem sætte tempoet.

Sørg for at du har skrabekorn, tørrede insekter eller bladgrønt med dig for at belønne deres nysgerrighed med håndfodrede godbidder. Efter et par sessioner med håndfodring, kan du sætte dig på jorden, hvis det er muligt, og opmuntre dine høns til at tage deres godbidder fra dit skød. Hvis det ikke er behageligt at sidde på jorden, så flyt din stol over mod en siddepind for at opmuntre hønerne til at hoppe op på dit skød for at få deres godbidder.

Gentag denne proces så ofte som muligt for maksimalt udbytte. Nogle høns vil varme op til dig på få timer, mens andre kan tage flere dage eller uger. Men når først én høne har modet til at tage springet op på dit skød, følger resten normalt snart efter.

Håndter dem med forsigtighed

Når dine høns trygt tager godbidder fra din hånd eller dit skød, er det tid til at omfavne dem – bogstaveligt talt. Begynd langsomt at slå en arm om dine høns, og sørg for at omslutte begge deres vinger for at forhindre dem i at blafre. Kæl dem forsigtigt og byd på flere godbidder i hånden. Start med korte holdsessioner på ikke mere end et minut eller to, og arbejd op til længere omfavnelser.

Når dine høns er blevet vant til at blive holdt på denne måde, skal du rejse dig langsomt op og gå en kort tur med dem. Hvis dine høns gør indsigelse eller bliver nervøse, så stå stille og kæl med dem, indtil de er faldet til ro. Beløn ​​dem ved at placere dem i nærheden af ​​deres favorit hønselegetøj, eller et andet yndlingssted i løbegården.

Dine høns gør store fremskridt på dette tidspunkt, men det er vigtigt ikke at presse dem for hurtigt. Som det gamle ordsprog lyder: To skridt frem, et skridt tilbage. For meget for tidligt kan sætte dine høns tilbage og mindske noget af den selvtillid, du har hjulpet dem med at opbygge.

Hvad man ikke skal gøre

Det kan være fristende at skynde sig gennem processen eller kaste håndklædet i ringen, når du ikke tror, ​​du gør fremskridt. Men som med mange bestræbelser er succes lige rundt om hjørnet. Vær tålmodig med din flok, og husk, at de som byttedyr nemt kan blive stressede eller forskrækkede.

Når du træner dine høner til at acceptere menneskelig berøring, så husk følgende:

 • Jag aldrig eller tag fat i dine høns, når de passerer dig for at fange dem
 • Forvent ikke for meget for tidligt – hver høne skrider frem i deres eget tempo
 • Vent på, at dine høns har fuldført en milepæl, før I går videre til en anden

Hvis du lader dine høns sætte tempoet, vil du blive glad for at se, at jeres bånd vokser gennem gensidig respekt og eftertænksom overvejelse. Husk: Dine høns betragter og vurderer dig, ligesom du gør med dem.

Omlet og din flok

Vores walk-in løbegårde, hønseindhegning og hønselegetøj og tilbehør gør opbygningen af ​​et bånd med din flok nem og underholdende. Fremhæv deres naturlige adfærd og nysgerrighed med vores ekspertdesignede produkter, mens du gør det nemt at tilbringe tid sammen med dine høns. Se, hvorfor hønseholdere, der vælger Omlet til deres flokkes behov, nyder godt af en mere tilfredsstillende oplevelse og dybere relationer med deres høns, der varer hele livet.

Familie med deres flok i Omlet walk-in løbegård med Eglu Cube hønsehus

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *