Omlet bloggen

Tips til hvordan du holder kæledyr sikre i snevejr

Omlet Eglu Cube hønsehus dækket med sne

Snevejr kan bringe sjov for hele familien, men når det kommer til vores kæledyr, er vi nødt til at være ekstra omhyggelige med at holde dem sunde og glade (selvom de elsker det!) Se vores råd om snesikkerhed, og sørg for du er forberedt på, hvad vinteren nu end måtte bringe…

Tør fugtig pels og fjerdragt af

I perioder med snevejr bør du se til dine kæledyr udendørs et par gange i løbet af dagen og kontrollere, at de ikke er blevet for våde. Fugtig pels eller fjerdragt vil tage længere tid at tørre under koldere temperaturer, hvilket gør det vanskeligt for dem at få varmen igen. Indendørs kæledyr bør også tørres af med et håndklæde efter at have været udenfor.

Rens poter for is

For hunde og katte især, kan sneen kompakte sig i trædepuderne under deres poter og blive til smertefulde isterninger. Brug et håndklæde eller en tørrehandske til at fjerne eventuelle snesamlinger og tørre deres poter. Pas også på, når du går tur med dine hunde i sneen, da den salt, der bruges på vejene, kan være giftig. Hold øje med at hunden ikke stopper for at spise sne ved vejsiden eller slikker sine ben og poter rene for sne og snavs efter gåturen.

Ekstra foder

Alle slags kæledyr vil bruge mere energi på at holde sig varme om vinteren, særligt i superkoldt vejr med sne, så de vil drage fordel af noget ekstra mad. Selvom de vil sætte pris på flere godbidder, må du ikke fristes til at overfodre med disse. Nærende foder vil hjælpe dem mest.

Ekstra bundmateriale

Udendørs kæledyr har brug for mere tørt bundmateriale i deres hus eller bur, som de kan putte sig i og holde varmen. Sørg dog for, at deres hjem stadig er godt ventileret, så frisk luft bevæger sig igennem og forhindrer sundhedsmæssige problemer. Læs om flere måder hvorpå du får dit hønsehus klar til vinteren. Indendørs dyr kan også sætte pris på et ekstra tæppe eller en hyggelig hule til sengetid.

Potentielle risici

Hvis du har en kat, der elsker at gå udendørs i al slags vejr, skal du være opmærksom på muligheden for forgiftning ved indtagelse af ethylenglykol, som blandt andet findes i kølervæske, sprinklervæske m.m. Hold øje med symptomer som opkast, krampeanfald eller åndedrætsbesvær, og ring straks til en dyrlæge, hvis du tror, at din kat kan være syg. Læs mere om ethylenglykol forgiftning her. En udendørs løbegård kan også give dig en god mulighed for at lade dem lege udenfor i sikkerhed.

Glem ikke de vilde fugle i din have!

Anbring en bred skål eller bakke med vand i haven med et eller andet i, der flyder rundt (f.eks. en gummiand!), for at holde vandet i bevægelse og forhindre, at det fryser til. Ekstra mad til de vilde fugle vil også blive værdsat!

En kat kigger ud af vinduet - sne udenfor

This entry was posted in Vinter


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *