Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Omlet bloggen

Top 10 tips til camping med hunde

At udforske naturen på en hunde-campingtur er en god idé… i teorien! Men hvad nu hvis hunden holder alle vågne hele natten, gør ustoppeligt af en mark fuld af fremmede og stikker af ved den første duft af en andens grill?

Faktum er, at nogle hunde er fødte campister, mens andre har en tendens til at blive frustrerede eller bange. Vores 10 tips til camping med hunde er beregnet til at hjælpe dig med at finde den rigtige tilgang for dig og din firbenede ven.

1. Tænk på din hunds personlighed.

En afslappet hund, der nyder at kunne ligge ned efter en gåtur, ligeså meget som den nyder selve gåturen, vil sandsynligvis elske camping. Det samme vil en social hund, der godt kan lide at møde andre hunde og nye mennesker. På den anden side vil en nervøs eller aggressiv hund synes det hele er lidt stressende. Det betyder dog ikke, at du ikke kan tage på camping med en mindre social hund. Hvis hunden altid er aggressiv over for fremmede, er det bedst at glemme det; men ellers skal du forberede dig ordentligt inden campingturen. En lille og stille plads fungerer måske bedre end en travl campingplads i sæsonens højde.

Når det er sagt, så er mange veltrænede hunde i stand til at tolerere trængsel og travlhed, så længe de også har mulighed for at komme væk fra det hele på regelmæssige gåture.

2. Undersøg campingpladserne, inden I tager af sted.

Mange steder tillader ikke hunde på pladsen, og andre kræver at man har hunden i snor til enhver tid. De pladser, der tillader hunde er ofte meget stolte af det faktum og praler af deres hundevenlige faciliteter. Der er stor forskel, så gør dit hjemmearbejde.

3. Tag alt tilbehør til hunden med dig.

Du har brug for mad- og vandskåle – inklusive lette, bærbare hundeskåle og vandflasker til vandreture og dagture – mad, hundesnor, seletøj og mundkurv, hundeposer, hundeseng, håndklæder, yndlingslegetøj, loppehalsbånd, flåtfjerner og alt andet, der vil sikre en campingtur uden problemer. Du kan også overveje et hundehalsbånd med lys til de mørke nætter.

4. Glem ikke hundens identifikation.

I tilfælde af nødsituationer eller forsvundne hunde, skal du have alle dine kæledyrs detaljer på et hundetegn eller udskrevet (og helst lamineret – våde campingture kan hurtigt gøre papirstumper ulæselige). Dette inkluderer vigtig information om hundens helbred, vaccinationer og selvfølgelig kontaktinfo. Din hunds mikrochip-information skal også være opdateret.

5. Indlogering.

Efter rejsen, før du gør noget andet, skal du lade din hund akklimatisere sig. Den vil have brug for at tisse og vil sætte pris på en god, lang gåtur rundt i det umiddelbare område for at vænne sig til seværdighederne, lydene og lugtene i dens nye omgivelser.

6. Hold din hund under kontrol.

Det er ikke holdbart at skulle kigge sig over skulderen hvert andet sekund for at sikre sig, at hunden ikke gene af sig selv i bruseblokken eller angriber naboens sandwich. Medmindre dit kæledyr er utroligt veltrænet, bliver du nødt til at holde den i snor – gerne en lang én, hvis campingpladsen tillader det – bundet til en pind eller træ. På den måde kan den snuse omkring uden at snige sig væk, mens du ikke kigger. Du kan også tage et hundebur med dig, hvis dit kæledyr er blevet trænet til at bruge sådan et. Der findes også hundetelte.

7. Oprydning.

Tag hundeposer med, så du kan bortskaffe din hunds afføring. Fjern alle madskåle og hundelegesager efter de er blevet brugt, for at forhindre andre hunde i at snuse sig frem og potentielt skabe uenigheder.

8. hold din hund fra at gø.

Hvis din hund gør, så prøv at distrahere den eller flyt den et andet sted hen, så den glemmer hvad det var den gøede af. En gåtur er perfekt. Husk, at børn og mange andre mennesker på campingpladser går i seng tidligt, så indfør et forbud imod gøen efter klokken 8. Dette kan indebære at sætte hunden ind i teltet eller buret og opmuntre den til at falde til ro for natten.

9. Tag det roligt med godbidderne.

Det kan være fristende at give din hund masser af picnic- og grillrester, eller at overdrive godbidderne på grund af dens gode opførsel i fremmede omgivelser. For meget mad kan forstyrre en hunds mave, hvilket i bedste fald betyder dårlig lugt, og i værste fald tynd mave. Begræns dig til at give hunden dens sædvanlige mad med en godbid ind imellem – og sørg for, at den ikke får masser af nye ‘bedste venner’ på campingpladsen, der giver ham deres rester!

10. Hyg jer!

Et simpelt, men vigtigt punkt. Behandl turen som en ferie snarere end en prøve. Jo mere afslappet du er, jo mere afslappet bliver din hund.

Når din hund først er smittet med campingfeberen, vil den nyde turen lige så meget som du gør. Og de glade familieferier med hunden bliver til elskede minder, når I ser tilbage. 

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *