Omlet bloggen

Indkøbsliste til din nye hvalp

Sort labrador hvalp står på Omlet Topology hundeseng med quiltet topmadras

Så du skal have en hvalp – tillykke! Men før du tager dit pelsede familiemedlem med hjem, skal du sørge for at krydse disse ting af på din indkøbsliste til hvalpe. På trods af al den spænding, der følger med at have et nyt kæledyr, er oplevelsen også ret krævende, da de kræver næsten konstant opmærksomhed og pleje. Så for at minimere stresset og gøre de næste par måneder så behagelige som muligt for alle involverede, vil det helt sikkert hjælpe at have en tjekliste.

Hundeseng og tæppe

Hvalpe, der stadig vokser tilbringer det meste af deres tid med at sove, , så de har brug for en komfortabel hundeseng. Omlets hundeseng har en madrasbund i memoryskum, der former sig omkring din hvalps krop og giver støtte og komfort efter mange timers leg. Derudover kan den quiltede topmadras nemt lynes af og puttes i vaskemaskinen og derefter hurtigt lynes på igen for at give din hund en frisk seng.

For ultimative niveauer af komfort skal du også sørge for at krydse et superblødt hundetæppe af din indkøbsliste til din nye hvalp. Før du tager din hvalp med hjem, kan du bede din opdrætter om også at sørge for et tæppe. På denne måde får din hvalp en velkendt duft at rejse med, hvilket giver den lidt ekstra komfort på rejsen. Når du er hjemme, kan du placere dens tæppe i deres kasse, på deres seng, på sofaen eller i bilen.

Spaniel hvalp på Omlet superblødt hundetæppe - i julestjernerød og cremefarve

Tyggelegetøj

Selvom vi ikke kan love, at din nye hvalp stadig ikke vil gøre dens bedste for at tygge i dine yndlingssko, vil det hjælpe med at minimere risikoen, hvis du har et udvalg af tyggelegetøj . Hvalpe udforsker verden med deres mund, og nogle hunderacer er mere ‘mundorienterede’ end andre.

At give din hvalp noget tyggelegetøj vil lette kløen og lade den komme af med noget energi. Du skal finde et par forskellige, der har den rigtige størrelse og hårdhed til din voksende hund, så sørg for at have et bredt udvalg ved hånden. Det er en god idé at have masser af tyggelegetøj, f.eks.Kong før din hvalp ankommer, hvilket også vil holde den underholdt i timevis. Du kan finde masser af Kong-opskrifter her, men vær sørg for, at alt, hvad du fodrer din hvalp, er alderssvarende.

Træningsgodbidder

Hvalpetræning kan starte, så snart du tager din nye pelsede ven med hjem, normalt i 8-ugers alderen. Sørg for, at du har masser af hvalpevenlige godbidder for at belønne din hund, når den er velopdragen. På denne måde vil den snart lære, hvilken adfærd der er ønskelig, og hvilken der ikke er. Den store verden kan være ret skræmmende for en lille hvalp, så giv altid masser af ros, når du belønner den med en godbid, som også vil være med til at fortsætte med at styrke jeres bånd.

Alle hunde er forskellige, og nogle hunderacer er mere madmotiveret end andre. Så efterhånden som du lærer din hvalps personlighedstype bedre at kende, vil du måske bemærke, at den reagerer bedre på at blive belønnet med hundelegetøj eller ros.

Hunde og skåle

Godbidder er velsmagende, men en diæt fuld af dem gør bestemt ikke en hvalp sund. Du skal have passende foder klar, før du bringer din hvalp hjem, men opdrætteren vil sandsynligvis allerede have givet dig instruktioner om, hvad og hvornår du skal fodre den. Hold dig til denne diæt de første par uger for at undgå at forårsage mavebesvær. Hvis du efter dette beslutter dig for en anden type foder til din hvalp, skal du introducere foderet gradvist, og sørg for, at det er af høj kvalitet og egnet til hvalpe, der stadig vokser.

Du skal også bruge hundeskåle til mad og vand. Disse skal begge have en passende størrelse – ikke dybe nok til ikke at skabe en masse rod, og stabile nok til ikke at vælte. For den hundeskål, der er den helt rigtige, skal du altid sørge for at læse diameteren, så du kan vælge den perfekte størrelse til din specifikke hvalp. Det er også en god idé at have et par skåle i rejsestørrelse, som du kan tage med på dine sjove hundeeventyr når din hvalp er gammel nok.

Hundebur

Nogle opdrættere vil allerede være begyndt at træne hvalpen fra en tidlig alder, men hvis de ikke har gjort det, er det bestemt ikke for sent at begynde, når den kommer hjem.

Buret fungerer som et lukket sikkert rum for din hvalp og bør være et sted, den kan vende tilbage til, når den er træt eller endda føler sig lidt nervøs. Omlets Fido Nook 2-i-1 luksus hundebur og seng er en fantastisk valgmulighed. Denne smukt designede hule er et super hyggeligt sted med en super praktisk garderobe, hvor du kan opbevare alle din hunds ting på ét praktisk sted. Og så ser det godt ud i ethvert rum i huset! Husk, at hvalpe vokser hurtigt, så få fat i et bur, der også passer til din hund, når den er fuldt udvokset.

Halsbånd og hundesnor

Så snart din hvalp er klar til at gå ud i den virkelige verden, skal den have et stilfuldt halsbånd til at sætte deres ID-mærke på. Match med en hundesnor eller sele, og så er I klar til at gå. Med Omlets Dog Walk-kollektion, kan du endda matche din hvalps halsbånd og hundesnor med deres seng, med 8 signaturprints inspireret af gåturen med din hund, at vælge imellem. Selvom du ikke vil være i stand til at tage din hvalp med på gåture, før den er fuldt vaccineret, kan du vænne den til at bære halsbånd og snor fra en yngre alder. Du vil endda opdage, at nogle opdrættere vil bruge et meget blødt halsbånd på hver hvalp fra kuldet, hvilket ikke kun hjælper potentielle adoptanter med at identificere, hvilken hvalp der er hvilken, men også vænner dem til følelsen af at have halsbånd på.

Hund iført Omlets halsbånd og hundesnor fra Dog Walk-kollektionen i Nature Trail Teal

Omlet og din nye hvalp

Dette er nogle af de vigtigste ting, du skal anskaffe dig, før du henter din nye hvalp, men du vil finde yderligere ting, såsom plejeudstyr og rengøringsmidler, der kan købes inden for de første par uger. Men med hjælp fra Omlets hundeseng, hundebur, hundetæppe og de andre ovenstående væsentlige ting, skal hvalpen nok få en god start selv inden den er ankommet.

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *