Omlet bloggen

Skal du have et marsvin? Her er alt hvad du behøver

Hvis du overvejer at anskaffe et marsvin, er du i godt selskab. Marsvin er sjove, finurlige ledsagere for folk i alle aldre. Selvom de er små, er disse små dyr gode kæledyr, der er fulde af karakter og personlighed. De vil med glæde hilse på dig med en række yndige lyde, kærligt nusse dig under kælesessioner og give dig timevis af underholdning gennem deres forskellige spise- og legevaner. Hvis du nogensinde har ejet et marsvin, ved du selv, hvor sjovt og givende det kan være at have et marsvin i din familie. Men hvis det er første gang, du ejer et marsvin, er her en tjekliste over alt hvad du behøver.

En ven til dit marsvin

I naturen lever marsvin i grupper kaldet “besætninger”. De er meget sociale af natur og klarer sig bedst, når de har en ven eller to. Ofte vil marsvin etablere sig i knyttede par, men nogle gange kan de også være en uadskillelig gruppe på 3 kammerater. Et enligt marsvin bliver hurtigt deprimeret, så sørg for at holde mindst 2 marsvin fra starten.

Søskende af samme køn er ofte en ønskelig kombination. Andre par af samme køn kan også være vellykkede, men du skal helst introducere dem langsomt, før du huser dem sammen. Sørg for kun at holde kastrerede hanner med hunner – ellers ender du med utilsigtede marsvinunger. Ideen om marsvin lyder måske hyggelig, men bag det nuttede ydre er der meget pasning og at skulle adskille hanner fra hunner, når de er gamle nok til at blive fravænnet. Og medmindre du har meget plads eller flere opsætninger, skal du også finde hjem til ungerne.

Et hyggeligt marsvinehus

Dine marsvin har brug for et hus at bo i, selvom du har til hensigt at holde dem i dit hjem. Uanset om du vælger et moderne hus som vores Eglu Go marsvinehus eller en indendørs løsning, skal du overveje din beslutning omhyggeligt.

Et godt hus er afgørende for marsvinets trivsel. Det er deres hjem, og hvor de vil tilbringe størstedelen af deres tid. Vellavede huse sikrer et trygt miljø for dine marsvin at sove, socialisere og motionere i, og det vil holde i mange år. Og ved at investere i et hus af høj kvalitet behøver du ikke bekymre dig om vedligeholdelse eller udskiftning.

Eglu Go huset kan komfortabelt huse 2-3 marsvin, og er det nemmeste marsvinehjem, du nogensinde vil have fornøjelsen af at skulle rengøre. Vores unikke design opfordrer dine marsvin til at udtrykke deres naturlige adfærd, så de føler sig hjemme fra begyndelsen. Og med dobbeltisolerede vægge er dit marsvin komfortabelt på enhver årstid.

Det er en almindelig misforståelse, at marsvin ikke kan huses udendørs året rundt. Når de får ly af god kvalitet og god plads, tilpasser de sig fint i naturlige omgivelser. Der skal udvises særlig forsigtighed under ekstreme vejrforhold og temperaturer, men marsvin kan leve sikkert udendørs det meste af året i et setup som Eglu Go huset til marsvin.

Det er vigtigt at bemærke, at marsvin bør bringes indenfor, når temperaturen konsekvent er over 26 grader eller under 10 grader. Medmindre du er i stand til at tjekke deres velfærd hvert par timer under høje eller lave temperaturer, er det bedst at bringe dem i et temperaturkontrolleret miljø.

Marsvin på vej ind i Omlet Eglu Go hus

Plads til at motionere og lege

Som de fleste kæledyr trives marsvin, når de har så meget plads som muligt. Det er især vigtigt for marsvin at have plads til at motionere i, da de er tilbøjelige til fedme. Deres små ben er yndige, men kæmper under ekstra vægt. Den forbundne legegård til Eglu Go marsvinehuset giver dit marsvin plads til at løbe og lege, men du kan give dem endnu mere plads ved at tilføje Zippi løbegårde og legegårde til marsvin.

Omlets Zippi tunnelsystem til marsvin samler alt dette ved at skabe en rute mellem deres hus og legegård. I naturen søger marsvin ly i huler eller tunneler konstrueret af andre dyr. De er konstant på udkig efter potentielle trusler, så at give skjulesteder og tunneller appellerer til deres ønske om at søge ly. Og med praktiske forbindelsessæt kan Zippi tunnelsystemet til marsvin nemt tilsluttes træhuse eller enhver løbegård.

For yderligere motion, kan du installere Zippi platforme til marsvinehuse inde i vores legegårde. Rampen er specielt designet til små marsvineben, og sikkerhedsskinner hjælper med at forhindre utilsigtet fald. Zippi platforme er en fantastisk måde at udnytte luftrummet på og hjælpe dig med at interagere med dit marsvin på et helt nyt niveau – bogstaveligt talt.

En kvalitetskost og ferskvand

Marsvin bør til enhver tid have fri adgang til kvalitetspiller og ferskvand. Deres foder skal bestå af timothy-høbaserede piller, snarere end en blanding af forskellige fødevarer. Når de tilbydes denne blanding, vil marsvin vælge deres yndlingsbidder og efterlade de mere nærende stykker. Da marsvin let kan blive overvægtige, er det vigtigt kun at fodre dem med fødevarer, der tilbyder næringsværdi og ikke tomme kalorier.

Marsvin er medlemmer af gnaverfamilien, og som sådan vokser deres tænder kontinuerligt. For at bekæmpe dette skal du sørge for, at de altid har adgang til løst timothy-hø. I naturen gnaver marsvin i græs og planter hele dagen lang for at hjælpe med at holde deres tænder trimmet og deres maver i funktionsdygtig stand. Ud over deres hø skal du give dine marsvin friske urter, bladgrøntsager og grøntsager, der er sikre for marsvin i moderation for at afrunde deres kost. Som en lejlighedsvis godbid kan du servere dine marsvin små stykker frisk frugt.

C-vitamin

Marsvin er blandt en lille gruppe pattedyr, der ikke kan lave deres eget C-vitamin. Ligesom mennesker har de brug for deres daglige dosis af dette vigtige vitamin for at være sunde. De fleste kommercielt fremstillede piller til marsvin indeholder tilsat C-vitamin, men sørg for at tjekke etiketter.

Der er flere andre måder at sikre, at dine marsvin får nok C-vitamin på. De omfatter bl.a.:

  • Butikskøbte C-vitamindråber til at føje til deres vand
  • C-vitaminrige grøntsager som broccoli, peberfrugt eller mørke bladgrøntsager
  • Under leg kan du belønne dit marsvin med C-vitaminrige frugter som jordbær

En forudsigelig rutine

Marsvin vil finde komfort i deres daglige rutine og snart forvente faste måltider, legetider og sengetider. De vil også hurtigt lære, at det er dig, der bringer mad, er legetidskoordinator og sørger for sikkerhed – og vil belønne dig med venlige hvin og andre lyde fra deres sprogrepertoire.

Planlæg at tjekke dine marsvin mindst en gang om dagen, men jo mere du interagerer med dem, jo bedre bliver det bånd I knytter til hinanden. Dine marsvin vil snart forudse dine besøg og vil være mere aktive, når du bruger tid sammen med dem.

Omlet har alt, hvad dit marsvin har brug for

Vi har designet komfortable marsvinehjem, der holder dine marsvin sikre, og gør det lettere end nogensinde for dig at passe dem. Vores Eglu Go marsvinehus, Zippi tunnelsystem til marsvin, og Zippi løbegårde og legegårde til marsvin er øjeblikkelige bolig- og berigelsesløsninger til marsvineejere i alle aldre og med ethvert erfaringsniveau. Med Omlet kan du begynde at holde marsvin med succes lige fra starten.

To marsvin i Omlet Zippi legegård til marsvin

This entry was posted in Marsvin


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *