Omlet bloggen

Fantastiske sundhedsmæssige fordele ved æg: Derfor er æg gode for dig

Omlets æggekarrusel ved siden af et æg, der steges

De er måske små, men det ydmyge æg er et ernæringsmæssigt kraftcenter. Derudover, betyder deres alsidighed, at de kan bruges til at lave tusindvis af lækre opskrifter, som vi alle kender og elsker. Men kender du forskellen mellem fakta og fiktion, når det handler om de forbløffende sundhedsmæssige fordele ved æg ?

Vi afliver de største myter

Du har sikkert hørt, at indtagelse af æg kan forårsage forhøjet kolesterol og kan føre til kardiovaskulære problemer. Men virkeligheden er faktisk ret anderledes.

Mens blommen i et medium æg indeholder et højt niveau på ca. 186 mg kolesterol, laves størstedelen af ​​kolesterolet af leveren og ikke igennem kosten. Cirka 25 % af kolesterolet i den mad, vi spiser, optages af tarmen, og 75 % af kolesterolet i blodet produceres af leveren.*

Snarere kan højt kolesterol være forårsaget af genetik og livsstilsvalg som rygning og mangel på motion. Dette betyder dog ikke, at kost ikke er en medvirkende faktor til forhøjet kolesterol. Tværtimod burde en diæt med højt indhold af mættede fedtstoffer såsom stegt mad, forarbejdet kød og fuldfede mejeriprodukter give mere anledning til bekymring.

Æg er heller ikke ansvarlige for tilstoppede arterier eller kardiovaskulære problemer. Det er faktisk, hvordan du tilbereder dine æg, eller hvad du spiser med dem, der kunne spille en større rolle for hjertesundheden. Hvis du steger dine æg i smør eller serverer dem sammen med stegt bacon hver morgen er det et større problem. Men som med alt er mådehold nøglen, og du bør altid konsultere din læge for at få skræddersyet medicinsk rådgivning.

Derfor er æg så gode

En fantastisk kilde til mikro- og makronæringsstoffer

Uanset om det er blommen eller hviden, er æg fulde af næringsstoffer og vitaminer, der er nyttige for, at din krop kan fungere korrekt. Æg indeholder carotenoider, antioxidanter, der hjælper med at bekæmpe aldersrelaterede sygdomme, især synet.

Derudover, er æg rige på protein (2 æg svarer til 100 g kød), vitamin A, D, E, K, B2 og N12, samt fosfor, magnesium, kalium og mineraler, som alle holder din krop i perfekt driftstilstand.

B-vitaminet i æg hjælper din hjerne med at fungere korrekt, det vil sige hukommelse og koncentration. Æg kan indtages under graviditeten, da næringsstofferne i æg, herunder vitamin B9, hjælper fosterets vækst og korrekte udvikling.

Æg indeholder også zink til hormonregulering, og med de proteiner og vitaminer, de giver, er æg en allieret for dit hår. Der er mange opskrifter på internettet til at pleje dit hår med æg, men vores favorit er at bruge et æg, et par dråber sød mandelolie (ikke mere end 4) og en skefuld honning – dit hår vil takke dig! Lad det virke i 10 minutter og skyl grundigt.

Lavt kalorieindhold

Vidste du, at et æg kun indeholder 90 kalorier? To æg på 90 kalorier hver, og du kan lave en velsmagende omelet med bare få kalorier. Æggenes appetitdæmpende effekt gør det også til en fødevare, som du kan inkludere i dine måltider, hvis du vil føle dig mæt i længere tid.

Sød lækkerbisken eller proteinmadpakke?

Udover de forskellige sundhedsmæssige fordele kan æg bruges på mange forskellige måder, hvilket giver os mulighed for at variere vores måltider. Uanset om du kan lide dit æg stegt eller kogt, røræg, i quiche, i kage eller i pandekager, er der noget for enhver smag.

Du kan se en kageopskrift her eller du kan prøve et lækkert bananbrød. Og hvis du vil have en perfekt pandekageopskrift, kan du klikke her.

Sådan vælger du dine æg

Intet slår smagen af ​​frisklagte æg fra dine høns i haven. Derudover, når dine høner er så glade som muligt i et Eglu Cube hønsehus, smager de endnu bedre! Den kærlighed, du lægger i at passe din flok, bliver virkelig returneret med deres kærlighedsarbejde i form af velsmagende æg. Det er også en sand fornøjelse at have dem ved hånden, uden at bekymre dig om at gå på indkøb.

Du kan endda vise dine høns’ hårde arbejde frem I Omlets æggekarrusel. Ikke alene vil det smukke design skille sig ud i dit køkken, men det holder dine æg pænt arrangeret i rækkefølgen af ​​lægning for at sikre, at du altid bruger de ældste æg først, hvilket betyder, at der ikke er spild.

Men hvis du endnu ikke har oplevet glæden ved at holde høns og køber dine æg i supermarkedet, kan du se her, hvad du skal være opmærksom på. Bemærk, at næringsindholdet kan variere lidt afhængigt af oprindelsen af ​​de æg, du indtager. Omega 3 indholdet kan være lavere, hvis du køber dine æg fra en burgård i stedet for økologiske æg.

Æg af AA-kvalitet – Æggehviderne er tykke og faste. Blommen er højthævet og fri for skavanker. Skallen er ren og ubrudt.

Æg af klasse A – Æggehvider er mindre faste, blommen rimelig høj, og skallen er fri for revner.

Æg af klasse B – Æggehviden er tynd, blommen er fladere og bruges i frosne eller tørrede produkter.

Omlet og dine æg

Æg har en række fordele, og når det er så nemt at holde høns med Omlet, hvorfor så gå glip af glæden ved at få dem friske fra din baghave? Med vores Eglu Cube hønsehus som kan rengøres superhurtigt, Omlets Autodoor hjælper med at lægge din flok i seng og vores walk-in hønsegård giver dine høner plads til at strejfe omkring. Så shop Omlets bemærkelsesværdige udvalg af hønseprodukter, designet internt af eksperter i at holde høns og dyreelskende ingeniører.

Omlets æggekarrusel på køkkenbordet

* Kolesterol oversigt: LDL, HDL, triglycerider, hvad kolesterolniveauer betyder (webmd.com)

This entry was posted in Æg


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *