Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Omlet bloggen

Hvilken hundeseng er nemmest at holde ren?

Hundesenge bliver beskidte og ildelugtende med tiden, og de kan også rumme loppeæg eller flåter. Det er vigtigt at vaske dem, og det kan være en enkel eller kompliceret opgave, afhængigt af hvilken type seng din hund har.

Hvis sengen har et aftageligt vandtæt betræk, er rengøringen helt enkel. Uden et aftageligt betræk bliver en grundig rengøring mere udfordrende.

Rengøring af hundeseng med aftageligt betræk

Hundesenge med betræk, der kan vaskes, er lettere at rengøre end dem uden et betræk.

Først skal du støvsuge sengen og tæppet for støv og hår for at forhindre, at de fine hår tilstopper vaskemaskinens filter. En støvsuger med et særligt møbelmundstykke er ideel. Fjern så betrækket og støvsug madrassen og alle andre dele af sengen. Betrækket kan derefter vaskes sammen med tæppet. Brug et dyrevenligt vaskemiddel og om nødvendigt en pletfjerner.

Afhængigt af hvilken type seng du har, kan du sommetider også være nødt til at vaske madrassen. En model som Topology har et vandtæt betræk, der holder snavs væk fra selve madrassen, selvom der kan forekomme lækager en gang imellem, hvis hunden har haft et uheld i sengen, i hvilket tilfælde madrassen skal vaskes.

Madrassen skal lægges i blød i et badekar med varmt vand og et dyrevenligt vaskemiddel. Alternativt kan du opløse to spiseskefulde natrium i et kar med vand og lægge den i blød der i 15 minutter.

Nogle madrasser er fleksible nok til at blive vasket i en vaskemaskine og tørret i en tørretumbler. Ellers skal madrassen tørre udenfor. Vælg en varm solskinsdag, hvis det er muligt – lettere sagt end gjort på bestemte tidspunkter af året! Den vigtigste detalje er at vælge et godt ventileret område, som forhindrer skimmel, mens sengen tørrer.

Hvad er den perfekte hundeseng, når det kommer til nem rengøring?

Den perfekte hundeseng i forhold til rengøring er en vandtæt seng, der er fremstillet specifikt med rengøring i tankerne. Hvis den har et maskinvaskbart betræk med lynlås, kan sengen vaskes og tørres inden for få timer. Dette system har også den fordel, at det giver sengen en længere levetid, da et slidt betræk kan udskiftes.

Topology senge anvender dette system og fås i forskellige farver, alle kan maskinvaskes ved 30°C. Ved at matche lyse og mørke farver til din hunds pels, bliver hårene mindre synlige. Det er måske et mindre problem, men hvidt hår på en mørk madras eller mørkt hår på en hvid seng ser noget beskidt ud. Topology betræk er også vandtætte, hvilket beskytter madrassen med memory foam indeni. Sengene fås i forskellige størrelser, der passer til alle hunderacer. Topology fås desuden med sengerammer og sengeben, der hæver hele strukturen op fra gulvet og dermed forhindrer snavs og støv i at ophobe sig omkring sengen eller madrassen.

Rengøring af hundeseng uden betræk

Først skal du støvsuge sengen og sørge for at komme godt ind i alle folder og hjørner. Brug derefter en kost eller børste til at løsne hår, der sidder fast i sengens stof, og støvsug derefter igen.

Individuelle pletter kan behandles med enzymbaseret rengøringsmiddel, inden hele sengen blødgøres i varmt sæbevand i 15 minutter. Klem og drej sengen et par gange i løbet af denne periode for at fjerne så meget snavs som muligt. Hvis sengen er meget snavset, og vandet bliver brunt, skal du lægge sengen i blød i fem minutter og derefter skifte vandet.

Sengen bør derefter skrubbes overalt med en fugtig børste dyppet i natrium. Brug en tandbørste til folder, sømme og hjørner. Dette vil fuldende rengøringen og vil desuden fungere som en form for deodorant på sengen.

Sidste trin er at fylde karret med varmt vand igen og lægge sengen i blød, klem og ælt den for at fjerne alle rester af vaskemiddel. Gentag, indtil vandet ikke længere viser spor af sæbebobler.

Sengen kan derefter lufttørres et varmt og velventileret sted.

Hvorfor skal hundesenge vaskes?

Bortset fra de åbenlyse problemer med lugt og hundehår, så er der altså potentielle problemer med en snavset hundeseng, som en simpel børste eller støvsuger ikke kan håndtere. Infektioner kan overføres fra hundelort og urin eller noget, som hunden har gylpet op. Bakterierne i disse kropsvæsker kan dvæle i madrassen i flere måneder.

Ved at vaske madrasbetrækket en gang om ugen eller deromkring kan du eliminere dette problem. Hyppigheden vil i høj grad afhænge af, hvor meget hunden fælder, og hvor snavset den har tendens til at blive. Hvis nogen i husstanden har hundeallergi, er hyppig rengøring nødvendig.

For at dræbe potentielle syndere, der ligger på lur i sengetøjet, skal det ideelt set vaskes ved 60°C, selvom masser af sengetøj har vaskeanvisninger, der anbefaler en lavere temperatur. Et vandtæt betræk, som Topology sengene har, forhindrer madrassen i at blive snavset, og disse betræk kan derfor vaskes ved lave temperaturer.


Alle hundesenge giver din hund en god nats søvn, men de bedste gør langt mere end det. De holder snavs og bakterier i skak og gør miljøet i hjemmet sundere for alle.


This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *