Omlet bloggen

Sådan får jeg min undulat til at kunne lide mig

Blå undulat sidder på sin pind i Omlet Geo fuglebur

Undulater er meget intelligente, kræver relativt lav vedligeholdelse, og er kendt for deres sjove personligheder! Og med deres smukke, slående udseende, er det næppe overraskende, at undulater er verdens mest populære kæledyrsfugl. Som med ethvert kæledyr kan det tage tid at opbygge et godt forhold mellem dig og din fjerede ven, så nøglen til at opbygge et langvarigt kammeratskab er at sikre, at din undulat føler sig tryg og har det behageligt med dig. Så nu tænker du måske, hvordan du får din undulat til at kunne lide dig?

Trin 1 – Sørg for, de har det behageligt

Det første skridt til at få din undulat til at lide dig er at sikre, at de er komfortable med din tilstedeværelse og i deres miljø. Begynd med at give dem et trygt og sikkert bur. Vores Omlet Geo fuglebur er det perfekte sted for undulater, med dets geodætisk, rummeligt design, der giver masser af plads til at sidde og flyve! Desuden har Omlet Geo fuglebur et udvalg af natafdækninger til Omlet Geo fuglebure at vælge imellem, der ikke kun ser godt ud, men vigtigst af alt, hjælper med at beskytte din undulat mod høje lyde og giver dem en tryg følelse om natten, når du ikke er der.

Vedligeholdelse af din budgies plads er et andet vigtigt skridt at tage for at få din undulat til at føle sig godt tilpas. Ligesom vi ikke ville være lykkelige i et urent, rodet miljø, er det ikke overraskende at vores kæledyr heller ikke er det. Heldigvis er Omlet Geo fugleburet utroligt praktisk og let at rengøre. Du kan holde din undulats bur i tip-top stand uden det store besvær med en spildfri foder- og vandstation, der fanger nedfalden mad og et tørt rent plastikunderlag.

Når din undulat føler sig hjemme i sit bur, skal du begynde at få den til at føle sig godt tilpas i dit nærvær. Det er vigtigt at huske, at undulater er byttedyr, så de kan være i høj beredskab, indtil de har opfattet, at du ikke er en trussel.

Du skal begynde med at sidde ved deres bur og sørge for ikke at lave pludselige lyde, der potentielt kan skræmme din fugl. Tal med dem i en stille stemme, gentag forsigtigt deres navn og introducer dem til alle i husstanden. Du kan måske også læse en bog højt for dem (selvom du synes det er lidt fjollet!). Det er vigtigt at være tålmodig når du skal tilvænne din undulat til dit nærvær og skabe et stærkt bånd mellem jer.

Trin 2 – Begynd at knytte et bånd til dem

Når din fugl har det behageligt og føler sig hjemme, kan du begynde at styrke jeres bånd. Generelt tager det kun omkring to uger for en undulat at blive vant til deres hjem, selvom det kan tage måneder at knytte et ordentligt bånd til fuglen. Lad det dog ikke afskrække dig. Da da disse kloge fugle alle har deres egne personligheder, varierer det virkelig fra undulat til undulat, hvor længe det tager at knytte bånd.

Når du taler med din undulat, kan du give dem godbidder samtidig for at begynde at knytte bånd. Hvis du bemærker, at din undulat er bange for dine hænder, kan du lave noget håndtræning, som vi beskriver længere nede. Alternativt kan du også placere en godbidsdispenser i deres bur, som de kan nyde. Ikke alene vil en godbid underholde din fugl, den vil også bidrage til at skabe en positiv association med at være i deres bur. Du viser også din kærlighed for din fugl ved simpelthen at være til stede. Efter den indledende fase, hvor I lærer hinanden at kende, har undulater en tendens til virkelig at elske deres ejere, så du kan være sikker på, at din kærlighed vil blive gengældt. Bare vær opmærksom på, at undulater kun skal fodres lejlighedsvis med godbidder og ellers have en afbalanceret diæt med frø af god kvalitet, frugt og grøntsager og en mineraltilskudsblok.

Selvom undulater kræver relativt lav vedligeholdelse, skal du stadig bruge tid på at udvikle din ønskede bånd mellem dig og din fugl. Ideelt set har undulater brug for mindst en time af din tid, brugt udelukkende på at fokusere på dem og deres behov. Dette betyder ikke nødvendigvis, at du skal være sammen med dem i en time i træk. Du kan opdele jeres tid sammen i korte sessioner, hvor du kan give din fugl din direkte opmærksomhed. I løbet af denne tid skal du fortsætte med at tale med dem, før du begynder at lege.

Trin 3 – Begynd at lege med dem

Det næste skridt til at få din undulat til at kunne lide dig er at lege med dem. Du vil være i stand til at lægge mærke til, hvornår din undulat er mere komfortabel i dit selskab ud fra deres kropssprog, hvilket viser dig, at de begynder at stole på dig og føler sig tilfredse. En glad undulat vil have en afslappet kropsholdning og lidt åbne vinger. Du kan også se, at din undulat vugger sit hoved eller endda hele deres krop. En tryg og glad undulat vil også fortælle dig, hvordan de har det med de lyde de laver. Hvis din undulat kvidrer og knevrer, er dette en indikator for, at du har en glad fugl! Læs mere om at holde din undulat glad på vores blog med 5 måder at holde din undulat glad og sund på!
Legetøj til undulater giver fuglene den fysiske og mentale stimulering, de har brug for. For at starte en leg med din undulat er det en god ide at få et udvalg af legetøj til undulater for at se, hvilke de nyder mest. Du kan finde ud af mere om, hvilket legetøj der er perfekt til din undulat på vores blog
Vælg det perfekte legetøj til din undulat!

En favorit for mange undulater, er spejllegen. Det er det perfekte interaktive spil, som både du og dit kæledyr kan blive involveret i og kun kræver, du gættede det… et lille spejl! Alt hvad du skal gøre, er blot at holde et spejl foran din undulat til at begynde med. Når din undulat bevæger sig tættere på spejlet, skal du skifte spejlet til en anden retning, indtil din undulat til sidst ender med at jagte sin refleksion! Alternativt kan du placere et legetøjsspejl til undulater som et Dobbeltsidet solsikke spejl med klokke i deres bur, der vil holde dem underholdt, selv når du ikke er i nærheden.

Omlet Geo fuglebur, lyserød baggrund

Trin 4 – Håndter dem forsigtigt

Nu hvor du er begyndt at opbygge et bånd med din undulat, kan du måske begynde at håndtere dem. Tal med din undulat og giv den legetøj og godbidder. mens du holder din hånd mod din undulats bur. Inden for få dage vil din din hånd også være velkendt for din fugl, hvilket er det første skridt i retning af at håndtere fuglen.

Nu er det tid til at lægge din hånd inde i buret. Her er det vigtigt ikke at foretage pludselige bevægelser for potentielt at skræmme din fugl. Selvom det er vigtigt at forblive rolig, når du først har fysisk kontakt med din undulat, skal du også være selvsikker i din tilgang. Når du langsomt placerer din hånd inde i buret bør din fugl blive fortrolig med at være tæt på dig, før de bliver helt komfortable med at sidde på din finger. Du skal holde din hånd i din undulats bur i fem minutter ad gangen og gør dette under dine sessioner med din undulat i løbet af dagen. Put hirse på din finger, så din fugl til sidst bliver vant til at skulle gå mellem tommelfingeren og pegefingeren for at få deres belønning.

Det er vigtigt at påpege, at din undulat oprindeligt kan hakke på fingrene, når du rækker ud til dem. Det vil dog normalt ikke få dig til at bløde. Generelt at undulater sjældent aggressive af natur, og selvom de kan kollidere med hinanden over mad og territorium, er dette temperament ofte kortvarigt.

Trin 5 – Begynd at træne dem med kommandoer

Tricks kan se imponerende ud, men de er også fantastiske til at hjælpe med at opbygge et varigt bånd mellem dig og din undulat! En af de første kommandoer, du kan lære din undulat, er at hoppe af og på din finger, også kendt som fingertræning, som vi kort nævnte ovenfor. Når din undulat har styr på denne første bevægelse, kan du gå videre med et par mere komplicerede tricks! Men for at fingertræne din undulat skal fuglen først føle sig tryg på dine hænder, som du øvede på trin 4.

Når din undulat til sidst har sat sig på din finger med din hånd inde i deres bur, kan du begynde at bruge “hop op” og “hop ned” kommandoer, når de hopper til og fra din finger. Gentagelse er vigtig, så vær konsekvent med de kommandoer, du bruger, og beløn din undulat, når de med succes følger kommandoen. Med lidt tålmodighed, vil din fugl snart være i stand til at hoppe af og på din finger, når du åbner deres bur og stikker fingeren frem.

Som din fugl gør fremskridt, kan du tilbringe mere kvalitetstid sammen med dem og lære dem nogle mere grundlæggende kommandoer på et par korte sessioner. Læs vores tidligere blog Fire lette tricks at lære din undulat og vores Lær undulater tricks guide for at få lidt inspiration!

Trin 6 – Tæm din undulat

Hvis du fulgte alle ovenstående trin, burde du have været i stand til at tæmme din undulat. Dette handler om at have din undulats tillid, som ville være blevet bygget over flere træningssessioner og jeres tid brugt sammen. På dette tidspunkt kan du øve dig i at lade din undulat komme ud af sit bur for at gå frit omkring. De kan i starten have brug for godbidder og opmuntring for at lokke dem ud af deres komfortzone, så fortsæt med at bruge den beroligende tone, du har brugt gennem hele processen, for at hjælpe dem. Hvis de straks flyver tilbage i deres bur, er det ikke noget at bekymre sig om. Som med hvert trin af undulattræning er det vigtigt at være tålmodighed!

To grønne og gule undulater på en hånd

Så nu har du fået en tam undulat og har skabt et vidunderligt, kærligt bånd, som I begge kan nyde i mange år. Selv efter din fugl er tæmmet, bør du fortsætte med at bruge kvalitetstid sammen med fuglen, så den kan leve et tilfredsstillende liv som det glade, sociale dyr, det er meningen den skal være!

This entry was posted in Undulater


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *