Omlet bloggen

Sådan beskytter du dine høns mod blodmider

Blodmider vil helt sikkert at sætte en dæmper på din floks nydelse af at være i deres hønsehus. Det er afgørende at lære, **hvordan du beskytter dine høns mod blodmider**, for at sikre deres generelle sundhed og velvære. Selvom de er irriterende og vedholdende, kan blodmider forebygges og behandles – især når du har den rigtige opsætning.

Kigger ind i hønsehus i træ

Hvad er blodmider?

Blodmider, eller Dermanyssus gallinae, er små, røde parasitter, der ligger på lur i dine høners bur, klar til at angribe i nattetimerne. De er ofte kendt som en af ​​hønseholdernes værste fjender, og disse besværlige små insekter kan være vanskelige at finde og udrydde. Da de er nataktive, gemmer de sig i kroge og hjørner af træhuse og på siddepinde og suger deres måltid af hønseblod til sig, mens din flok sover.

Hvordan ved jeg, om det er blodmider?

Blodmider er mest aktive i de varmere forårs- og sommermåneder. De første symptomer på blodmider, der infiltrerer din flok, vil være forstyrret eller sløv adfærd. Bid fra blodmider kløer og er ubehagelige, og da miderne foretrækker at spise om natten, får dine høns ikke deres nødvendige søvn. Din flok kan virke søvnig eller vise overdreven skrabe- eller pudseadfærd.

Efterhånden som angrebet skrider frem, kan dine høns blive anæmiske ved at miste for meget blod til parasitterne. Deres kamme og ørelapper kan se blege ud i stedet for røde. Du kan også bemærke en modvilje mod at sidde på deres hønsepinde om natten, da de vil være kommet til at forbinde sovetid med smertefulde bid.

Hvis du er nået til den konklusion, at din floks hønsehus er under angreb fra blodmider, skal du handle hurtigt og aggressivt imod dem. Rengør hønsehuset grundigt, og fjern al bundmateriale, redemateriale og alle aftagelige dele som siddepinde eller hylder. Skrub hønsehuset grundigt med varmt vand, og rengør eventuelle foder- eller vandtrug. Hvis det er muligt, skal du bruge en højtryksrenser til at rengøre hønsehusets og dens dele.

Når hønsehuset er rengjort, skal du lufte det ud i et godt ventileret, solrigt område. Hvis du ser mider, der flygter, skal du vente 10-15 minutter, før du højtryksrenser igen. Efter gentagne skylninger skal du lade hønsehuset tørre helt og derefter behandle det med et blodmideprodukt, der er sikkert for høns. Der findes pulver eller koncentrater, der kan blandes med vand og sprøjtes på berørte områder, så vælg det, du føler dig mest komfortabel med at arbejde med. Diatoméjord (kiselgur) er også et glimrende valg til forebyggelse og behandling af blodmideangreb, og det er helt sikkert for din flok. Du kan tilføje denne ingrediens til dine høners støvbad, eller drysse det direkte på deres fjer.

Sådan behandler du blodmider hos høns

Hvis din flok er blevet angrebet af blodmider, skal du behandle alle ramte høns samt deres hønsehus. Kiselgur vil dræbe de eksisterende blodmider, men dine høns’ hud vil sandsynligvis være rå og øm fra bidene. Der er andre hjemmelavede midler som hvidløg eller andre urtesprays, der vil dræbe mider, sørg bare for, at alle ingredienser er sikre for høns. Æblecidereddike og elektrolytter i din floks vand vil hjælpe med at øge deres energi og velvære, samt fremme sund fjervækst. Hvis din flok ser ud til at være anæmisk, spørg din dyrlæge om råd om andre kosttilskud, der kan være gavnlige. Behandl bare områder, hvor fjerene er faldet ud med anti-hakkemidler og lindrende topisk salve til høns.

Sådan forhindrer du blodmider

Det er meget lettere at forhindre blodmider end at behandle dem. Når du vælger et hønsehus i plastik elimineres de fine revner og sprækker, som træ tillader blodmider at skjule sig i, og de kan vaskes med trykvand og rengøres på få minutter med minimal tørretid bagefter. Hønsehuse i træ har alt for mange skjulesteder for blodmider, hvilket gør dem til hotspots for de truende parasitter.

Udover at have et hønsehus i plastik I stedet for et i træ, kan du behandle indersiden af hønsehuset og jorden omkring hønsehuset med kiselgur, der fungerer som et naturligt afskrækkende middel mod blodmider. Regelmæssig rengøring hjælper med at holde parasitter af alle slags i skak, og sikrer at din flok har det komfortabelt i højsæsonen for skadedyr. Og i modsætning til hønsehuse i træ, skal hønsehuse i plastik ikke behandles med sprøjtede insekticider for at forhindre blodmider.

Omlet og din flok

De glatte overflader på Omlets hønsehuse i plastik forhindrer blodmider i at slå sig ned, og vil sørge for, at din flok kan have det behageligt hele sommeren. Er du bekymret for tilstanden udenfor hønsehuset? Vores hønselegetøj og siddepinde er alle lavet af mide-resistente materialer for at sikre, at din flok kan have det sjovt uden trussel fra parasitter. Når du kombinerer det med en walk-in løbegård giver du dine høns masser af udendørs plads og deres opsætning være perfekt og parasitfri til sommeren, og lægge grundlaget for at I kan tilbringe dejlige, afslappede dage sammen.

Høne, der går op ad stigen inde i Eglu Pros løbegård

 

 

 

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *