Omlet bloggen

Hvordan virker DNA-tests til hunde?

Mens efterspørgslen efter at købe hvalpe skød drastisk op over pandemien, var der også en betydelig stigning i dem, der reddede hunde fra udlandet. Så meget, at ifølge den britiske Human Animal Infection and Risk Surveillance Group, var der en stigning i 2020 på 51% i import af hunde fra Rumænien til Storbritannien alene! Men med så mange af vores kæledyrshunde, der nu bliver reddet fra hele verden, har det efterladt mange kæledyrsejere, der undrer sig over, hvad deres hunde præcist er! Som følge heraf er DNA-tests til hunde også steget i popularitet, hvilket giver kæledyrsejere en nem og bekvem metode til at finde ud af mere om deres hunds genetiske sammensætning. Så hvordan fungerer DNA-tests til hunde?

DNA-vatpindprøve testes

Hvorfor få en DNA-test til hunde?

Hundeejere vælger at få DNA-tests til hunde af flere grunde, hvor den mest oplagte er nysgerrighed! Mens ejere kan have en ide om, hvilken race deres hund er fra enten hundehjemmet eller fra deres fysiske udseende, kan det være vanskeligt at vide med sikkerhed. Derfor giver en test af din hunds DNA et meget klarere, næsten helt præcist svar på dette.

Desuden kan en forståelse af, hvilken race en hund er, give ejere en bedre forståelse af deres hunds adfærd. På samme måde kan dette også hjælpe hundeforældre med at få en idé om potentielle træningskrav, eller hvilken størrelse deres hund vil være, når den er fuldt udvokset.
Det vil hjælpe at læse 5 måder at finde ud af, hvilken hunderace der er for dig og De bedste hunderacer for førstegangsejere blogs, som vil give dig yderligere oplysninger om racespecifik adfærd. Og uanset din hunds race, alder eller træningskrav har Omlet også en bred vifte af
sjovt og stimulerende hundelegetøj til ethvert hundebehov!

Alternativt kan en DNA-test til hunde være til racebekræftelse for stamtavlehvalpe, dvs. bekræftelse af, at en hund er raceren, som den blev solgt. At handle ansvarligt fra velrenommerede opdrættere er grundlæggende, når man køber en hund, men hvis en hund begynder at vise træk ved eller fremstår som en blandingshund, vil mange ejere ofte gerne have en afklaring. Når det er sagt, er en DNA-test til hunde angående dette muligvis ikke være helt nøjagtig…

Hvor præcise er DNA-tests til hunde?

Almindelige spørgsmål om dette emne er, om DNA-tests for hunde virker, og hvor nøjagtige de er. DNA-tests til hunde har en nøjagtighedsrate mellem 93% og 99%, men det afhænger af, hvilken specifik test du køber. Generelt set, jo mere du betaler for dit testkit, jo mere præcist vil det være.

Genetiske markører (der bruges til at identificere DNA-sekvenser) er en udfordring, når det handler om, hvor nøjagtige DNA-tests til hunde er. Nogle testfirmaer er ikke i stand til at teste for så mange genetiske markører som andre. For eksempel kan en test vise, om en hund er bærer af et bestemt sundhedsproblem eller selv har dette problem. Men jo færre genetiske markører en producent kan teste, jo mindre nøjagtige oplysninger vil de være i stand til at give dig.

Desuden, hvis du bruger en DNA-test til at afgøre, om din hund er raceren, kan du blive skuffet. En grund til dette er, at mange racerene hunde er blevet krydset over tid for at hjælpe med sundhedsmæssige problemer, der er forbundet med specifikke hunderacer. Så selvom alt andet tyder på, at din hund er raceren, afspejler resultatet muligvis ikke dette.

Sort og brun hvalp sidder på Omlet Topology hundeseng med lilla topmadras i imiteret lammeskind

Hvordan udføres en DNA-test til hunde?

Så præcis hvordan fungerer DNA-tests til hunde nøjagtigt? En DNA-test til hunde, også kendt som en genetisk test, udføres på samme måde som humane DNA-tests. Kort sagt udføres en DNA-test ved at kontrollere en DNA-prøve via en spytprøve, der udtrækker DNA fra spyt, som smertefrit samler celler fra inde i din hunds kind.

Når du køber din hunds DNA-test, skal den komme med enkle instruktioner om, hvad du skal gøre. Den grundlæggende procedure er dog først at fjerne vatpinden fra det rør, du vil modtage i DNA-testen til hunde. Derefter skal du pode din hunds kind ved forsigtigt at gnide rundt i indersiden af munden i op til et minut, før du fjerner vatpinden og placerer den tilbage i røret. Når du har lavet prøven, er du klar til at sende din test til producenten for at få testresultaterne! Selvfølgelig kan der med enhver test opstå brugerfejl. Dette reducerer nøjagtigheden af resultaterne, men det er en generelt meget nem proces.

Hvor hurtigt kan du få resultaterne?

Hvor hurtigt du kan få din hunds DNA-testresultater afhænger af, hvilken test du har købt. Nogle tests kan give DNA-resultater på bare to uger, mens andre kan tage op til to måneder. Når du undersøger DNA-testsæt til hunde, er dette en faktor, du skal overveje, så kig på testfirmaer, der kan tilbyde en hurtig ekspeditionstid, hvis du har brug for resultater hurtigt.

Kan du få en DNA-test til katte?

DNA-tests af kæledyr kan også udføres for andre dyr såsom katte! Men det har ikke helt nået den popularitet, som DNA-tests til hunde har endnu. Dette skyldes mest, at det er utroligt svært, faktisk næsten umuligt, for en DNA-test til katte at give dig en nøjagtig opdeling af deres race. Det siger også sig selv, at afhængigt af din kats temperament kan det være lidt mere vanskeligt at tage spytprøven!

Hvor kan du få en DNA-test til hunde?

Er du interesseret i at lave en DNA-test til hunde? Så kan du købes en online eller får den udført hos dyrlægen. Der er en overflod af kits på internettet, så sørg for at se på verificerede anmeldelser for den bedste nøjagtighed og resultattid, før du træffer din beslutning!

Afghansk hund der ligger på grå Omlet Topology hundeseng med quiltet topmadras

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *