Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Omlet bloggen

Skal du have marsvin? Her er alt hvad du behøver!

Marsvin er sjove, finurlige venner til folk i alle aldre og er fantastiske som kæledyr. Selvom de er små, har disse dyr masser af karakter og meget forskellige individuelle personligheder. Hvis du overvejer at bringe marsvin ind i dit hjem, vil du blive belønnet med en snaksalig kvidren, kærlig nysgerrighed, og det komiske syn når dine kæledyr fortærer hø og grøntsager som om jorden er ved at gå under. Hvis du allerede har marsvin, så vil du kunne nikke genkendende til hvor behagelige og nemme kæledyr de er.

Hvis du tænker på at få et marsvin, er der her en tjekliste over alt hvad du behøver for at holde dit nye kæledyr glad og rask!

1 – En ven

Marsvin er meget sociale dyr, og skal leve sammen med en ven, ellers bliver de meget deprimerede. Søskende af samme køn er normalt den bedste kombination, men hanner i forskellige aldre kommer normalt godt ud af det med hinanden så længe der ikke er nogen hunner. Hvis du planlægger at holde en han og en hun sammen og ikke vil have masser af marsvinunger, skal du sørge for at få hannen kastreret.

2 – Et sikkert og tørt hjem

Dine marsvin har brug for et bur at leve i, selv hvis du har tænkt dig at holde dem i dit hjem. Hvad enten du vælger et moderne bur som vores Eglu Go marsvinehus, eller et traditionel træbur er op til dig, men hvilket bur og løbegård du vælger, og hvor du stiller det, kræver lidt omtanke.

Et godt bur er afgørende for marsvinets trivsel. Det er deres hjem, og det sted hvor de vil tilbringe størstedelen af deres tid. Velfremstillede bure giver et sikkert miljø for dine marsvin at sove, socialisere og motionere, og et godt bur kan holde dig og dine kæledyr i mange år, især hvis du investerer i en solid, robust model.

Eglu Go marsvinehuset er den enkle, stilfulde og ligetil måde at holde kæledyr på. Velegnet til to eller tre marsvin og et vidunderligt hjem til dine nye venner. Det er designet til at give dit kæledyrsmarsvin mulighed for at udtrykke deres naturlige instinkter og tilbyder dem et sjovt miljø, der får dem til virkelig at føle sig hjemme.  

3 – Plads til at løbe rundt og lege

Marsvin elsker motion og plads til at lege, så de skal have tid i deres løbegård hver dag. Hvis dit marsvinbur har en løbegård, ligesom Eglu Go marsvinhuset, skal du blot åbne døren ud til gården, når du giver dine marsvin deres mad om morgenen. Hvis dit bur ikke har en løbegård forbundet, så er det en god ide at give dine marsvin mulighed for at strække deres ben hver dag ved at købe en adskilt løbegård. Hvis din gård er udenfor, og vejret tillader det, vil dine marsvin gerne sættes derud hver morgen og bringes ind igen hver aften. Benyt denne mulighed for at kæle!

Du kan forbedre deres miljø ved at sørge for aktivitetstunneller, der forbinder bure med løbegårde og indhegninger. Det er en praktisk tilføjelse, der samtidig appellerer til dyrenes instinkter – i naturen er marsvin forsigtige med åbne områder, og søger helst dækning under buske eller i en græstunnel, når de føler fare.

Zippi tunnelsystemet til marsvin er specialfremstillet med alt dette i tankerne – noget, der holder marsvinene glade på et instinktivt niveau, samtidig med at udgøre et praktisk supplement til din opbygning og give hele familie timevis af sjov. Zippi’s tunnelrør forbinder alle de forskellige områder, der bruges af dine kæledyr. Systemets forbindelser er velegnede til et hvilket som helst bur du har valgt til dine kæledyr – hvad enten det er et Eglu Go marsvinehus, et traditionelt træbur eller en hjemmelavet opsætning. Det forbinder på praktisk vis buret til Zippi legegårde og indhegninger samt Omlet’s klassiske udendørs løbegårde.

4 – Foder og vand

Marsvin har brug for konstant adgang til mad, så sørg for at fylde deres skål med tørfoder to gange om dagen. Fyld deres høhæk og skær nogle friske frugter og grøntsager ud, som de kan gumle på. Sørg også for at holde deres vandflaske ren og frisk.

 

Marsvin vil spise stort set alt! Om sommeren kan du udover græs give dem en række vilde planter såsom mælkebøtter, fuglegræs og marietidsel. Når vilde planter ikke er tilgængelige, kan de gives grøntsager, urter og frugt. Nøglen er at introducere så mange forskellige friske fødevarer som muligt, mens dyrene er unge, da de ellers kan blive tilbageholdende med at prøve noget nyt, når de er ældre. Hold dig dog fra at give dem kartofler, løg, rå bønner og rødbeder, samt alt hvad der kan give for meget luft i maven.

Hø er en anden vigtig daglig bestanddel af deres kost. Kun den bedste kvalitet hø, og det bør ikke være hverken støvet eller muggent. Hvis du har et sted at opbevare det, er det ofte værd at købe en balle fra en gård, af den kvalitet, der bliver givet til heste. Foruden at spise det, vil de putte sig under det for varme. Halm bør ikke anvendes da det ingen næringsværdi har, og stænglernes skarphed forårsager ofte øjenskader, når marsvin går rundt i det.

5 – C-vitamin

Den vigtigste ting at vide om marsvin er, at de ligesom vi mennesker har brug for en daglig dosis C-vitamin. Dette kan klares ved at give dem en balanceret kost med masser af frugt og grønt. De fleste gode tørfoder blandinger til marsvin indeholder nu også C-vitamin. Gulerødder og broccoli er gode kilder til C-vitamin, og en gulerod om dagen holder dyrlægen væk!

6 – Og sidst men ikke mindst….en rutine!

Marsvin vænner sig hurtigt til en rutine, og vil belønne dig med en indbydende snakken, så snart de hører dig åbne døren. Det er vigtigt at se til dine marsvin mindst to gange om dagen, om morgenen og aftenen. Men marsvin elsker menneskeligt selskab og jo mere tid du kan bruge sammen med dem, jo lykkeligere er de.

This entry was posted in Marsvin


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *