Omlet bloggen

Kattesikrede altaner – hvad du skal vide!

Katte er utrolige til at springe! Faktisk kan de fleste springe mellem 6 og 12 meter i et enkelt spring! Men de er også vildt fascinerede over omverdenen.

Så hvad gør du, hvis du ejer en kat og din eneste udendørs plads er en altan? Er det sikkert at lade din kat gå ud på altanen for at udforske? Det korte svar er, ja, men kun hvis du har sikkerhedsforanstaltningerne på plads! Omlets produktudviklere har fundet en løsning, som ikke kun giver din indendørs kat frihed til at udforske området udenfor, men i tryghed og med sikkerhed!

Lad os gå i detaljer!

Kat klatrer på Omlet altanindhegning til katte udenfor lejlighed

Hvorfor kattesikre en altan?

Før vi ser på kattesikringer, så lad os først udforske, hvorfor du egentlig vil skabe en kattesikret balkon. Hvis du bor i en lejlighed med altan, vil du nok gerne nyde din udendørs plads! Ved du hvad? Din kat vil også nyde det! Men hvorfor kan katte lide at være udenfor?

Frisk luft Vi elsker at komme udenfor og indånde den friske luft og vores pelsede kattevenner har det på samme måde. En stor dosering af frisk luft kombineret med et varmt solskinsbad gør alle godt – også katte! At indånde frisk ilt stimulerer organerne og blodkarrene, der giver et sundere nervesystem.

Stimulering: Tænk på de første ting, man gør, når man går udenfor. Du kigger, lytter, og lugter til dine nærmeste omgivelser. Katte er på samme måde – men på et helt andet niveau, siden deres lugtesans er meget mere opsat end menneskers! At være udenfor giver kattens sanser uvurderlig stimulering. De kan se biler køre forbi eller lytte til fugle, der synger i træerne, eller bare snuse til duften af blomsterne, der gror i haven. Eller de gør måske bare, hvad katte ofte gør bedst tager et solbad, mens de tager en lur!

Motion:Selv hvis din kat får masser af legetid med deres legetøj indenfor, er deres sind og kroppe bygget til at efterforske verden omkring dem. Når en kat er i stand til at udforske en sikkert indelukket altan, kan de aktivere deres medfødte vaner som at springe og løbe. Og hvad bedre måde for din aktive kat at forblive vibrerende og ung end at udforske og bevæge sig i et sikkert og trygt område!

Skab en tryg altanindhegning

Nøglen til at skabe en sikker udendørs plads til din kat er sikkerhed! Både du og din kat vil have forsikring om, at de frit kan hoppe og lege uden at være bange for at falde ud fra altanen. Hvordan sikrer du det?

Det allerførste trin i kattesikkerhed på altanen er at fjerne alle elementer, der kan være skadelige for din katteven. Sørg for, at ingen af disse elementer er på din altan:

  • Planter: Katte kan kede sig, og når de gør det, vil de ofte tygge på alt, hvad de kan finde – også planter! En række almindelige husplanter kan dog være potentielt giftige for katte. Så for at sikre din altan er kattevenlig, brug lidt tid på at gøre dig bekendt med, hvilke planter der er sikre for din katteven, og fjern dem, der ikke er sikre fra din altan.
  • Ledninger: Katte er ret nysgerrige af natur, så når de ser en genstand, der er ny og uvant, vil de sandsynligvis bruge deres smag til at udforske. Elektriske ledninger kan være meget skadelige for katte, for når de tygger på dem, kan det forårsage forbrændinger i deres mund. Faktisk kan selv udtrukkede ledninger være potentielt farlige, så det er bedst at fjerne alle ledninger fra altanen.
  • Insektmiddel, rengøringsmiddel, osv: Mens insektsprøjter er effektive til at holde de irriterende flyvende insekter væk fra os, kan de være ganske skadelige for katte. De fleste insektrepellenter har DEET som hovedingrediens, som har vist sig at være farlig for katte, hvis det indtages. På samme måde indeholder mange rengøringsmidler ingredienser, der kan give problemer for interesserede katte, så det er bedst at fjerne dem helt fra altanen.
  • Foderbræt til fugle: Selv hvis du tror, at din søde, føjelige kat aldrig ville gøre en flue fortræd, så prøv at sætte dem udenfor i et lukket rum med et foderbræt. Du vil nok genoverveje det! Glem ikke, at katte er fødte rovdyr, så når man får chancen for at jage et dyr – specielt en fugl, vil de nok tage den chancen – hver gang!

Gør din veranda til en kattegård

Når det handler om at skabe det ultimative kattetilflugtssted til din ven, er der utallige DIY tutorials om hvordan du kan skabe den plads selv. Du kan naturligvis tage hen til din lokale butik og købe alle materialerne, men ville det ikke bare være lettere at købe en indhegning, der allerede er lavet til dig? Det syntes Omlets produktudviklere også.

Her er Omlets katteindhegning til altanen! En sikkert designet, fuldt lukket kattegård, der kan være på en altan. Vi ved, at livet i byen kan være svært, når man prøver at give sin kat lidt frihed, så vi udviklede denne flugtsikre indhegning med det i tankerne! Her er blot nogle få af de mange fordele, du får med katteindhegningen til altanen:

  • Enormt solid! Denne stilfulde katteindhegning er bygget af stærkt stålnet og er mere sikker end nogen hjemmelavede netindhegninger. Vi lakerede hele indhegningen i en mørkegrøn farve, så den passer naturligt til din altan og er ubemærket at se på. Det eneste DIY, du får brug for med dette produkt, er ekstra metalfastgørelser for at fæstne indhegningen til din bygning for ekstra sikkerhed.
  • Størrelser til alle altaner! Omlets katteindhegninger til altaner er Ttlgængelig i 3 størrelser og passer til næsten alle altaner fra København til Esbjerg! Vi designede hver længde (1,8m 2,7m, eller 3,6 m) med samme bredde, så den er smal nok til at rumme alle standard altanstørrelser. Desuden kan den generøst udpeget højde på næsten 2,7m lade din kat udforske alle niveauer inde i indhegningen!
  • Helt tilpasbar! Med katteindhegningen til altaner, er der ingen grænser for, hvordan du kan tilpasse din kats udendørs hus! Tilføj et kattetræ til kattens kløer, eller en stofhylde til at hvile i solen! Du kan endda tilføje et gennemsigtigt overtræk til den øverste del af indhegningen, så din kat altid kan have skygge og tørvejr! Valgmulighederne er uendelige, når du laver og skaber din kats ultimative kattegård!

Når det handler om vores pelsvenner, kan katteejere overalt blive enige om, vi vil gøre vores kattes liv så hyggelige, som de gør vores. At give din kat evnen til at opleve en aflukket altan giver dem frihed til at udforske verden udenfor på en sikker og tryg måde. Og lige som frisk luft og solskin er psykologisk gavnligt for os, høster vores katte de samme belønninger, når de får sol på kroppen og luft i håret (pelsen)!

Kat, der bruger Omlet kattehylder i Omlet katteindhegning

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *