Omlet bloggen

Sådan vasker du en hundeseng

Gylden hund, der sover på vasket hundeseng, kærligt overvåget af ejeren

Regelmæssig vask af en hundeseng kan hjælpe med at sikre, at dit kæledyr altid har et rent miljø. Det minimerer også risikoen for opbygning af lopper, bakterier og snavs. Vores guide viser dig, hvordan du nemt kan vaske din hunds seng, samt de bedste senge til at holde din hund glad og sund.

Hvorfor skal hundesenge vaskes?

En uren hundeseng kan forårsage alvorlige problemer for dit elskede kæledyr. Infektioner kan overføres fra hundens afføring og urin eller noget, som hunden har opstødt. Bakterierne i disse kropslige udledninger kan blive hængende i madrassen i flere måneder. Der er potentielle problemer med en uvasket hundeseng, som en simpel børste eller støvsuger ikke kan klare. At sove i denne uhygiejniske tilstand kan resultere i, at din hund bliver syg. Når du holder hundesengen ren, vil du være i stand til at reducere denne risiko.

Alle hundesenge giver en god nats søvn til din hund, men de bedste gør langt mere end det. De holder snavs og bakterier på afstand og gør hjemmet sundere for alle.

Hundesenge bliver snavsede og begynder at lugte efter noget tid. De kan også rumme loppeæg eller flåter. Det er vigtigt at vaske dem, og det kan være en enkel eller kompliceret opgave, afhængigt af hvilken slags hundeseng dit kæledyr har.

Det er enkelt at vaske en hundeseng med aftageligt betræk. Uden et aftageligt betræk bliver en grundig rengøring mere udfordrende.

Enkle trin til at vaske en hundeseng med aftageligt betræk

Vaskbare hundesenge med betræk er nemmere at rengøre end dem uden betræk. Vores nemme trin til, hvordan man rengør en hundeseng med aftagelige betræk, hjælper dig med at give dit kæledyr en funklende ren seng på ingen tid.

Sådan vasker du hundesengens betræk

 1. Støvsug støvet og håret fra hundesengen og hundetæppet for at forhindre de fine hår i at tilstoppe dit vaskemaskinefilter. En støvsuger med polstring er ideel.
 2. Fjern betrækket og støvsug madrassen og alle andre dele af sengen.
 3. Betrækket til hundesengen kan derefter vaskes sammen med tæppet. Brug et kæledyrssikkert vaskemiddel og om nødvendigt en pletfjerner.

Sådan vasker du din hunds madras

Afhængigt af hvilken type seng du har, bliver du nogle gange også nødt til at vaske din hundesengs madras. En model som Omlets Topology hundeseng har et vandtæt betræk, der holder snavset væk fra madrassen. Selvom der af og til kan være utætheder, hvis hunden har smudset sengen til, skal madrassen i så fald vaskes.

 1. Omlets hundesengsmadras skal lægges i blød i et badekar med varmt vand med et kæledyrssikkert vaskemiddel.
 2. Alternativt kan den ligge i blød i 15 minutter i en balje med vand, hvori to spiseskefulde bikarbonatsodavand er opløst.
 3. Nogle madrasser er bøjelige nok til at blive vasket i en vaskemaskine og tørret i en tørretumbler.
 4. Ellers kan det tørre udenfor. Vælg en varm solskinsdag, hvis det er muligt – lettere sagt end gjort på bestemte tidspunkter af året! Den vigtige detalje er at vælge et godt ventileret område, som forhindrer skimmelsvamp i at vokse, når sengen tørrer.

Vask en hundeseng uden betræk

Selvom din hundeseng ikke har et aftageligt betræk, kan du stadig vaske den med lethed. De følgende trin beskriver, hvordan du håndvasker din hundeseng.

 1. Støvsug først sengen. Kom ind i alle folder og hjørner.
 2. Brug derefter en børste til at løsne eventuelle hår, der er fanget i hundesengens stof, og støvsug derefter igen.
 3. Enkelte pletter kan pletbehandles med et enzymbaseret rensemiddel, før hele sengen lægges i blød i varmt sæbevand i 15 minutter. Klem og drej sengen et par gange i løbet af denne tid, for at fjerne så meget snavs som muligt.
 4. Hvis sengen er meget snavset, og vandet bliver brunt, skal du lægge sengen i blød i fem minutter og derefter udskifte vandet.
 5. Sengen skal derefter skrubbes over det hele med en fugtig børste dyppet i natron. Brug en tandbørste til folder, sømme og hjørner. Dette vil sætte prikken over i’et på rengøringen og vil også deodorisere hundesengen.
 6. Fyld karret med varmt vand igen og læg hundesengen i blød. Klem og ælt den for at fjerne alle spor af vaskemiddel.
 7. Gentag indtil vandet ikke viser spor af sæbebobler.
 8. Hundesengen kan derefter lufttørres på et varmt og godt ventileret sted.

Omlets hundeseng, der er nem at rengøre

Den perfekte letvaskelige hundeseng er vandtæt og lavet med rengøring i tankerne. Hvis den har et maskinvaskbart betræk, der lynes på, kan sengen vaskes og tørres inden for et par timer. Dette system har også fordelen ved lang levetid, da et slidt betræk kan udskiftes.

Vores Topology hundesenge anvender dette system og fås i forskellige versioner og farver. Alle kan maskinvaskes ved 30ºC. Vores Omlet hundesenge med støttekant har også aftageligt betræk for nem vask. Ved at matche lyse og mørke farver til din hunds pels, bliver håret mindre synligt. Et mindre problem, måske, men hvidt hår på en mørk madras, eller mørkt hår på en hvid seng, ser meget rodet ud. Topology-betrækkene er også vandtætte, hvilket beskytter memoryskum-madrassen nedenunder. De fås også i forskellige størrelser, så de passer til alle hunderacer. Topology-senge forhindrer også snavs i at samle sig omkring sengen eller madrassen, da de har rammer med ben, der holder strukturen hævet fra jorden.

Hvor ofte skal man vaske en hundeseng?

Nu du ved, hvordan du vasker din hunds seng, kan du undre dig over, hvor ofte du skal rense den. Vask af hundesengebetrækket en gang om ugen eller deromkring eliminerer problemer med opbygning af snavs. Hyppigheden vil i høj grad afhænge af, hvor meget hår hunden fælder, og hvor snavset den har tendens til at blive. Hvis nogen i husstanden har hundeallergi, er hyppig rengøring afgørende.

For at dræbe det smuds og skidt der kan lure i sengetøjet, skal det ideelt set vaskes ved 60ºC – selvom mange hundebetræk vil have vaskeanvisninger, der anbefaler en lavere temperatur. Et vandtæt betræk, som er en del af Topology-serien, forhindrer madrassen i at blive snavset, og disse betræk kan vaskes ved lave temperaturer.

Omlet kæledyrspleje

Forkæl din hund med det tilbehør, den fortjener. Luksus hundebure hjælper din hvalp med at blive trænet i et bur og generel træning af voksne hunde, for at dog toys hjælpe med at knytte bånd. Vi har det tilbehør, der gør din hund komfortabel og glad.

Spaniel, der ligger på vasket Omlet hundeseng med støttekant

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *