Omlet bloggen

Hvorfor har katte brug for et kradsetræ?

Kat i stuen bruger Omlets Stak-kradsetræ til katte

Det er for katte at kradse, som det er for hunde at logre med halen – det er en fuldstændig iboende adfærd, som er sund for dem at udleve. Men hvordan hjælper det katte? På mange måder, faktisk! Handlingen med at kradse for katte er en følelsesmæssig frigivelse for at slippe af med stress eller spændinger, men det er også en nødvendig handling, der giver dem mulighed for at holde deres kløer vedligeholdt og give deres krop et godt stræk. Og det er netop derfor katte har brug for et kradsetræ, så de kan have et sikkert sted at udøve denne normale katteaktivitet.

4 grunde til, at din kat skal kradse

Kunsten i at kradse for katte er en vigtig del af deres natur. Det er et primalt instinkt, der er en del af deres medfødte katteadfærd, og katte kradser af forskellige årsager for at hjælpe både deres krop og deres sind.

 • Vedligeholdelse af deres kløer: I naturen bruger katte træstammer eller træer til at kradse, så de kan slibe deres kløer og rense alt skidt eller snavs, der er fanget i deres poter væk. I lighed med en manicure kan katte faktisk trimme deres negle og vedligeholde dem med en kradse-session.
 • Udstrækning: Hvad er bedre end at strække hele kroppen om morgenen? Spørger du din kat, er svaret ingenting. Når katte kradser på et kradsetræ er i stand til at strække deres krop, ben og poter ud for at give sig selv den nødvendige bevægelse i deres muskler for at holde dem sunde og stærke.
 • Følelsesmæssig frigivelse: Der er ingen tvivl om, at katte nyder at kradse af fysiske årsager, men at engagere sig i denne naturlige aktivitet er faktisk også gavnlig for deres mentale velvære. Når katte kradser, kan de slippe af med indestængt stress eller spænding for at berolige sig selv følelsesmæssigt på en måde, der bedst tjener deres sindstilstand.
 • Duftmarkering: Vidste du, at katte kradser for at kommunikere? Katte bruger de små duftkirtler, der er placeret på deres poter, til at ‘markere deres territorium’ og fortælle andre dyr, at dette er deres domæne.

5 fordele ved kradsetræer til katte

Kradsetræer til katte er mere end blot et kattefitnesscenter, hvor din pelsede ven kan udøve dens fysiske, mentale og følelsesmæssige behov. Kradsetræernes robuste platform og tillokkende natur kan redde dine møbler fra ivrigt kradsende kløer og poter. Lad os se nærmere på alle fordelene ved kradsetræer:

 • De forhindrer kradsen i møbler: Din kat har behov for at kradse. Så hvis du har et holdbart og stærkt kradsetræ, giver du din katteven mulighed for at udleve dens medfødte adfærd, mens du holder dine møbler kradsefri.
 • De frigiver stress: Hvordan stresser du af efter en hård dag på arbejdet? Mens katte får det til at se let ud, er vores kattevenner stadig også modtagelige for stress. Men med et kradsetræ kan din kat få afløb for dens bekymringer på en sund og engagerende måde.
 • De plejer kløerne: Som katteforælder ved du udmærket, at det er udelukket at forsøge at give din kat en manicure. Så hvordan holder du din kats kløer rene og filer dem ned? Med en kradsetræ, naturligvis.
 • De tilskynder til motion: At holde din kat aktiv er afgørende for dens generelle sundhed. Og da de fleste katte ikke vil gå med rundt i kvarteret i snor, giver en god kradse-session den nødvendige motion, de har brug for. Især for katte, der ikke har mulighed for at gå udenfor, vil et solidt kradsetræ give din katteven mulighed for at strække sig og bevæge sig på en måde, den elsker.
 • De fremmer katteinteraktion: Hvis dit hjem har flere katte så er fordelene ved kradsetræer vidtrækkende. Selvom du helt sikkert kan få et kradsetræ til hver kat, opmuntrer det til positive interaktioner og er en fantastisk måde for dem at være sammen på, hvis du kun har et, som de kan dele.

Skal killinger have deres eget kradsetræ?

Som katteverdenens småbørn har killinger masser af energi! Og for at sikre, at de får en god nats kattelur, er det vigtigt at finde en måde at tilskynde dem til at udstøde den energi på. Et kradsetræ er en glimrende måde for din killing at komme af med dens overskydende energi inden sengetid og også lære sunde måder at udtrykke dens naturlige instinkter på. Når du giver dem et dedikeret rum, som er helt deres eget, forhindrer du ikke kun uønskede ridser på dine møbler, men hjælper også med at skabe en positiv adfærd, når de vokser ind i voksenalderen.

Her er Omlets bæredygtige kradsetræer

Hos Omlet forstår vi katte og deres medfødte, oprindelige instinkter. Det er det, der giver os mulighed for at tænke ud af boksen og skabe produkter, der bringer dig og dit kæledyr tættere på hinanden. Så da vi satte os for at designe et nyt kradsetræ til katte, udfordrede vi vores designere til at skabe et produkt, som din katteven ikke kun ville elske, men som den vil elske at sætte kløerne i og som samtidigt vil se godt ud i dit hjem.

Her er Omlets Stak-kradsetræ til katte. Et elegant og robust træ lavet fuldstændigt af bæredygtige materialer for at give din kat endeløse kradsesessioner. Stak udfordrer andre kradsetræers katteplejenormer med sine genopfyldelige, stabelbare paptrekanter, så din kat aldrig løber tør for noget at kradse i, og du behøver ikke at bekymre dig om at købe et andet kradsetræ igen. Dette er bogstaveligt talt det sidste kradsetræ, du nogensinde behøver at købe. Fordi killinger og katte kradser hver dag, har vi kurateret dette træ til at være det, de ville bruge dagligt – hele livet. Når kartonen er slidt ned, skal du blot fjerne den og erstatte den med nye Stak-trekanter.

Sådan forhindrer du dine pelsede venner i at kradse møblerne

Når der ikke er noget kradsetræ, vil din kat finde et andet at kradse. Så hvis du ser din pelsede ven kradse på dine vægge, tæpper eller sofa, er det tid til at omdirigere denne destruktive adfærd til noget mere gavnligt. Her er vores bedste tips til at bryde din kats vane med at kradse i møblerne:

 • Først og fremmest skal du introducere din kat til et kradsetræ. For at opmuntre din kat til at bruge træet i stedet for din læderstol eller dit uldtæppe, skal du drysse lidt katteurt på kradsetræet. Den uimodståelige duft af katteurten vil gøre kradsetræet til din pelsede vens nye yndlingssted at kradse.
 • Katte er specielle – især når det handler om kradsevenlige overflader. Så hvis sofaen og lænestolen er dens foretrukne steder at slibe dens kløer, skal du dække dem med materialer, der vil gøre din kat utilfreds og få den til at lede efter andre kradseområder. Stanniol, dobbeltsidet tape eller Saran Wrap er alle overflader, der vil afskrække ødelæggende kløer og få dem til at flytte til en bedre overflade, såsom et kradsetræ.
 • En af de bedste dele af katteopdragelse er efter-arbejdsdagens hygge på sofaen med din pelsede yndlingsven. Men hvad nu hvis kattens sofahygge-session fører til en sofakradse-session? Så skal du blot dække dens plads med et hyggeligt kattetæppe for at opmuntre til at putte i stedet for at kradse.
 • Hvis du begynder at høre din kat kradse siderne i dens kattebakke, kan det være dens måde at fortælle dig, at den ønsker mere privatliv. Og du kan ikke bebrejde den det! Så giv din kat, hvad den vil have, med en lukket kattebakke og måske endda et privat kattehus, så den nemt kan slappe af i sine private omgivelser.
 • Det er velkendt i dyreverdenen, at visse lugte er forbudte for visse arter. Og katte er ingen undtagelse. Så hvis du har en møbelkradsende gerningskat (!) i huset, så prøv at sprøjte citrus- eller mentoldufte på de områder, du vil have den til at holde sig væk fra. Disse lugte vil helt sikkert afskrække de mest vedholdende kradsere.

Træn din kat til at bruge dens nye kradsetræ

Det vigtigste, du skal huske, når du køber et kradsetræ, er din kats specifikke behov og kradsemetoder. Har du en lille kat eller en lang kat? Kan din kat lide at stå på bagbenene når den kradser, eller når den ligger ned? Hvis du giver din kat et kradsetræ, der passer til dens størrelse og behov, vil det bedre sikre dens brug af kradsetræ frem for alt andet.

At finde et kradsetræ, der er robust og bredt, er en anden vigtig ting at overveje. En stærk, tung base vil hjælpe med at forhindre, at kradsetræet vælter under en kradsesession og giver selv de længste katte mulighed for at nå deres fulde strækpotentiale. Dernæst skal du sørge for, at kradsetræet er dækket af materiale med lodrette riller i stedet for vandrette for at give den ultimative kradseoplevelse. Pap er et glimrende valg med dets bølgede fibre, der hjælper med at eliminere risikoen for, at kløer hænger fast, når man kradser.

Når du har valgt det perfekte kradsetræ skal du bare introducere din katteven til dens nye kradseven. Sørg for at placere kradsetræet i et område, som din kat besøger, så den hurtigt kan vænne sig til det nye udstyr. Og hver gang den forveksler dine møbler som en stadig acceptabel kradsemulighed, skal du blot omdirigere adfærden ved at placere kradsetræet foran dem. Katte er nysgerrige, men også meget kloge, så de vil opfange det hurtigt.

Hvordan tid udendørs påvirker din kats behov for at kradse

Huskatte kan findes indendørs, udendørs eller en kombination af begge i hjem over hele landet. Og selvom enhver kat har brug for at udtrykke deres naturlige kradse-instinkter, har udendørskatte ikke brug for så meget kradsetilbehør inde i hjemmet, da de er i stand til at udøve disse behov udenfor. Ligesom deres vilde forfædre bruger udendørskatte træer eller andre naturlige overflader til at manicure deres kløer på, frigøre spændinger og få motion.

Så hvis din kat er mere indendørs end udenfor, så overvej at skabe et sikkert udendørs miljø, hvor den ikke kun kan lege, men det hjælper også med at modvirke indendørs ridser. Hvis du har en rummelig have, kan du tilføje en udendørs katteindhegning, hvor din katteven kan udforske naturen i en sikker struktur. Bor du i en lejlighed eller ejerlejlighed uden have? Intet problem! Skab en kattesikker altan med en katteindhegning til altanen. Din katteven vil elske den friske luft og det naturlige miljø, hvor den kan udleve dens instinkter, og du vil elske at holde dine møbler og vægge fri for ridser.

Identificer stress hos din kat

Når katte er stressede, har de en tendens til at forløse deres følelser gennem deres kløer. Og det er da, dine møbler kan være i reel fare! Så for at undgå katte-kradse-feber på dine ejendele, skal du være meget opmærksom på, hvad der forårsager stress hos din kat , så du kan hjælpe med at forhindre det.

Der er en række forskellige årsager til, at katte udviser en stressreaktion – det kan være en anden kat, et andet kæledyr (normalt hunden) eller endda et barn i hjemmet, der har gjort noget for at skræmme din stakkels kat. I andre tilfælde kan det bare være brummen fra opvaskemaskinen eller endda et fly, der flyver forbi, der kan udløse deres følelser.

At være meget opmærksom på din kats adfærd, før den begynder at kradse, kan give dig bedre ledetråde til årsagen og hjælpe dig med at minimere eller fjerne kilden helt. Og hvis du tilføjer endnu et kradsetræ vil det tilskynde deres instinktive adfærd til at blive frigivet på en sund og mindre destruktiv måde.

Racer mindst tilbøjelige til at kradse

Hvis du lige er begyndt på din katteopdragelsesrejse, og kradsen er en stor bekymring, så frygt ej. Der er nogle katteracer, der er mindre tilbøjelige til at kradse, når de får et godt kradsetræ, som de kan afreagere på. Her er vores liste over katteracer, der er mere tilbøjelige til at hygge på dine møbler i stedet for at kradse dem:

 • Maine Coon
 • Scottish Folds
 • Ragamuffins
 • Ragdolls
 • Russian Blues

Generelt er katteracer, der er mere tilbøjelige til at kradse hyppigt, også katte, der har meget energi. Selvom dette bestemt kan variere fra kat til kat, har racer som bengalere og sibirere, en tendens til at have et større behov for at kradse oftere.

Kattepleje med Omlet

Hos Omlet er vores mål enkelt – lav produkter, der hjælper med at pleje dit kæledyr på den bedst mulige måde. Fra kradsetræer til katte, til behagelige kattesenge, til udendørs kattetræer eller kattebakker, har vi alt hvad du behøver for at gøre livet med din kat bedre. Og når du giver din kat alt, hvad den har brug for, kan I begge fokusere på at gøre mere af det, I begge elsker – at tilbringe kvalitetstid sammen.

Kat, der bruger Omlets vægmonterede Stak-kradsetræ

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *